(~215 B)
Deze 10 boeken heb ik als laatst op mijn e-reader gezet

Deze 10 boeken heb ik als laatst op mijn e-reader gezet

De laatste twee weken voel ik me wat onrustig en dan merk ik gelijk dat ik veel minder lees. Ik zit weer vaker met mijn telefoon in mijn handen en als ik dan ’s avonds naar bed ga en ga slapen, denk ik steeds weer: ‘shit, weer een dag voorbij zonder een boek te hebben aangeraakt.’ Heel erg zonde, want ik heb de laatste tijd juist heel erg veel leuke boeken op mijn e-reader gezet. Ik heb altijd een verlanglijstje op bol.com waar ik alle boeken in zet die ik graag wil hebben. Boeken die via Kobo Plus beschikbaar zijn zet ik dan direct op mijn e-reader en zo af en toe mag ik wat boeken van mezelf kopen, en dan kies ik dus een paar exemplaren van mijn wishlist.

Hieronder deel ik de 10 boeken die ik als laatst heb aangeschaft en op mijn e-reader heb gezet. Sommigen heb ik gekocht; anderen waren via Kobo Plus beschikbaar. Het is een mooie mix qua onderwerpen. Zo zwichtte ik voor het nieuwe boek van Sophie Kinsella want zij is toch wel een van mijn favoriete chicklit-auteurs. Ook vond ik een paar non-fictie ‘zelfhulpboeken’ die ik graag wilde lezen. Over het ouderschap, over belemmerende overtuigingen en over hormonen. Eigenlijk van alles wat! Ik heb ze dus allemaal nog niet gelezen en het zal nog even twijfelen worden waar ik als eerste in ga beginnen. Gelukkig start over niet al te lange tijd de zomervakantie en dan lees ik zo een aantal boeken per week weg. Nu al onwijs veel zin in! Momenteel lees ik trouwens Waarom perfectionisten zelden gelukkig zijn. En dat is sowieso al een aanrader!

Voel je beter – Willem van der Bend

In het boek ‘Voel je beter’ helpt Willem van der Bend jou om optimaal in je vel te zitten. Mensen zijn namelijk vaak mentaal overbelast, zonder het zelf door te hebben. Hoe herken je de signalen en hoe kun je ze verhelpen? Willem (psychiater) leert je dit door wetenschappelijke inzichten te combineren met ervaringen uit zijn praktijk en persoonlijke ervaringen, zodat je in korte tijd tot de kern van je problemen komt en verbeteringen kunt realiseren. ‘Voel je beter’ is een boek vol praktische tips om te leren voelen hoe je werkelijk in elkaar zit en hoe je hiermee om kunt gaan. Van der Bend maakt therapie toegankelijk en toepasbaar, voor iedereen die van het leven houdt en er (nog) meer uit wil halen.

Ik ben echt een sucker voor dit soort zelfhulpboeken en vind het een fijn idee dat dit ook daadwerkelijk door een psychiater geschreven is. Ik ben heel benieuwd wat ik hier voor mezelf uit ga halen. Hopelijk inspireert het mij en is het niet ál te zwaar, dan wil ik nog wel snel afhaken. Het moet wel leuk blijven, haha. De reviews zijn in ieder geval al veelbelovend.

Het boek is hier verkrijgbaar.

De 7 eigenschappen van een sterk gezin – Stephen Covey

In deze ingekorte versie van ‘De zeven eigenschappen van een succesvol gezin’ legt Stephen Covey zijn wereldberoemde eigenschappen uit aan de hand van herkenbare gezinssituaties. Met tips en gesprekspunten om het direct in de praktijk te brengen met tieners en kinderen. Hoe overwin je negatieve emoties, hoe geef je feedback en hoe maak je tijd voor elkaar? Covey laat in ‘De zeven eigenschappen van een succesvol gezin’ zien hoe je een stabiel en liefdevol gezin op kunt bouwen, waarvan de positieve effecten generaties lang zullen doorwerken. Een inspirerend en praktisch boek voor iedereen die op zoek is naar een sterke en harmonieuze thuisbasis.

Stephen Covey is natuurlijk de koning als het gaat om zijn zeven eigenschappen. Toen ik dit boek in de winkel zag liggen, sprak het me direct aan. Eenmaal thuis heb ik hem als e-book aangeschaft. Het is altijd fijn als een boek over het ouderschap ook daadwerkelijk iets kan betekenen en ik denk zomaar dat Stephen Covey goede woorden heeft. Heel benieuwd naar!

Het boek koop je hier.

Middernachtbibliotheek – Matt Haig

Als je alles waar je spijt van hebt ongedaan kunt maken, zou je dat dan ook doen?Nora wordt overweldigd door het gevoel dat ze in haar leven verkeerde keuzes heeft gemaakt, en iedereen teleurstelt. Wanneer ze in de Middernachtbibliotheek terechtkomt, een plek tussen leven en dood, krijgt ze de kans om te zien op welke vele manieren haar leven anders had kunnen verlopen. Elk boek dat ze openslaat neemt haar mee naar een ander leven: waarin ze Olympisch zwemkampioen is, wél bij haar ex is gebleven of haar droom om gletsjeronderzoeker te worden daadwerkelijk heeft waargemaakt. In elk bestaan probeert ze haar weg te vinden. Terwijl ze door de Middernachtbibliotheek struint moet ze de ultieme vraag onder ogen komen: wat maakt het leven de moeite waard? Middernachtbibiliotheek is een betoverende en hartverwarmende roman die toont dat er altijd nog andere mogelijkheden zijn als je het somber inziet. Een ode aan het leven, ook als dat gebreken vertoont.

Over de boeken van Matt Haig heb ik ontzettend veel gehoord. Nu is Engels niet mijn meest sterkste punt en lees ik eigenlijk alleen Nederlandstalige boeken. Toen ik zag dat dit boek was aangekondigd, zette ik hem direct op mijn wensenlijstje. Op de releasedatum kocht ik hem. Ik heb hier wel heel hoge verwachtingen van en denk dat ik hierin als eerste ga beginnen.

Je vindt het boek hier.

Liever verliefd – Sophie Kinsella

Na een datingappfiasco onderbreekt Ava haar zoektocht naar de ware en reist ze vastberaden om haar boek af te maken naar een Italiaans toevluchtsoord voor schrijvers. De schrijversretraite is de ideale plek om te ontsnappen, ze mag niet eens haar echte naam gebruiken. Als ‘Aria’ ontmoet ze ‘Dutch’, een man die te mooi lijkt om waar te zijn. Ze duiken halsoverkop in een relatie, omringd door het azuurblauwe water van de Mediterrane kust. Maar dan moeten hun echte identiteiten, Ava en Matt, terugkeren naar Londen. Terwijl de fantasie uit elkaar spat, ontdekken ze hoe verschillend hun leven is…

Dit klinkt toch gewoon weer heerlijk? Ik geniet keer op keer van de boeken van Sophie Kinsella en kijk echt uit naar dit exemplaar. Ik weet nog niet of het me lukt om deze tot de vakantie te bewaren of dat ik er deze week nog in begin. Ik hoop het eerste; ik denk het laatste, haha. Altijd een fijn genre voor tussendoor.

Liever verliefd vind je hier.

De Hormoon Revolutie – Maisie Hill

De Hormoon Revolutie gaat verder waar De Cyclus Strategie ophoudt. Energie, humeur en gedrag: alles wordt sterk beïnvloed door hormonen. Toch denken veel mensen die menstrueren nog dat hormonen je vooral veranderen in een onbetrouwbaar, chagrijnig kreng. Geloof het niet! Hormonen zijn er om je van dienst te zijn en kunnen je helpen alles uit het leven te halen. Ja, je bent hormonaal en ja, dat is heel goed. Dit boek leert je alles wat je moet weten. Je leert onder andere waarom je je de ene week geweldig voelt, en de volgende verschrikkelijk, waarom je zo veel / zo weinig zin hebt in seks  en welke voeding jou kan helpen.

Ik ben hier onwijs benieuwd naar. Ik heb een tijd geleden ook de Cyclus Strategie gekocht en ik wil ze in de zomervakantie allebei gaan lezen. Ik ben al sinds mijn 12e aan de pil en ben alleen gestopt tijdens de twee zwangerschappen. Ik ken mezelf niet helemaal zonder deze hormonen en ben momenteel een beetje aan het kijken wat ik qua anticonceptie wil en of ik daardoor misschien zo neerslachtig ben de laatste tijd. Ik ben ook opeens steeds ongesteld door de pil heen en ik voel aan alles dat mijn lichaam iets anders nodig heeft. Tijd voor deze twee boeken!

De Hormoon Revolutie vind je hier. De Cyclus Strategie kun je hier aanschaffen.

In Business – Aranka van der Voorden

Is werken voor een baas ook nooit jouw ding geweest? Stroomt door jouw lijf ook ondernemersbloed en ben je altijd bezig met nieuwe kansen en mogelijkheden? Dan is dit boek voor jou; de ondernemer to be, de ondernemer die al langer bezig is en de ondernemer die net weer opnieuw begonnen is met iets nieuws. Serial entrepreneur Aranka van der Voorden heeft met In Business het boek geschreven dat ze had willen lezen voordat ze startte met ondernemen, en dat ze in haar boekenkast miste als founder van drie bedrijven: het handboek voor de (online) ondernemer. In dit boek geven Aranka en haar tribe van twaalf ondernemers je concrete tips, handvatten, oefeningen en testcases uit de praktijk. Van winstgevende funnels bouwen en waardevolle community’s opzetten tot hoe je succesvol faalt: alles in de ondernemers-journey komt aan bod zodat jij vandaag nog ontslag neemt als medewerker van je eigen bedrijf en morgen verdergaat als de CEO van een bedrijf dat voor jóú werkt.

In het kader van ‘onderzoeken waar ik naartoe wil’, leek dit boek me wel wat! Ik volg Aranka al jarenlang online en dan vind ik het extra leuk om een boek aan te schaffen. Wie weet stuurt het me een kant op die ik nog niet van mezelf ken, of misschien kan ik er helemaal niks mee. Ik denk dat een boek over het ondernemerschap met ervaringsverhalen nooit een slechte zet is.

Je vindt het boek hier.

Stranddagboek – Emily Henry

January is een hopeloze romanticus die vertelt over haar leven alsof ze in haar eigen feelgoodromans figureert. Gus is een serieus en literair type die gelooft dat ware liefde een sprookje is. Maar January en Gus hebben meer gemeen dan je zou denken. Ze zijn allebei blut. Ze hebben een gigantisch writer’s block. En ze moeten een bestseller schrijven voor de zomer voorbij is. Op een avond sluiten ze de weddenschap om elkaars boek schrijven, met het risico dat als ze in elkaars huid kruipen hun leven voorgoed vernadert. Maar er wordt niemand verliefd. Beloofd.

Ik lees altijd graag de boekenupdates van Cynthia en over dit boek was ze heel enthousiast. Omdat ik naast de non-fictie boeken graag nog wat fictie wilde toevoegen aan mijn e-reader, zocht ik dit boek op. Hij was ook nog eens beschikbaar via Kobo Plus, dus ik heb hem direct toegevoegd. Het klinkt fantastisch en ik kan niet wachten tot ik erin ga beginnen. Zoals je kunt lezen moet ik gewoon écht weer meer tijd vrijmaken om deze boeken te gaan verslinden.

Stranddagboek koop je hier.

Ongekende gevoelens – Jonice Webb

In Ongekende gevoelens, over emotionele bagage en de invloed daarvan op (volwassen) kinderen van Jonice Webb leer je de emotionele bagage vanuit je relatie met je ouders (en hun relatie met hun ouders) te herkennen en het patroon van ongekende emoties te doorbreken. Wanneer er in je kindertijd weinig aandacht was voor jouw gevoelens, dan kun je daar in je latere leven behoorlijk mee worstelen. Als je emoties er niet mochten zijn heb je diep van binnen geleerd dat jij er ook niet mag zijn. Vaak wordt dit van generatie op generatie doorgegeven. Door dit gemis te herkennen begrijp je waarom je in je volwassen leven vastloopt op bepaalde levensthema’s. Dit boek laat zien hoe je goed voor jezelf kunt zorgen en het patroon van ongekende emoties doorbreekt.

Mijn jeugd was fantastisch. Ik heb een fijne band met mijn ouders en heb absoluut niets te klagen (gehad) over alle jaren die geweest zijn. Echter, mijn ouders hebben die band niet met hun ouders, en dan met name mijn moeder niet. We hebben geen contact meer met al deze mensen en ook al heb ik daar nooit problemen mee gehad; ik vind het wel heel interessant om over dit soort zaken te lezen. Ook omdat het van generatie op generatie allemaal gaat en dat ik toch benieuwd ben of ik iets bij mezelf herken omdat ik erg veel trekjes van mijn moeder heb, haha. Dit boek heb ik dus op mijn leeslijst gezet.

Je vindt Ongekende gevoelens hier.

Stille wateren – Eva Nagelkerke

Sophie heeft iets vreselijks gedaan. Of niet? Sophie is negenentwintig en woont nog bij haar ouders. De spanning in huis is echter om te snijden. Tien jaar geleden heeft ze iets afschuwelijks gedaan, en daar moet ze nog dagelijks voor boeten. Gebukt onder schuldgevoel probeert Sophie haar leven weer op de rit te krijgen, hoewel haar omgeving haar geen centimeter ruimte geeft. Dan slaat de twijfel toe. Wat is er eigenlijk echt gebeurd? Is zij werkelijk het monster waar de kranten vol van stonden? De zoektocht naar de waarheid brengt Sophie en haar omgeving aan het wankelen en zorgt ervoor dat grenzen tussen waan en werkelijkheid vervagen. Iemand die niet wil dat de waarheid aan het licht komt, speelt een manipulatief spelletje met haar..

Meer fictie wilde ik toevoegen voor de afwisseling en na een zoektocht door Kobo Plus kwam ik deze parel tegen.Althans, ik denk dat dit een fantastische psychologische thriller is en ik heb nu al zin om mezelf helemaal te verliezen in het verhaal.

Je kunt het boek hier kopen.

54 minuten – Marijke Nijkamp

10:00 De directeur van Opportunity High School beëindigt haar toespraak en verwelkomt alle leerlingen voor het nieuwe semester. 10:02 De leerlingen staan op om naar hun klassen te gaan.
10:03 De auladeuren gaan niet open.
10:05 Iemand begint te schieten.
Uiterst minutieus volgt 54 Minuten vier jongeren tijdens een schietpartij op een middelbare school. Verteld vanuit verschillende perspectieven kom je achter de motieven van de schutter en word je als het ware de terreurdaad ingezogen.

Ook dit boek zag ik staan in Kobo Plus en volgens mij is dit een afschuwelijk verhaal. Het is echt mijn grote angst dat er iets op een school gebeurt en ik heb tijdens mijn eigen schoolperiode ook regelmatig de aula in gekeken, mezelf afvragend: ‘als hier nu een gek rondloopt, kan het nog weleens vreselijk aflopen…’ Dit is vast een boek dat echt onder je huid gaat zitten. Moest ik lezen!

Je koopt het boek hier!

Delen:
Secured By miniOrange