(~215 B)
DIARY: lekker eten, naar basketbal & dagje Efteling

DIARY: lekker eten, naar basketbal & dagje Efteling

Goedemorgen! Het is 1 november en dat is voor ons wel een startsein van héél drukke weken. Ik heb er in mijn boek een stukje aan gewijd:

‘Onze oudste is op 6 november jarig. Er wordt een verjaardag gevierd, getrakteerd op school en een kinderfeestje georganiseerd. We wonen in Noord-Holland, waar op 11 november de lampionnetjes tevoorschijn komen om Sint-Maarten te lopen. Zingend langs de deuren om zoveel mogelijk snoep te verzamelen. Halverwege november maken we ons op voor Sinterklaas die aankomt in Nederland en kan het schoentje zetten beginnen. Begin december vieren we pakjesavond en dat kan met twee jonge kinderen natuurlijk absoluut niet ontbreken. Als Sinterklaas 6 december het land weer verlaat, maken onze kinderen zich op voor Kerstmis. De kerstboom wordt van zolder gehaald en ieder jaar mogen de kinderen een nieuwe kerstbal uitzoeken bij het tuincentrum bij ons om de hoek. Kerst wordt gevierd, om vervolgens af te tellen naar oud en nieuw. De ‘vuurwerkavond’ is heilig voor onze oudste, want het is natuurlijk heel erg cool om op te blijven tot middernacht. Samen op de bank oliebollen eten en daarna vuurwerk afsteken in de tuin met papa. Op 1 januari beginnen we het nieuwe jaar in het bos om te ontprikkelen, want man man, wat een heftige maanden zijn dit toch. De maanden november en december staan garant voor stuiterende kinderen, weinig tijd voor jezelf vanwege vrije dagen en vakanties, veel speciale schooldagen in de agenda, drukte qua werk, veel geregel en constant aan moeten staan. Niet zo gek dat je begin januari rondloopt alsof je drie maanden niet hebt geslapen. Dat heb je misschien ook niet.’

Het is een gezellige, maar ook een ietwat vermoeiende tijd. Voor mij is het belangrijk om goed voor mezelf te blijven zorgen, gezond te eten, lekker te blijven sporten (ook al voelt het soms als een gat in mijn agenda waarin ik ook wat anders had kunnen en moeten doen) en te werken met planningen. Ik probeer de doordeweekse dagen sowieso rustig te houden, dus dat zal je ook zien in mijn fotodagboeken. Ik ben lekker veel thuis aan het werk. Qua werk wordt het immers ook wat drukker. Voor Mommyhood een beetje (ik sla ook veel af de laatste tijd), maar vooral voor My Lovely Notebook en voor Briljant Baby, waar ik ook wat extra uren voor ga draaien omdat er iemand ontslag heeft genomen. We bekijken alles rustig dag voor dag!

Kijk mee naar onze afgelopen week.

Maandag

Op maandag en vrijdag mogen we de klas in en dat is extra leuk, aangezien ik dat bij Maddox nog nooit heb kunnen doen. Een gespannen koppie zo na de vakantie én een invaller omdat zijn eigen juf ziek is.

Ik ga door naar de sportschool.

De rest van de dag zit ik zoveel mogelijk achter de computer.

Ook bereid ik vast het avondeten voor want…

Na school moet ik met Skyler naar zwemles.

Voor Maddox is het niet zo leuk om na schooltijd gelijk door te moeten naar een zwembad waar hij niks kan doen. Ik neem dus de iPad mee zodat hij ook even kan ontspannen.

Eenmaal thuis om 17.00 uur maak ik het eten af. Ik maak voor het eerst shashuka. Een prutje op mijn bord maar erg lekker!

Dinsdag

Dinsdag begin ik weer met sporten. Ik zit er lekker in!

Ik moet mijn nagels laten doen maar ben wat vroeg. In plaats van een koffie halen ga ik heel even rustig zitten. Ik hoor een paar minuten hiervoor dat degene waar ik samen mee werk bij Briljant Baby ontslag heeft genomen en morgen al weggaat. Er staat niks klaar voor november en dus moet ik even orde op zaken stellen. Dat kan ik! Maar wel even omschakelen en de planning omgooien, omdat ik nu ook haar werk overneem. Dat wil zeggen: het dubbele aantal Facebookposts maken.

Nagels weer klaar. Ik ga voor donkerpaars! Nu snel naar huis om te werken.

Maddox neemt zijn vriendinnetje mee voor een playdate. Skyler gaat met zijn beste vriend mee.

Frisse neus en haar weer naar huis brengen!

’s Avonds kijken Raymond en ik Expeditie Robinson terug. Heel fijn zo, twee afleveringen voor de boeg zónder reclame, haha.

Woensdag

Op naar school. Het blijft weer langer donker ’s ochtends!

Ik ga hier zitten en kom er voorlopig niet meer vandaan.

Aan het werk! En ik zie nu dat Maddox zijn aap op de grond heeft achtergelaten, haha.

Ik haal de kinderen op en maak een tosti voor Skyler. Ik moet nog even wat werk afmaken dus ze eten en kijken iPad.

Om 15.00 uur zitten we weer in het zwembad.

Eindelijk ben ik door de vakantiewas heen!

Ik ben toch wel trots op mijn kookcreaties sinds we HelloFresh hebben. We hebben na de samenwerking de box dan ook verlengd omdat we het allemaal zo lekker vinden. Dit is een risotto met aardpeer. Ik had er nog nooit van gehoord.

Als je je aanmeldt via mijn link, krijgen we allebei korting! Dit is geen onderdeel meer van de samenwerking (ook de foto’s niet meer) maar nu ik het verleng, is alle korting mooi meegenomen 🙂 Ik heb er echt veel van geleerd en we eten zo lekker steeds!

Maddox is helemaal into het kleuren en stickeren. Dat geeft weer mogelijkheden voor de feestdagen, haha.

’s Avonds doen Raymond en ik mijn btw-aangifte. Fijn dat dat ook weer klaar is.

Donderdag

Zo leuk om te zien dat Maddox helemaal op zijn plek zit op school. Hij loopt naar binnen en gaat gelijk spelen.

Ik ga weer sporten! De 115 kilo is een record, maar ik heb hem zelfs naar 120 kunnen zetten! Zo leuk om progressie te zien.

Mijn boek is een half jaar oud!

Ik ga een blog schrijven en ga ook aan de slag voor Briljant Baby.

Anke belt of ik even kom lunchen bij Tuinhuis. Nou, eten moeten we toch! We gaan voor een tuna melt tosti en zien een champignon truffel-soep op het menu staan. Hier vragen we een klein kopje van. Zo ontzettend lekker allebei!

Skyler gaat voor het eerst naar basketbal! Een paar kinderen uit zijn klas zitten erop en toen we hem vroegen wat ‘ie wilde doen, werd het ook basketbal. Prima! Hij vond het heel erg leuk en gaat volgende week weer.

Haha.

Ik maak een traybake met pompoen, aardappel, ui en ernaast kabeljauw met tomatentapenade en knoflookmayonaise. Ook weer een chaos op mijn bord maar het is zó lekker!

Expeditie!

Vrijdag

Eeki gaat mee naar school.

Ik mag weer mee de klas in, maar Maddox heeft weinig aandacht voor me en gaat gelijk spelen.

Ik ga wandelen en loop via de bakker voor kaasstengels voor de jongens weer naar huis. Thuis maak ik de keuken even schoon. Fijn als dat weer netjes is.

En werken! Mijn ouders zijn er vandaag niet omdat ze genekt zijn door corona. Gelukkig zijn ze gevaccineerd maar ze zijn er behoorlijk ziek van.

Maddox is om 12.00 uur uit en Skyler om 15.00 uur. Hij komt tussen de middag wel even lunchen thuis maar moet daarna weer terug. Ik ga met Maddox even wat boodschappen halen.

De nieuwe Bobo is er en daar is Maddox dol op. Hij gaat dus aan de slag.

Leuk zo even wat tijd samen!

’s Avonds eten we pompoen risotto.

Skyler en ik liggen klaar voor The Masked Singer. Ik vind het wel heel lang duren zo voor hem, met al die reclames. Het is pas om 22.00 uur afgelopen.

Zaterdag

We zijn zaterdag al vroeg uit de veren. We gaan namelijk naar de Efteling! Het weer is dramatisch, maar uiteindelijk valt het daar best mee.

Ik vraag Raymond om er even af te gaan bij Starbucks voor een koffie. Sta ik daar in de rij, port Anke me opeens in mijn zij, haha. We gaan samen naar de Efteling maar zouden elkaar daar pas zien. Maar ja, echte vrienden kennen elkaar goed en ze wist dat ik daar wilde stoppen voor een koffie, haha.

Daar zijn we! Ik moet best wel wennen aan die drukte weer, ook al valt het mee voor Efteling-begrippen.

Vrienden.

We gaan naar de 4d-film om het eerste buitje te tackelen.

Herfst! Het heeft toch ook wel wat! We zijn ook goed voorbereid met eigen voedsel want met drie hongerige kinderen, twee vrouwen die gezond willen eten en mannen die altijd wel trek hebben, is dit wel zo fijn. Scheelt ook een hóóp geld.

Zwaaien naar de papa’s en Anke! Ik sla het over, ik vind achtbanen vreselijk en ga nergens in.

Even lekker spelen.

Dit is favoriet, haha. Samen met Jokie en Jet (Maddox) en Symbolica (Skyler).

Aan papa de eer.

Natuurlijk moeten we ook even de hoogte in.

In de middag is het veelal druk en om 17.00 uur gaat het regenen. Maar we zijn toch op weg naar de auto. Echt fijn dat het uiteindelijk best meeviel.

Evengoed gezellig!

We sluiten af bij McDonalds want ja, waarom niet!

Blije kinderen.

Zondag

Zondag slapen de kinderen ondanks wintertijd lekker uit. Fijn! We hebben een pyjamadag thuis op de planning.

Ik moet er wel even uit voor de boodschappen.

En ’s middags heb ik opeens zin om te sporten. Ik heb de laatste twee weken last van mijn rug en merk dat het door wandelen en sporten beter wordt. Nu heb ik geen zin om te wandelen door de regen en als ik zie dat de sportschool nog een uur open is, rij ik er snel naartoe. Het is zelfs een sportsessie waarin er wat records gesneuveld worden. Spontaan sporten is dus zo slecht nog niet!

Raymond is al de hele dag speelgoed aan het uitzoeken en opruimen, de kinderen hangen in pyjama en ondertussen is het 16.25 uur. De dag duurt lang met dat uurtje extra. Ik ga maar even wat eten voorbereiden en dan is het vanavond weer tijd voor Expeditie Robinson. En daarna weer voor een nieuwe week. Met Skylers verjaardag!

Tot volgende week X

Delen:
Secured By miniOrange