(~215 B)
Help, mijn zoon heeft een hobby!

Help, mijn zoon heeft een hobby!

Skyler is net als ik. Hij doet graag zijn ding, is op zijn best als ‘ie op zijn kamer de ruimte krijgt en heeft niet zoveel met nieuwe dingen proberen. Toen Maddox voor zijn verjaardag een skateboard kreeg van opa en oma, waar hij al máánden om vroeg, had ik dan ook nooit verwacht dat Skyler opeens zou roepen: ‘dat wil ik ook!’ Maar niets bleek minder waar. Op vakantie werd er een skatepark bezocht, niet veel later kocht Raymond een skateboard en beschermers voor Skyler en een nieuwe hobby is geboren. Ik zeg in de titel wel ‘help’, maar wat vinden we het leuk. Wat vinden we het fijn voor Skyler dat hij iets gevonden heeft wat hij leuk vindt, waar hij ontzettend veel plezier aan beleeft, waar hij goed in is en vertrouwen van krijgt.

Gamen

Skyler is heel erg dol op gamen. Toen hij anderhalf jaar geleden een Nintendo Switch kreeg was het leuk, maar inmiddels is het de bom en echt zijn grote hobby. Hij speelt online met klasgenoten, praat bijna over niks anders en heeft zelfs vrienden gemaakt door het gamen. Er zijn nog nooit zoveel kinderen aan de deur geweest om mijn kind op te halen: ‘komt Skyler spelen?’ Ik hoor wel eens dat ouders het vreselijk vinden als hun kind veel achter een scherm zit. Ik heb nooit echt een probleem gemaakt van schermtijd, maar moet eerlijk zeggen dat we een tijd hebben gekend dat Skyler behoorlijk opging in zijn spellen. Inmiddels is dat iets minder. Of anders gezegd: het heeft hem vrienden gebracht waar hij nu ook veel mee naar buiten gaat, terwijl hij eerst nooit buiten wilde spelen. De balans is iets beter in orde en daar ben ik natuurlijk heel erg blij mee.

Skateboarden

En toen kwam het skateboard. Opeens staan Raymond en/of ik op een skatebaan omdat mijn kind wil leren ‘boarden’. Het is bizar hoe snel hij het ineens onder de knie heeft. Hij gaat van de baan af, leert inmiddels hoe hij met keren, ik hoor termen als flip flops en opeens zijn er grote jongens die hem dingen willen leren zodra hij de baan op stapt. We zien met de dag zijn zelfvertrouwen groeien. En waar hij eigenlijk vrij snel moest huilen als hij wel eens viel op straat, durft hij nu met zijn beschermers ontzettend veel dingen en staat hij direct weer op als het even mis is gegaan. Alsof hij drie jaar ouder is geworden sinds hij op een skateboard staat.

Nieuwe hobby

Het skaten begon met Maddox. Hij rolt met zijn buik naar beneden, staat er af en toe op en trapt zijn skateboard de lucht in als een ‘trucje, mama!’ Skyler is gelijk heel serieus begonnen. Ik dacht echt dat hij een grapje maakte toen hij een skateboard wilde hebben en zei nog tegen Raymond: ‘doe maar een goedkope via Marktplaats want hij gaat het toch niet doen’. Zo zie je maar hoe je je als ouder ook kan vergissen en hoe een cadeautje opeens een nieuwe hobby kan zijn. Ik ben trots! En ik hoop dat hij hier heel erg van genieten.

Delen:
Secured By miniOrange