(~215 B)
Een dag buiten de deur werken in een hotel in Amsterdam

Een dag buiten de deur werken in een hotel in Amsterdam

In alle rust kunnen werken is iets wat ik momenteel enorm mis. Ik mis het om het huis voor mezelf te hebben en heerlijk aan de slag te gaan. Ik mis het ook om naar een koffiezaakje te vertrekken om daar mijn laptop open te klappen en een paar uur te gaan schrijven. Het is nu even niet anders, maar met twee kinderen om je heen is het nu allemaal niet optimaal. Gelukkig is mijn boekdeadline verschoven want dat wilde al helemaal niet lukken. Maar opeens was daar een fantastisch voorstel van VoorDeThuiswerkers.nl dat ik niet kon weigeren: ‘hoe zou je het vinden om een dag in een hotelkamer te werken?’ Ik wist niet hoe snel ik dit aanbod moest accepteren en plande direct de eerstvolgende maandag in als werkdag voor mezelf. Dat het toen Koningsdag bleek maakte me niks uit: dit wordt mijn dag! Ik koos voor Twenty Eight, een hotel tegenover het Olympisch Stadion in Amsterdam. Omdat het voor mij goed bereikbaar is vanuit Aalsmeer en omdat ik verliefd werd op de uitstraling ervan. Toen het gisteren zo ver was en ik door mijn mannen voor het hotel afgezet werd wist ik al: dit wordt mijn dag. Dit wordt fantastisch!

VoorDeThuiswerkers.nl is in het leven geroepen om thuiswerkers én hotels een handje te helpen. Want zeg nu eerlijk: thuiswerken met kinderen is gewoon niet optimaal. Het is prima voor even, maar om echt goed werk te verrichten en goed te kunnen concentreren en focussen is het fijner om een eigen plek te hebben waar je ongestoord aan de slag kunt. En neem nu die hotels die grotendeels leeg staan omdat toeristen uitblijven. Waarom zou dat niet aan elkaar gekoppeld kunnen worden? Via VoorDeThuiswerkers kun je op de plattegrond zien welke hotels er meedoen, kun je je favoriet selecteren, voer je de datum in dat je komt werken en bevestig je de aanvraag. De prijzen voor een dag werken liggen zo tussen de 35 en 50 euro en dan kun je van ’s ochtends 07.00 uur tot ’s avonds 22.00 uur gebruik maken van je kamer. Ik noem dit een topdeal!

Toen ik Twenty Eight binnenstapte werd ik direct verliefd op de inrichting. Wat is dit prachtig! Ik kreeg kamer 315 overhandigd en stapte heel nieuwsgierig de lift in. Eenmaal in de kamer aangekomen viel ik van de ene verbazing in de andere. Een keuken! Een grote woonkamer! Twee slaapkamers! Twee badkamers! Het zag er heel aantrekkelijk uit om de laptop in de tas te laten en heerlijk een paar uur te pitten, helemaal na een rommelig nacht. Maar er moest gewerkt worden! Ik haalde koffie en een cupcake bij de Drie Graefjes aan de overkant, zocht een fijne plek aan de eetkamertafel en klapte mijn laptop open. Ik nam me voor om alleen maar aan mijn boek te werken en na drie uur had ik een flinke lap tekst op mijn beeldscherm. De rust en focus deden me zó goed, de inspiratie kwam helemaal vanzelf. Om 12.00 uur vond ik het tijd om de laptop even te laten voor wat het was en om een wandeling door Amsterdam te maken.

Een uur later, 4 kilometer verder en een lunch in the pocket stapte ik de droomkamer weer in en werkte ik verder. Op een gegeven moment was het 16.00 uur, stond mijn boekdocument op 22.000 woorden (niet allemaal van deze dag) en was mijn hoofd leeg. Ik wist niks meer te schrijven, kreeg hoofdpijn en vond dat ik genoeg had gedaan. Ik zat nog even lekker voor het raam te kijken naar de mensen beneden op het plein, genoot van de rust en om 17.00 uur checkte ik moe maar zeer voldaan weer uit. Dit was een heel geslaagde werkdag!

Ik vond het zo fijn om deze dag te hebben. Om te werken, maar ook om even de kinderen en Raymond niet om me heen te hebben. Ik was heerlijk aan het schrijven, slenterde door de stad in het zonnetje, genoot van de uitzichten, van de lekkernijen die ik voor mezelf haalde en was heel erg blij toen ik in de bus stapte om weer naar huis te gaan. Ik vind dit een geweldig initiatief en heel toegankelijk vanwege de schappelijke prijzen. Ik mag jullie ook nog eens een kortingscode van 10% aanbieden als je een datum in april of mei boekt; 10%KORTING-MEI-SHIRLEY. Ik zou zeggen: mocht er ruimte zijn om jezelf dit te geven, doe het! Ik ga even kijken wanneer ik weer een keer kan…

Ik heb deze dag gekregen in ruil voor dit artikel.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties

 1. 28 april 2020 / 11:49

  Wat een leuk initiatief! Het is dat ik in België woon, want anders zou ik zo’n dagje uit huis werken ook wel zien zitten. Met een kind om je heen is het inderdaad niet alles. Fijn dat je er zo van hebt genoten!

 2. Dagmar
  28 april 2020 / 14:20

  Ik heb meteen een kamer geboekt, kan niet wachten!

  • Shirley
   Auteur
   28 april 2020 / 14:30

   Wat tof! Enjoy 🙂

 3. Nicole
  6 mei 2020 / 21:02

  Ik heb geboekt, thanx voor de leuke actie en de dag rust die je me gunt

Secured By miniOrange