(~215 B)
Hoe heb ik de zomervakantie ervaren?

Hoe heb ik de zomervakantie ervaren?

De zomervakantie was de eerste waarbij ik geen opvang had. De afgelopen jaren ging Maddox naar het kinderdagverblijf en lieten we de maandagen en dinsdagen gewoon door lopen zolang we niet op vakantie waren. Hierdoor ontstonden er voor mij evengoed vaste werkdagen omdat ik met één kind prima kan werken. Helemaal als dat kind Skyler heet, haha. Omdat Maddox vier is geworden eind april, liep het kinderdagverblijf af. De zes weken zomervakantie thuis werden ook echt zes volle weken om elkaar heen.

Eerste week

De eerste week vakantie was helemaal prima. De jongens waren eraan toe en vonden het heerlijk om lekker thuis te zijn. We gingen naar een trampolinepark, shopten in Hoofddorp en ze mochten iets uitzoeken in de speelgoedwinkel. Voor de rest gebruikte ik zelf de dagen om vooruit te schrijven voor de vakantie. Omdat ik al veel had gedaan voordat de jongens vrij waren, was er geen stress en maakte ik me dus niet druk als ik even niet kon werken met de jongens om me heen. Dit was echt een prima en fijne week!

Drie weken op vakantie

Vervolgens gingen we drie weken op vakantie. Ik vond de timing echt héérlijk; eerst even een week thuis voor de jongens en op adem komen, ik nog wat ruimte om mijn werk af te ronden en daarna de caravan achter de auto hangen voor een trip. De eerste dagen van de vakantie in Frankrijk waren heel rommelig. We hadden een tussenstop van drie dagen en dat was lastig. Niet alleen was ik heel ziek; ook de jongens konden hun draai niet vinden. Snap ik wel, als niks is uitgepakt en het echt een tussenstop is. Achteraf was dit wat te lang en de volgende keer wil ik sneller doorrijden óf langer op een eerste camping blijven zodat we wel wat dingen kunnen neerzetten. De jongens hadden veel ruzie, luisterden enorm slecht en hadden nergens zin in. Gelukkig was het mooi weer waardoor we veel bij het zwembad hebben gelegen.

Eenmaal op de camping waar we langere tijd verbleven was het helemaal prima. Lekker gesetteld, alle spullen bij de hand en de camping was ook veel geschikter voor kinderen met speeltoestellen en een tof zwembad. Omdat ik ziek was heb ik het niet als heel prettig ervaren maar de kinderen hadden de tijd van hun leven. Hier hebben we twee weken gestaan en dat was precies goed. De jongens wisten de weg, konden zelf overal naartoe, hadden vriendjes en deden mee met de animatie. De omgeving was niet zoveel; buiten de camping was eigenlijk niks te doen. Dat miste ik wel heel erg maar dat is weer een leermoment geweest.

Twee weken thuis

Na de vakantie begon ik gelijk met mijn werk bij Briljant Baby. En eigenlijk was deze timing een beetje rot. De eerste dagen vonden de jongens het heerlijk om weer thuis te zijn, maar vooral de laatste week begonnen ze zich te vervelen. Skyler wilde de hele dag maar gamen, Maddox wilde de hele dag op pad en ik moest eigenlijk wel iedere dag iets qua werk doen. Ik plande wat uitjes en toen ging het erg goed, maar ik had niet de mogelijkheid om iedere dag voor de jongens aanwezig te zijn. Toen miste ik wel heel erg die opvangdagen voor Maddox. Skyler vermaakt zich altijd wel, maar Maddox moet echt op pad en uitrazen. Dat kon ik hem niet geven. Ze maakten veel ruzie met elkaar en ik heb heel wat lopen schreeuwen. Brutale monden, baldadig gedrag, gegil, veel gehuil en geprotesteer.

Geen moment voor mezelf

Zelf vond ik het ook heftig worden. Tijdens de vakantie ben je 24/7 samen, mijn ouders waren mee, ik was ziek geweest en snakte naar een moment voor mezelf. Omdat Raymond ook gelijk weer begon met werken na de vakantie, was er doordeweeks eigenlijk geen moment voor mezelf te vinden. Dat miste ik enorm. Mijn lontje werd korter en dat was natuurlijk ook van invloed op het gedrag van de jongens. Dus de combinatie van alles zorgde ervoor dat het geen prettige week was. Het was echt even ‘standje overleven’. Voor zowel mij als voor de jongens.

Opvang

De eerste vier weken gingen dus enorm goed. We hadden een heel fijne eerste week, de drie weken vakantie vermaakten de jongens zich prima maar de laatste twee weken, en dan vooral de allerlaatste week, was dramatisch. Misschien was het ook anders geweest als ik niet direct volle bak aan de slag moest met werk maar aan de andere kant; andere ouders werken ook gewoon. Zes weken is gewoon heel erg lang en ik ga volgend jaar wel even kijken wat ik kan regelen qua vakantie-bso om in ieder geval onze jongste tevreden te houden. Of we gaan langer op vakantie. Naar een camping waar ontzettend veel te doen is, op de camping zelf én buiten het terrein.

Delen:
Secured By miniOrange