(~215 B)
Dit zijn de vijf leukste dingen waar ik afgelopen maand mijn geld aan uitgaf #2

Dit zijn de vijf leukste dingen waar ik afgelopen maand mijn geld aan uitgaf #2

De vorige editie van dit blog viel zo goed in de smaak, dat ik nu een deel 2 maak. We zijn inmiddels een paar weken verder en ik heb weer een aantal leuke dingen met mijn geld gedaan. Naast de rekeningen betalen bleef er hier en daar wat over én ik had de laatste maanden wat geld weggelegd om mezelf iets moois cadeau te doen op mijn verjaardag. Tijd om dit met jullie te delen! Dit zijn de vijf leukste dingen waar ik afgelopen maand mijn geld aan uitgaf.

Nieuwe Apple Watch

Ik begin gelijk met de duurste aankoop. Een paar maanden geleden zei ik tegen Raymond dat ik mezelf een Apple Watch cadeau wilde gaan doen en dat ik ging beginnen met sparen. Heel laagdrempelig, zodat het bedrag vanzelf wel bij elkaar kwam. En dat deed het. Ik spaarde én kreeg wat verjaardagsgeld van mijn ouders. Ik legde het bij elkaar en kon vorige week de nieuwste Apple Watch 7-serie (41 mm) kopen. Ik draag al jaren de 3 en ben zo ontzettend blij met het horloge, dat ik graag voor een upgrade wilde gaan. Echt heel erg blij mee! Het is ook wel gelijk de duurste aankoop, haha. Maar een cadeau aan mezelf en dus de laatste maanden steeds een bedrag voor opzij gelegd!

Twee boeken over voeding

In mijn hoofd is er momenteel een gevecht gaande tussen ‘ik wil intuïtief eten’ en ‘ik heb af en toe een dieet nodig om op het rechte pad te blijven’. De Shirley van nu is met het eerste heel erg bezig, terwijl de oude Shirley, inclusief oude patronen, regelmatig haar voeding weer wil bijhouden. Ik probeer mezelf van die dieetmodus weg te krijgen en te houden door middel van lezen. Het is iets heel hardnekkigs, waar ik doorheen moet. Ik kocht de boeken ‘Voeding is geen medicijn‘ en ‘Bye Bye Dieet‘ en deze helpen me heel erg goed. Ik voel dat ik nog een héél lange weg te gaan heb en het gaat met ups en downs, maar uit ieder boek pak ik weer lessen en iedere dag zetten we goede stappen. Dit waren uitgaven die ik met veel plezier en vertrouwen deed.

Brownies per post

Ik ben dol op geven. Kaartjes versturen, cadeautjes kopen. Omdat ik sinds een paar maanden voor Briljant Baby werk en al een tijd voor My Lovely Notebook, vond ik het leuk om beide teams te verrassen op mijn verjaardag. Ik werk op afstand, maar dat betekent natuurlijk niet dat ik niet kan trakteren! Ik stuurde brownies per post met dezelfde boodschap op de kaart. Het werd onwijs leuk ontvangen en ik merkte dat het gewaardeerd werd. Als ik op kantoor had gewerkt, had ik ook iets lekkers meegenomen. Het was leuk om het op deze manier te doen. Goed gespendeerde euro’s! Enne, doe het eens! Stuur eens een kaartje, koop eens een klein cadeautje of laat iemand weten dat je aan hem of haar denkt. Ik vind het zó leuk om te geven en word heel erg blij van de energie die ik erdoor krijg.

Biab nagels

Na maandenlang acrylnagels te hebben gehad, moest ik ze een paar maanden geleden laten verwijderen omdat ik er allergisch voor werd. Ik had heel rode en dikke vingers en het jeukte enorm. Zo balen. Ik was zo blij met de mooie nagels na al dat nagelbijten… Ik was er echt verdrietig van en baalde even heel erg. Maar inmiddels heb ik iets anders! Nadat ik ze goed had laten herstellen en ze zo goed mogelijk had verzorgd, ging ik twee weken geleden terug naar de nagelsalon. En wel voor biab! Dit is sterker dan gellak en iets minder stevig als acryl. Voor mij de perfecte oplossing, omdat alleen gellak niet voldoende is. Mijn nagels zijn door al dat nagelbijten én al het vijlen vanwege de acrylnagels behoorlijk dun. Met alleen gellak (en al dat krabben van mij…) buigen mijn nagels gemakkelijk om. Biab is stevig genoeg. Ik heb weer mooie nagels! Het voelt goed, ik krijg geen rode vingers en omdat het op je eigen nagels zitten, oogt het heel natuurlijk en netjes. Mijn nagels groeien lekker door omdat het gewoon op je eigen nagels gezet wordt en ik heb weer heel verzorgde handen. Zo, zo blij mee! Vandaag mag ik weer terug om de boel op te frissen en ik kan nu al niet wachten. De eerste keer had ik twee lagen biab, deze tweede keer een laag biab en voor de rest alleen geklak. Love it. Hier geef ik echt graag mijn geld aan uit.

Koffie en een kaneelbroodje bij Het Tuinhuis

Iets heel kleins, maar wel iets heel erg fijns: op een woensdagmorgen even wat uurtjes vrij nemen, naar Het Tuinhuis rijden en daar in mijn uppie genieten van cappuccino en een warm kaneelbroodje. Zo simpel kan het zijn. Ik heb heerlijk een boek gelezen en af en toe lekker om me heen gekeken. Het is echt mijn lievelingsplek in Aalsmeer en ik vond het fijn om dit moment even te pakken. Ik voel me steeds een beetje beter qua energie en longen, had even een rustige dag qua werk, de jongens zaten op school en ik had gewoon even zin om mezelf te trakteren. Ik had 100 andere dingen kunnen doen, maar voor nu was het was me, myself en I. Zonder to-do lijsten en verplichtingen. Zo fijn!

Delen:
Secured By miniOrange