(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Dit staat er nu al in de agenda voor 2020

Dit staat er nu al in de agenda voor 2020

We gaan aftellen naar 2020. Nog een week te gaan tot Oudjaarsavond en dan is het toch echt tijd voor een nieuw, fris jaar. Het wordt een heel spannend schrijfjaar voor me, aangezien ik een deadline te halen heb. Rond mei is het de bedoeling dat ik een manuscript van zo’n 45.000 woorden overhandig aan de uitgeverij en dat later dat jaar mijn boek in de schappen komt te liggen. Nu zijn 45.000 woorden niet zo’n probleem voor me als ik kijk naar alle blogs en hoe lang deze allemaal zijn. Echter, een boek schrijven is heel andere materie. Ik merk nu al dat ik het bij tijden lastig vind en dat ik opeens over iedere zin ga twijfelen. Toch heb ik mezelf voorgenomen om maar gewoon lekker te gaan schrijven zoals ik altijd doe. Schrappen, aanpassen, toevoegen en herschrijven kan natuurlijk altijd nog. Ik vind het in ieder geval een toffe, heerlijke uitdaging waar 2020 voornamelijk om gaat draaien. Maar er staan meer leuke dingen in de agenda! En dat wil ik vandaag met jullie delen.

Januari

Zaterdag 4 januari ga ik met Anke een dagje naar Amsterdam en ik kan me niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst een hele dag met een vriendin ben gaan winkelen. Nu ben ik niet van plan om mega veel te kopen, maar ik heb nu al zin in de koffies, het struinen, het wandelen over de grachten en de gezelligheid. Amsterdam niet meer als woonplaats ervaren maar echt als een dagje uit. Heerlijk! Een week later ga ik weer naar Amsterdam, want zaterdagavond staat er een etentje met Mika op de planning. Dit plannen we eens in de drie maanden en daar genieten we onwijs van. Tussen deze momenten zien we elkaar eigenlijk niet en spreken we elkaar ook niet zoveel. Je zal dus begrijpen dat dit een avond wordt van bijpraten, veel lachen, heerlijk eten en genieten. Iedere keer weer als we allebei op weg naar huis zijn, appen we elkaar al met de woorden ‘dit was weer zo fijn en gezellig!’ De vriendschap is de afgelopen jaren veranderd, mede door onze levens die zijn veranderd. De liefde is nog steeds hetzelfde.

Weer een week later, weer op zaterdag, ga ik met Raymond naar Waylons theatertour. Zo, zo leuk! Ik heb al een jaar de kaarten in the pocket en ben blij dat het bijna zover is. Mijn ouders komen oppassen en Raymond en ik rijden naar Hoorn (ja, mijn ouders rijden heen en weer en wij ook haha) voor een muzikale avond. We zitten heel dichtbij het podium en aangezien Waylons muziek (en hijzelf) nooit tegenvalt, weet ik zeker dat we enorm gaan genieten. Nu al zin in! Misschien dat we van tevoren nog gezellig uit eten kunnen, dat moeten we nog even bekijken.

Maart

In maart staan er twee dingen in de agenda; 7 maart ga ik naar Het Haartheater om mijn haar te laten knippen en verven door Mika. Ik moet even kijken wat ik precies wil maar ik denk dat ik de boel weer ga laten oplichten en dat ik een stuk korter ga qua lengte. Maar meestal zeg ik op het moment zelf ‘doe maar wat!’, omdat Mika altijd wel weet wat ‘ie met mijn haar moet doen, haha. Twee dagen later, op 9 maart, ben ik jarig. Vorig jaar waren we een weekend weg en dat vond ik erg leuk, maar ik denk dat we dit jaar lekker thuis blijven. Misschien kunnen we de zondag ervoor nog iets leuks gaan doen. Ik word 33 en vind het wel leuk om er op een of andere manier een beetje bij stil te staan. Eind maart is Anke uitgerekend van haar tweede kindje en daar ben ik ook al veel mee bezig, haha. Vind het zo leuk om dit van dichtbij mee te mogen maken. Ik ben benieuwd wanneer de kleine zich aandient! Niet letterlijk in de agenda; wel een terugkerend thema de afgelopen en komende tijd, lol.

April

Maddox wordt in april alweer 3 jaar. Vorig jaar viel zijn verjaardag in het Paasweekend en was het prachtig weer. We konden toen de hele dag lekker buiten zitten en hebben dat weekend ook de barbecue aangestoken. Ik ben benieuwd hoe het dit jaar gaat verlopen. In april kan het qua weer ook nog sneeuwen, haha. Ik kan er maar niet over uit hoe snel het allemaal gaat en dat het vanaf dat moment nog maar een jaar (!) duurt totdat onze jongste ook naar de basisschool gaat. Ik heb zo intens genoten van de eerste periode met hem en dat dat alweer zo lang geleden is zorgt af en toe wel voor een beetje buikpijn. Anderzijds geniet ik enorm van deze leeftijd en vind ik het prettig dat er rust en ruimte is ontstaan thuis. Het is gewoon echt waar dat het makkelijker wordt naarmate de kinderen ouder worden. Dat we iets meer uit de tropenjaren stappen, dat vind ik een fijn geweten.

Mei

Het is nog niet helemaal zeker maar omdat het vorig jaar zo leuk was, willen we toch gaan kijken of we in het voorseizoen nog weg kunnen met de caravan. In de meivakantie of misschien wat weekenden. Mochten we iets leuks hebben gevonden en meer concrete plannen hebben, dan neem ik jullie uiteraard mee. Bovendien is het deze maand tijd om mijn boek in te gaan leveren!

Juli

De zomervakantie valt voor ons heel erg vroeg dit jaar en dus zijn we in juli op vakantie. Ik heb via Instagram om campingtips gevraagd en inmiddels hebben we alles genoteerd en zijn we aan het kijken naar opties. Qua land weten we het niet en we gaan echt kijken naar welke camping ons het meest aan gaat spreken. Een aantal campings zijn altijd al vol (we zijn echt nog een beetje onervaren, haha), dus we gaan snel kopen doorhakken.

Augustus

Een festival op het programma! Zondag 9 augustus ga ik samen met Raymond naar Dutch Valley. Dit is een festival waar ik ieder jaar weer naar zit te kijken, maar steeds kwam het niet uit met de vakantie of viel de line-up me een beetje tegen. Dit jaar staat Anouk daar op het podium en de keuze was dus snel gemaakt. We hebben nog niks geboekt qua vakantie dus we hebben kaarten gekocht voor dit festival en boeken onze vakantie er omheen. Nu al veel zin in! Anouk staat op meerdere festivals dus ik vermoed dat er nog een feestje bij gaat komen, maar die keuze ga ik later nog eens maken. Als alles goed verloopt is augustus ook de maand dat mijn boek in de winkels komt te liggen. Fijn om het voor de zomervakantie af te ronden en het na de vakantie in mijn handen te kunnen houden. Zo spannend!

November

Een sprong naar november; Skylers zevende verjaardag. Hou op! Hier denk ik nog maar niet aan… Wat er ook in de agenda staat, is het concert van Waylon in Ahoy. Samen met Anke ga ik eindelijk eens naar zijn grote concert en omdat het een Nederlandse editie is, ben ik nu al benieuwd naar de nummers en eventuele gastartiesten. Wie weet strikt ‘ie Anouk nog even? Zou tof zijn, haha.

December

In december wordt het natuurlijk weer tijd voor Sinterklaas, Kerst, Raymonds verjaardag en alle drukte. Daar zijn we nog meer even niet mee bezig…

Ik ben benieuwd wat er de komende tijd nog meer bij gaat komen maar dit is al een heel fijn en toch wel spannend vooruitzicht. Ben ik nog ZZP’er? Heb ik dan een andere baan? Hoe gaat het met mijn boek verlopen? Welke leuke dingen komen er nog meer bij? Misschien nog een vakantie? Weekendje weg? We gaan het allemaal zien!

Heb jij al iets leuks in de agenda staan?

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Comments

  1. 24 december 2019 / 08:15

    Leuke vooruitzichten! Wij nog niet veel, eind maart start ons voorseizoen op de camping (tot eind juni). Daar kijk ik wel naar uit. Weekenden en vakanties brengen we daar door.
    Verder nog geen theater bezoeken, uitjes etc gepland.

  2. 24 december 2019 / 11:13

    zo dat zijn leuke vooruitzichten 😀 ik ben benieuwd hoe alles gaat lopen 😀
    lieve shir hele fijne dagen met je gezinnetje!!