(~215 B)
Een maand naar de basisschool; hoe gaat het?

Een maand naar de basisschool; hoe gaat het?

Al van kleins af aan komt Maddox bij Skyler op de basisschool. Maddox was zes maanden toen Skylers eerste dag had en de jaren daarna is hij iedere ochtend mee geweest om Skyler weg te brengen. Steeds weer -pre Corona- moest ik hem uit de klaslokalen vissen en wilde hij maar niet met me mee naar huis. Spelen bij Skyler op school was natuurlijk véél leuker! Maar toen het moment daar was dat Maddox mocht komen wennen, werd hij opeens terughoudend. Hij wilde niet, durfde niet, vond het spannend, huilde heel hard en klampte zich aan me vast. We hadden dit totaal niet zien aankomen en het zorgde voor een knoop in mijn maag.

Klusjes

Steeds als ik aan Maddox aan het eind van de dag vroeg wat hij gedaan had, hoorde ik alleen maar: ‘de hele dag op mijn stoel gewacht tot mijn mama me kwam halen!’ Mijn hart brak in duizenden stukjes. De juffen vertelden me ook al dat Maddox veel moeite had, alleen maar bij hen op schoot wilde, de hele dag achter hen aan liep en maar niks wilde doen. Ja, de juf helpen vond hij wel leuk. Zoals Maddox altijd roept: ‘ik ben dol op klusjes!’ En dat is echt waar. Als hij een driftbui heeft, heel verdrietig is of moeilijk uit een patroon komt, hoef je alleen maar te roepen: ‘Maddox, wil je me helpen? Ik heb een klusje voor je!’ Toen de juffen dat hoorden hebben ze dat doorgevoerd en hebben ze hem op die manier een beetje losser gekregen. Maar nog steeds wilde hij ’s ochtends niet naar school, huilde hij thuis al en was het de juf die hem met moeite mee naar binnen nam. Hij plaste ook weer veel in zijn broek, had continu ongelukjes op school en als ik hem dan kwam halen zei hij: ‘morgen ga ik weer naar mijn eigen school!’ Oftewel: de crèche, zijn veilige haven, de plek die hij op zijn duimpje kent.

Drie maanden

We zijn inmiddels drie maanden verder sinds de eerste wendag en een maand na het echte starten. Na een paar weken twee keer per week een halve dag te zijn geweest, mocht Maddox na de meivakantie volledig beginnen en dat hebben we dan ook gelijk gedaan. Hele dagen, inclusief overblijf. Wat ben ik blij dat we dat gedaan hebben want als ik hem mee naar huis had genomen om 12.00 uur voor een lunch thuis, was hij ’s middags niet meer -of weer met veel pijn en moeite- naar school gegaan. Nu weet hij niet beter en spreken we over lange (maandag, dinsdag en donderdag) en korte (woensdag en vrijdag) dagen. Nu, na een maand, begint hij te wennen.

Geen strijd meer

Nog steeds staat hij niet te springen om naar school te gaan, maar het levert geen strijd meer. Hij staat niet keihard te huilen voor de klas maar gaat negen van de tien keer redelijk relaxt naar binnen. Maddox heeft een paar vriendjes gemaakt en dat heeft absoluut geholpen, maar ook het feit dat hij twee fantastische juffen heeft. Juffen die hem maar gewoon even laten, die hem aan de kant laten zitten met gym als hij het echt even te spannend vindt, die hem klusjes geven zodat hij heel blij en zelfverzekerd wordt, maar ook weten wanneer hij getroost moet worden of wanneer hij juist even een schop onder dat kleine kontje nodig heeft. Hij houdt nogal van aandacht (haha) en dan kan hij extra blijven hangen in zo’n ongemakkelijke houding. Het is prettig dat ze hem nu al redelijk in de smiezen hebben.

Heel goed of oké

Al met al gaat het dus steeds iets beter en ben ik blij dat ik niet meer met buikpijn van het schoolplein af loop. Als ik hem ophaal hoor ik altijd dat het ‘heel goed’ of ‘oké’ ging. Nou, daar doen we het voor! Om hem te belonen voor deze inzet heeft hij de Bobo gekregen, inclusief een fantastisch strandlaken. Aangezien Bobo al weken een regelrechte hit is hier in huis, viel dit cadeau natuurlijk heel erg in de smaak.

Bobo

Bobo is al 50 jaar hét tijdschrift voor kleuters en laat Maddox nu een kleuter zijn (OMG, dat klinkt nog steeds zo gek, voor mijn gevoel is hij nog steeds een dreumes haha). Door middel van leuke en leerzame opdrachten en puzzels leren kinderen spelenderwijs de basis van letters, woorden, getallen, vormen en kleuren. Ook staan in Bobo leuke voorleesverhalen en ontdekken de kinderen van alles over dieren. Verder heeft Bobo een website vol met leerzame spelletjes en werkbladen, een YouTube kanaal met heel veel leuke Bobo video’s en een Spotify playlist met Bobo voorleesverhalen. De filmpjes en voorleesverhalen zijn hier al een hit. Een heel fijne manier om te ontspannen na een drukke dag op school. Bobo sluit aan bij wat kinderen van 4 jaar en 5 jaar leren in groep 1 en groep 2 en daarom dus extra leuk om cadeau te doen zodra jouw kind start op de basisschool.

Strandlaken cadeau

Als je nu een Bobo jaarabonnement afsluit (iedere vier weken een Bobo, 13 keer), betaal je 42,50 in plaats van 59 euro. Je krijgt dan ook een mega leuk strandlaken cadeau (de actie geldt tot en met 20 juni 2021). Deze moest afgelopen weekend gelijk mee naar het strand en zoals je kunt zien is Maddox helemaal blij. Wat ons betreft een geweldig cadeau, voor een verjaardag, een beloning, een zomercadeau of voor een andere gelegenheid! Wij zijn in ieder geval heel trots op onze kleuter en hopen dat hij school heel erg leuk gaat vinden. Maar zolang ik niet meer hoor dat hij alleen maar heeft zitten wachten op mama en hij me thuis verteld dat hij iets leuks heeft gedaan, ben ik al helemaal tevreden!

Delen:
Secured By miniOrange