(~215 B)
Dit heeft 2021 me gebracht op carrièregebied

Dit heeft 2021 me gebracht op carrièregebied

Vorige week konden jullie al lezen over het feit dat ik inmiddels anders denk over in loondienst werken. Al doende leert men, en dat is bij mij eigenlijk altijd van toepassing. Ik moet veel proberen en veel ontdekken om te groeien. Vorig jaar nam ik mezelf voor dat in 2021 bepaalde dingen echt anders moesten en zat ik op werkgebied toch een beetje in een sleur. De opdrachten waren matig, de content op Mommyhood vond ik matig en ik beleefde geen lol meer aan het bloggen. Of in ieder geval niet meer zoals het zou moeten zijn. Uiteindelijk bleek 2021 een geweldig jaar waarin ik mijn vleugels spreidde en op ontdekkingstocht ging. Een jaar waarin mijn cv werd uitgebreid en ik opeens kanten van mezelf ontdekte die me heel erg goed hebben gedaan. Feedback en waardering zijn twee dingen die voor mij heel belangrijk werden en die ik echt heel erg heb gemist de laatste jaren.

Het leven raast snel voorbij zonder dat we stil blijven staan bij mijlpalen. Ik heb er absoluut een handje van om maar door te gaan. Mijn schouders op te halen, dingen als vanzelfsprekend te zien en door te gaan met een andere to do op mijn lijstje. Zonde eigenlijk. Ik heb namelijk heel veel mooie dingen gedaan en ik kan wel zeggen dat 2021 misschien wel het startsein was voor mijn verdere carrière.

Mijn boek

Het was mijn allergrootste droom, al van kinds af aan, om een boek te schrijven. Als mensen me vroegen wat ik graag wilde doen in mijn leven of wat mijn nummer 1 bucketlist item was, riep ik direct: een boek schrijven! Dat dat in 2021 is gelukt is heel erg onwerkelijk. Ik heb er hard aan gewerkt, ben door een flink proces gegaan en toen ik het boek eenmaal in mijn handen had, kon ik het nog steeds niet geloven. Ik beleefde de weken daarna een beetje in een roes en van bovenaf, alsof het mijn eigen boek niet was. Hoe vaak ik het ook in de winkels zag liggen; ik miste dat halleluja moment wel een beetje. Misschien omdat het zoiets groots was in mijn hoofd, dat ik het amper kon geloven. Of omdat ik het boek indiende en daarna dacht: ‘en nu? Op naar het volgende doel!’ Inmiddels ben ik wel zover dat ik er vol trots over praat en dat ik steeds meer dat besef krijg van ‘jeetje, dat heb ík gewoon geschreven!’ Hoe onwijs tof is het dat ik ‘auteur bij Kosmos Uitgevers’ op mijn cv heb mogen zetten en dat er in 2022 gewoon een tweede boek gaat verschijnen? Ja, naast blogger ben ik een echte auteur en dat is een bizarre maar geweldige toevoeging. Oh, en ik heb zo genoten van het proces van tekstcorrecties, dat ik in het nieuwe jaar een proefklus mag gaan doen. Als ik dat goed doe, kan ik misschien wel aan de slag als tekstcorrector. Hoe tof om dat naast mijn andere klussen te doen? Daar hou ik jullie natuurlijk van op de hoogte.

De cursussen die ik volgde

2021 was het jaar van de cursussen. Ik heb me ingeschreven voor heel veel dingen en heb het allemaal met plezier gevolgd. Van e-mailmarketing tot zoekmachine-optimalisatie (SEO en SEA) en van online marketing tot Google Analytics. Sommige dingen duurden twee dagen; anderen volgde ik wekenlang. Ik heb er veel van opgestoken en ben blij dat ik hier tijd aan heb gespendeerd. Het is qua kennis echt een verrijking geweest en ik ben er trots op dat ik dit allemaal in 2021 heb kunnen volbrengen.

De sollicitatiegesprekken

Over de sollicitatiegesprekken heb ik mijn vorige blog al veel verteld dus daar ga ik nu niet te diep op in. Maar ik kan wel zeggen dat 2021 het jaar van de gesprekken is geweest. Ik heb veel gesprekken gevoerd, heb mezelf veel laten zien en ben ook kanten van mezelf tegengekomen die ik goed en minder goed vind. Bovendien hebben al deze sollicitaties en gesprekken ervoor gezorgd dat ik veel beter weet wat ik wel en niet wil. Dus concreet heeft het geen nieuwe baan opgeleverd; mentaal heeft het er wel voor gezorgd dat ik nu makkelijker een gesprek voer, mezelf beter kan presenteren en heel duidelijk weet welke kant ik op wil de komende maanden en misschien wel jaren.

Social media klussen

In 2020 ben ik begonnen bij My Lovely Notebook en in 2021 heb ik Heavy Dreamer in Aalsmeer mogen helpen met content. Ik was daar veel te vinden voor foto’s en heb ervoor gezorgd dat de verkopen heel erg goed gingen. Toen ze bekend maakte dat ze toch liever verder ging met stylingklussen en de winkel dicht ging gooien, ben ik actief met haar bezig geweest om de winkel leeg te verkopen. Wat vond ik dit leuk! Dat ik met mijn social media content zoveel bereik had en zoveel enthousiaste mensen voor de deur bij Heavy Dreamer kreeg, vond ik echt heel erg tof. Het was maar voor een paar maanden, maar ik heb er echt onwijs van genoten. Vlak daarna kreeg ik een mail van iemand met de vraag of ik haar werkzaamheden tijdens haar zwangerschapsverlof wilde overnemen bij Briljant Baby. Ik voelde me heel vereerd en werk daar nu een paar maanden als content creator. En waarschijnlijk is het niet voorbij als ze weer terug komt van verlof en kan ik daar blijven werken. Maar heel officieel is dat nog niet, dus ik wacht nog even met het van de daken schreeuwen. Of doe ik dat nu een beetje? Nou ja, laten we een slag om de arm houden. Misschien dat ik daar blijf, misschien niet. We gaan zien wat ik in 2022 voor het bedrijf ga betekenen!

Lijntjes uitzetten voor 2022

Zoals je kunt lezen ben ik druk bezig met lijntjes uitzetten voor 2022. Mijn tweede boek komt eraan, ik ga een proefopdracht doen als tekstcorrector, ik blijf misschien hangen bij Briljant Baby. Het lijkt wel alsof er na de laatste afwijzing die me zo vervelend viel, opeens andere deuren opengaan. Het zijn allemaal nog kiertjes, maar ik heb wel heel veel zin om erachter te kijken en te zien wat 2022 voor me in petto heeft. Mijn blogopdrachten lopen ook opeens weer lekker door dus wie weet is het mijn tijd niet om te stoppen met bloggen. Misschien moet ik wel gewoon alles lekker bij elkaar gaan doen, dat loondienst helemaal uit mijn hoofd zetten en alle kansen aangrijpen. 2021 was zo gek nog niet…

Delen:
Secured By miniOrange