Deze drie cursussen spreken me aan

School; ik heb het altijd leuk gevonden om er naartoe te gaan. Ik rondde vrij simpel de havo af, startte met de Pabo wat achteraf niet zo mijn ding bleek te zijn en begon daarna aan de opleiding Media, Informatie en Communicatie. Binnen 4.5 jaar had ik mijn hbo-diploma op zak en niet veel later begon ik aan het werkleven. Tot op de dag van vandaag mis ik het nog steeds om in de schoolbanken te zitten. Presenteren en toetsen kunnen me gestolen worden en dat zijn dingen die ik écht niet mis, maar het leren van nieuwe dingen, het maken van samenvattingen en de hoorcolleges vond ik allemaal fantastisch.

Zo’n vijf jaar geleden startte ik met een cursus gewichtsconsulent en ik vond het fijn om in nieuwe stof te duiken. Binnen een jaar rondde ik de cursus af en sindsdien heb ik een certificaat op zak. Ik doe er helemaal niks mee en heb het certificaat nooit meer aangeraakt of bekeken, maar ik heb genoten van de leerstof en vond het fijn om eens iets uit een totaal ander vakgebied te leren. Volgens Raymond is het misschien dan een beetje zonde van het geld als ik er helemaal niks meer mee doe; ik zie het vooral als verrijking van kennis.

Ik ben alweer een tijdje aan het kijken naar welke cursus ik nu wil gaan doen. Niet nu als in nú, maar over een tijdje. Als de rust weer is teruggekeerd in huis, ik weer wat beter slaap en mijn handen vrij heb om iets nieuws te gaan leren, wil ik me maar al te graag inschrijven voor een cursus. Gewoon, omdat ik het leuk vind om een ander vakgebied te leren kennen, ter afwisseling van mijn werk en omdat ik weer zin heb in nieuwe lesstof. Dit keer zijn het trouwens, in tegenstelling tot gewichtsconsulent, alle drie dingen waar ik ook zeker iets aan ga hebben qua werk.

Fotografie

Het staat echt al heel lang bovenaan mijn lijstje maar na het zien van Het Perfecte Plaatje ben ik nog maar aan het kijken naar dit. Wat lijkt het me fijn om beter met mijn camera om te kunnen gaan en echt mooie foto’s te maken. Voor mijn werk, maar ook privé. Mijn camera beter te leren bedienen, een mooie nabewerking te kunnen doen en echt oog te krijgen voor perfecte momenten en perfecte plaatjes. Het is wel iets wat ik meer in de praktijk zou willen doen in plaats van met een thuiscursus. Ik denk dat je daar namelijk veel meer van leert.

Kindercoach

Ik begin steeds meer interesse te krijgen in de ontwikkeling van kinderen en dat is nog eens extra aangewakkerd door het kinderdagverblijf waar Maddox zit. Zij hanteren zo’n duidelijke visie en ik ben nieuwsgierig geworden naar meer. Naar hoe het allemaal precies gaat qua ontwikkeling, gedragsproblematiek en ontwikkelingsachterstand. Hoe een kind zich precies ontwikkelt en wat daar allemaal bij komt kijken. Je hebt ook een cursus ontwikkelingspsychologie en dat lijkt me ook erg mooi. Ik zou er veel aan kunnen hebben bij mijn eigen kinderen en zou het ook fantastisch vinden om af en toe iets leuks hierover te kunnen schrijven op de site. Het stukje over het competente kind werd ook enorm leuk ontvangen door jullie en af en toe de diepte in zou me erg aanspreken.

Kinderboeken schrijven

Schrijven, schrijven en nog eens schrijven. Het is wat ik het aller liefste doe. Ga ik nu weer herhalen dat ik dolgraag een boek wil schrijven? Yes, I am. Het staat al jaren bovenaan mijn lijstje en het enige dat me tegenhoudt is dat ik niet precies weet wát en waarover ik precies wil gaan schrijven. Er is al zoveel op de markt! Ik zou me sowieso willen ontwikkelen qua schrijven en aangezien kindertaal weer heel anders is, zou dit voor mij zeker van toegevoegde waarde kunnen zijn!

Ik ben heel benieuwd óf en wat het uiteindelijk gaat worden. Misschien aankomend jaar maar eens rustig over nadenken, wat ik het liefste wil, wat ik het liefste doe en waar ik misschien toch het beste aan ga hebben.

Zijn er cursussen of opleidingen die jou aanspreken? Wat zou jij nog graag willen doen?

Share:

1 Reactie

  1. 16 december 2017 / 11:19

    fotografie zou ik zowieso doen shir!! ik heb ze ook gedaan en daarvoor een opleiding ervoor en het is zo leuk en zo interessant en je blijft er steeds verder op door leren!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.