(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Hoe gaat het met Maddox?

Hoe gaat het met Maddox?

Het is alweer een tijd geleden dat ik een soort update gaf over een van de kinderen en dat is eigenlijk om de volgende reden: Skyler wordt ouder en alles wordt iets meer privé en over Maddox dacht ik ook alles wel zo’n beetje verteld te hebben. In ieder geval de dingen die ik wílde vertellen. Maar ik krijg nog regelmatig de vraag hoe het met zijn groei gaat of hoe het nu zit met zijn koemelkallergie dus ik dacht: ik gooi alles eens in een algemene update. Hoe gaat het met onze jongste in huis?

Overgang naar de peuters

Ik ga maar gelijk beginnen met iets waar ik vorige week nog over heb geschreven; de overgang naar de peutergroep op de crèche. Ik vertelde in het artikel nog dat Maddox steeds moest huilen als ik hem wegbracht en dat me dat echt aan het hart ging. Gelukkig kan ik zeggen dat dat van korte duur was! Hij gaat inmiddels gemakkelijk naar deze groep en heeft ook al een nieuwe lievelingsjuf waar hij graag mee gaat zwaaien. Ik doe zijn schoenen en jas uit in de gang, vervolgens gaan we naar binnen, ruimen we zijn spulletjes op in zijn eigen bakje, zoeken we naar Quinn want dat is echt nog steeds zijn beste vriendje en daarna rent hij naar zijn juf en is het al tijd om afscheid te nemen. Ik hoef niet meer te blijven zitten en hij zwaait lachend naar me als ik wegga. Wat een verademing! Mijn fijne gevoel is weer terug en ik ben blij dat het zo goed gaat. De overgang is uiteindelijk echt goed voor hem geweest want de activiteiten boeien hem, in de kring vindt hij heerlijk, het vele buitenspelen doen hem goed en ik haal een blij kind op. Maddox lijkt opeens twee jaar ouder, haha. Hij gaat ook steeds meer praten dus ik kan wel zeggen dat de uitdaging die hij weer vindt op de groep hem goed doet. Fijn, fijn, fijn.

Slapen in het peuterbed

Om maar gelijk verder te gaan op de ontwikkelingen waar ik jullie laatst over heb verteld: de overgang naar het peuterbed gaat eigenlijk ook steeds beter. De overgang ging al goed, maar regelmatig kwam hij nog uit zijn bed gelopen. ’s Middags is dat gelukkig verleden tijd en gaat hij direct slapen. ’s Avonds is het soms nog wel wat rommelig. Ik lees Maddox voor en dat is echt ons momentje samen. Hij zoekt zelf een boekje uit en kruipt dan heerlijk op schoot tegen me aan. Daarna is het tijd om te slapen. Als hij echt heel moe is slaapt ‘ie vrij snel, maar eigenlijk gebeurt het vaker dat hij nog even in de gang staat te roepen. Dan wil hij zijn fles geven, vraagt ‘ie nog om een boks en high five (haha) of wil hij Skyler nog knuffelen. Heel lief, maar ook lekker tijdrekkend. Gelukkig hoef ik hem niet meer uit onze kamer of van zolder te plukken. Vaak blijft hij in de deuropening staan of bij het traphekje. Als ik dan zeg dat het tijd is om te slapen, kruipt hij snel in bed en knijpt hij zijn ogen dicht. Grote boef is het. Hij komt er dus ’s avonds nog uit, maar het is eerder hilarisch dan vervelend. Voor nu is het prima.

2019-05-19 12.32.53-1

Doorslapen

Nu ik toch alles vertel, kan ik het slapen ’s nachts ook wel even meenemen. Maddox slaapt nog niet door en komt ’s nachts tussen de 1 en 3 keer. Meestal wordt hij tussen 12 en 1 nog wakker en wil hij graag zijn fles. Deze gaat nog steeds helemaal op, maar ik doe er wel al een stuk minder melk in. Hopelijk kunnen we hier aankomende weken aan werken zodat het steeds minder wordt en hij dit moment over gaat slaan. Aan de andere kant: na deze fles slaapt ‘ie gewoon weer en ik hoef er niet bij te blijven. Het is ergens dus ook een kleine moeite. Als we mazzel hebben slaapt hij gewoon tot 07.00 uur door. Soms wordt hij nog rond 04.00 uur wakker voor een speen, aai over de bol of even toedekken. Laatst werd hij wakker, ging ik naar hem toe en zat ‘ie recht op: ‘boks mama’. Haha. Nou ja, ik heb het doorslapen toch al een tijdje opgegeven dus als het bij deze twee keer blijft, is dat eigenlijk wel prima. Zolang ‘ie niet loopt te spoken en daarna direct weer slaapt, hebben we er vrede mee. Veel meer kunnen we er toch niet aan doen. Hij doet het in ieder geval goed op zijn pilletjes van de homeopaat en de verzwaringsdeken. We hebben veel slechtere nachten gekend.

Gewicht

Maddox’ gewicht is een tijdlang een issue geweest. Hij is al lange tijd aardig licht en aangezien ‘ie regelmatig afviel, moesten we vaak op controle bij de kinderarts. Zijn bloed is vaak geprikt en daar kwam niks noemenswaardig uit. Een fijne gedachte, dat er eigenlijk niet zo veel aan de hand is. Ik moest vorige week weer met Maddox naar de kinderarts en zijn gewicht is inmiddels 10.8 kilo. Nog steeds niet veel, maar wel keurig op zijn eigen -2 lijn die hij al een tijdje volgt. Het is nu eenmaal zo en veel doen we er niet aan. Hij is heel actief, eet niet zo goed en valt snel af als hij niet lekker is. Twee a drie ons per kwartaal aankomen is voor hem veel. Met zijn 87.5cm is het dus een slanke den, iets dat hij niet echt van zijn moeder heeft. Maar hij doet het goed, functioneert naar behoren en is lekker energiek. Dat is het belangrijkste!

2019-05-14 17.47.55-1

Koemelkallergie

Volgens het bloedonderzoek heeft Maddox geen reactie op melk; tijdens de provocatietest zagen we iets anders. Eigenlijk geeft dit een beetje aan hoe Maddox reageert: wisselend. We geven hem af en toe iets met de toevoeging van melk dat goed gaat, maar een andere keer maak ik een gerecht met melk en wordt hij helemaal gek van de jeuk en krijgt hij flink veel eczeem. Ik heb ontdekt dat dingen zoals yoghurt en crème fraiche echt funest voor hem zijn, maar zoals een cracotte met de toevoeging van melk of soms een stroopwafel met roomboter gaan prima. Ook had hij laatst voor het eerst een ijsje met de toevoeging van melk wat ook goed ging. Maar het kan ook zo zijn dat hij opeens volgende week weer op iets reageert. Soms is het voor ons ook niet te verklaren. Hij blijft een gevoelige huid/darmen houden want we zijn laatst eens overgegaan op andere doekjes en hij kreeg flink uitslag. Het blijft een punt van aandacht en zolang we dat met veel zorg in de gaten houden, gaat het wel goed. We proberen zoveel mogelijk koemelkvrij aan te houden, met af en toe een kleine uitzondering. Is het voor ons weer een goed moment om te checken hoe het gaat.

Algemeen

Eigenlijk gaat het echt heel erg goed met Maddox. Het is een lekker actief kind dat heerlijk kan spelen, dat heel gelukkig wordt van buiten zijn, van zijn grote broer en van leuke dingen doen met andere kinderen. Hij is heel sociaal, vindt alles en iedereen leuk en het is echt een clown. Hij is soms ontiegelijk grappig en tegelijkertijd ook enorm schattig en lief. Hij begint met praten en alhoewel het voor buitenstaanders totaal niet te begrijpen is, lukt het mij steeds beter om te horen wat ‘ie bedoelt. Het zorgt nog wel een beetje voor frustratie want als ik hem niet begrijp en hij niet duidelijk kan maken wat hij bedoelt, wordt hij enorm boos. Dat weet ik nog van Skyler, dat dat voor veel frustratie kan zorgen. Komt allemaal wel goed, hij heeft alleen nog iets meer tijd nodig.

Zodra we bij Skyler op school komen trekt Maddox ook zijn jas uit, geeft hij de juf een handje en gaat hij in de kring zitten of spelen. Dit geeft wel aan hoe hij zichzelf ziet, haha. Hij vindt het een feestje allemaal en is het liefst al vier jaar ouder. Mijn kleine baby, mijn kleine draak, mijn lieve vriendje. Het is een echte peuter met al zijn streken en oh, wat geniet ik van hem. Hij doet het goed!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Comments

 1. 29 mei 2019 / 09:47

  kijk dit willen wij lezen 😀 super shir!! en ging stuk gister om je instastory met dat tijd rekken van maddox hahaha heerlijkheid. en heel fijn dat het op de peuters nu goed gaat 😉

 2. Linda
  29 mei 2019 / 16:19

  Wat heerlijk dat hij het zo goed doet, al snap ik dat het nog fijner is als hij door zal slapen en allesmaar dat komt ook vast goed. Je kunt echt zien dat hij groter en wijzer word, dat viel me op bij het filmpje waarbij je een kopje thee kreeg, zo leuk om te zien. Je hebt twee mooie jongens.

 3. Nienke
  30 mei 2019 / 09:25

  Fijn dat het beter gaat. Overigens kan een bloedtest vals negatief zijn. Provocatie is toch het beste middel. Gelukkig dat kleine beetjes wel lukken. Soms lokt teveel melk i.c.m. stress ook een heftige reactie uit. Hier althans. Terwijl het andere keren prima gaat. Bij onze kleinste hebben we een kruis allergie met soja. Geen melk én geen soja dus. Gelukkig is dat bij Maddox niet zo. Succes met de mannen!