(~215 B)
Dit is mijn kledingkast nu

Dit is mijn kledingkast nu

Vorige week maakte ik al een begin met opruimen en gisteren begon ik aan de meest lastige klus; het hanggedeelte en de lades eronder. Hier heb ik al mijn jurken hangen, schoenen staan, sportkleding liggen en bakken vol met ondergoed. Ik wist dat het een flinke klus zou worden om alles uit te zoeken en als ik zoiets inplan, wordt het helemaal niks en zie ik er als een berg tegenop. Gistermiddag hing ik een jurkje in mijn kast en werd alles opeens een doorn in het oog. Omdat er toch vrij weinig andere dingen op de planning stonden, heb ik direct de hele kast leeg getrokken. Na twee uur had ik de boel weer redelijk onder controle en sloot ik met een goed gevoel de deuren. Mijn kledingkast is weer helemaal on pont met items die daadwerkelijk goed zitten.

Ik heb geen winter- en zomergarderobe. Ik heb altijd al mijn kleding bij elkaar hangen om het overzicht te houden. Als ik een deel opruim, heb ik de neiging om een volgend seizoen weer allemaal nieuwe dingen aan te schaffen en om te vergeten wat ik nog had. Nu heb ik alles in één kast. Zo kan ik ook snel schakelen als het opeens warm of koud wordt én kan ik jurken die misschien meer voor de zomer lijken, ook combineren met meer warme items. Ik word er in ieder geval blij van en deel vandaag met jullie het resultaat. Ik heb veel items al seizoenen lang, maar ben er ook niet vies van om af en toe een nieuwe jurk bij te kopen. Ik verkoop ook wel veel en dus rouleert het allemaal een beetje. Voor mij een heel fijne manier!

Kijk mee naar hoe mijn kledingkast nu is. Dit is dus wel de opgeruimde versie, haha. Eens kijken voor hoe lang dit zo blijft…

Dit is mijn gehele kast! Alles blijft eigenlijk al jaren op dezelfde plek, maar de inhoud wisselt wel regelmatig. Voor nu is dit mijn kleine winkeltje.

Laten we gewoon eens plank voor plank gaan bekijken. Boven het hanggedeelte heb ik ruimte voor een soort opslag. Hier liggen twee echte zomerjurken die ik eigenlijk alleen bij een hittegolf draag of tijdens een strandvakantie. Voor de rest liggen hier mijn zwangerschapsjurkjes van Topshop die ik nog te mooi vind om weg te doen en links een stapel met wat sweaters waar ik nog even over na wil denken.

Dan het hanggedeelte. Het meest drukke en volle in mijn kast door alle jurkjes. Ik wil de houten hangers nog vervangen voor de zwarte dunnere zodat het iets beter hangt allemaal. Van links naar rechts: blazers, bloesjes, twee playsuits, korte jurken met korte mouw, korte jurken met lange mouw, langere jurken met korte mouw en langere jurken met lange mouw. Aan het eind mijn jumpsuits. Er hangen een paar jurken tussen die misschien nog weg gaan, maar ik wil even wachten of ik ze nog ga dragen als het warmer wordt. Hier zijn al zeker tien hangers met kleding uit dus dat is al een stuk beter.

Onder mijn jurken staan mijn schoenen. Niet optimaal, maar voor nu wel prima. Ik heb mijn schoenen een tijd geleden al flink opgeruimd. Hier staat nog tien paar inclusief slippers. Ik kwam echt van 30 paar af, ofzo. Beneden in de schoenenkast liggen de schoenen die ik vrijwel dagelijks draag, zoals mijn witte gympen.

Onderaan heb ik twee lades; een voor sportkleding en een voor ondergoed. Dit is volgens mij nog nooit zo netjes geweest. Ik heb ook zoveel ondergoed weggedaan, en dat voelt heel fijn. Ik moet alleen nog even bh’s gaan passen om te kijken wat er nog goed zit, maar daar had ik de energie niet meer voor.

Gaan we naar de rechterkant, met alle planken. Bovenaan staat deze tas die ik ooit van Zwitsal heb gekregen. Hierin bewaar ik mijn shoppers van Studio Noos. Daar onder een plank met mijn andere tassen.

Vervolgens heb ik een plank met broeken. Ook hier zijn weer te grote broeken weg en is dit allemaal over gebleven. Achter deze stapel liggen nog een paar zomerse shorts.

Op de plank eronder heb ik mijn T-shirts. Bovenaan met korte mouw, onderop met lange mouw. Aan de zijkant zie je nog wat hemdjes liggen. Die draag ik altijd onder mijn kleding. Tijdens het opruimen merkte ik wel dat ik weer nieuwe nodig heb. Die zal ik even gaan halen. Achterin twee toilettassen. Doe ik momenteel niks mee.

Dit blijft een vreselijk deel; mijn truien en sweaters. Ik heb echt al zoveel weggedaan en alles beter opgeruimd, maar nog steeds is het niet optimaal. Voor nu neem ik hier genoegen mee. Vooraan de sweaters en truien; achteraan de hoodies.

De onderste mand moet ik nog uitzoeken; veel boeken en notitieboeken. Misschien als ik dat leeg haal, dat ik daar nog wat schoenen kwijt kan. Dan kunnen mijn langere jurken ook weer wat beter hangen. Maar voor nu ben ik heel tevreden! Eindelijk is de klus geklaard.

Delen:
Secured By miniOrange