(~215 B)
DIARY: laatste vakantieweek op Bakkum

DIARY: laatste vakantieweek op Bakkum

Toen we naar zomervakanties aan het kijken waren, wilde ik graag drie weken kamperen. Raymond had echter maar twee weken vrij, omdat we in het voorjaar ook naar Ibiza zijn geweest. Ik zag het niet zo zitten om lang met de jongens thuis te zijn, dus vroeg ik Raymond of hij de caravan ergens neer wilde zetten waar ik het ken. Bakkum! Vanaf hier kon Raymond prima naar zijn werk en zo was ik overdag alleen met de jongens, en kwam Raymond ’s avonds gezellig onze kant op.

De eerste dagen waren niet top. Ik vind Bakkum altijd leuk en vond het gelijk al heerlijk, maar de jongens konden maar niet aarden. Na twee weken Molenhof, op een groot veld, met andere kinderen en fanatieke animatie, kwamen we opeens op Bakkum. In een laantje, geen aanspraak, je eigen ding moeten doen. Lastig omschakelen! De overgang was te groot, dus achteraf hadden we het beter om kunnen draaien. Maar dat is achteraf praten. Gelukkig hebben we mooie stranddagen gehad en waren de laatste dagen zo leuk, dat de jongens niet meer naar huis wilden, haha.

Kijk mee naar onze derde en laatste kampeerweek. Weer heel anders dan onze weken op de Molenhof. Daar las ik bijvoorbeeld veel; hier was ik vooral veel aan het wandelen. Zoals eigenlijk altijd op Bakkum tikte ik dagelijks bijna de 20.000 stappen aan. Deze camping houdt me in beweging, haha.

Zaterdag

Onze plek! Een bekende, want hier stonden we vorig jaar ook. We zetten weer alleen dit op en dat is prima.

Raymond moet even naar huis voor zijn aquarium en ik ga mee. Ik vind het namelijk wel prettig om mijn eigen auto te hebben op Bakkum als Raymond naar zijn werk is. Daarna rij ik gelijk weer terug.

Op boevenpad.

We hebben een zonplek zonder enige schaduw. Begin van de week heerlijk; de laatste dagen vreselijk, lol.

Raymond is laat dus ik geef de kinderen patat. Als zij heerlijk gaan spelen, ploffen wij even neer bij ‘Op de hoek’ voor een pasta.

Zondag

Dansen met Eeki!

We gaan armbandjes maken en ik ben er een paar aan het vlechten, haha.

Bij de dieren kijken.

Bibi en Lotte appen met de vraag of we komen lunchen bij Johanna’s Hof. Dat willen we wel!

De kinderen zijn zo lief samen.

Gezellig!

Nog even spelen samen voordat zij weer naar huis gaan. Ze komen donderdag weer naar hun eigen caravan.

Lekker chill. Omdat de jongens bij elkaar slapen, brengen we altijd eerst Maddox naar bed. Als hij slaapt, gaat Skyler naar binnen.

Prima uitzicht zo.

Maandag

Raymond moet vanaf vandaag weer werken dus we zijn met zijn drietjes.

Dansen en knutselen.

De jongens spelen op het speelveld en ik heb hier een fijne plek.

Zoals altijd mogen de jongens skelters huren. We hebben ze drie dagen.

Na lief en lang spelen mogen ze van mij naar het WiFi huis omdat we bij onze plek bijna geen internet hebben. Even hun eigen ding doen!

Voor de rest wordt er veel geskelterd. Er wordt me wel eens gevraagd hoe ik zoveel kan wandelen als ik met de jongens ben. Nou, zo. Haha. Ik loop er gewoon de hele dag achteraan. Op een of andere manier kan ik op Bakkum niet rustig zitten met een boek en ben ik daar altijd graag in beweging. Komt misschien ook omdat het echt prachtig is om daar te wandelen en omdat ik dol ben caravans en plekjes bekijken.

Raymond is één avond niet bij ons en dat is vandaag. We hebben een pizzaparty!

Laatste beetje energie eruit springen.

Skyler mag bij mij slapen vanavond.

Dinsdag

Mooie, nieuwe dag! Om 10.00 uur lekker op pad.

Het springkussen doet het altijd goed.

Er zijn verschillende activiteiten vandaag op de camping. De jongens wagen zich aan de vr-brillen.

Voor de rest is het een heel moeizame dag, heb ik twee kinderen die naar huis willen, die niks willen doen en niks leuk vinden. Ik ben er ook gewoon een beetje verdrietig om omdat ik de kinderen dit nog graag wilde geven ipv thuis zitten, maar het dus niet in de smaak valt. Als Raymond weer komt, zeg ik dat hij de boel mag inpakken en dat we vanavond naar huis gaan. Maar na een gesprek met de jongens besluiten we te blijven en zijn ze daarna opeens twee uur aan het spelen op het speelveld.

Woensdag

Nieuwe dag, nieuwe kansen! We gaan dansen en knutselen.

Daarna pakken we de pendelbus naar het strand! Even een nieuwe omgeving.

Dat blijkt een uitstekende keuze.

Goede dag!

’s Avonds nog lekker lang spelen op het speelveld als Raymond er ook is.

We hebben bij de caravan al gezonde wraps gegeten maar ik crave naar een lekker toetje, haha. We gaan weer naar ‘Op de hoek’.

De jongens eten hun tweede ijsje voor vandaag. Maddox in zijn natuurlijke habitat, haha.

Donderdag

We gaan weer naar het strand en deze keer gaan we lopen.

Gezellig!

Heerlijk afkoelen.

En veel spelen.

De jongens doen het zo goed, dat we na het spelen verhuizen naar een strandtent.

Patat als lunch is altijd een goed idee.

Eenmaal op de camping zijn ook Bibi en Lotte aangekomen. Ik word getrakteerd op ijskoffie. Lekker!

De kinderen zijn gelijk weer heerlijk aan het spelen. De skelters zijn inmiddels ingeleverd maar gelukkig hebben zij er ook een staan.

We blijven gezellig barbecueën. Zo fijn; zij hebben een heerlijke plek die ’s middags in de schaduw staat. Bij ons is het momenteel niet vol te houden dus ik zit hier graag.

Ook Esmee (Noelle) schuift gezellig aan. Zo leuk!

Afsluiten met een ijsje! Ik vind het zo bijzonder hoe het contact met hen zo is gelopen na onze ontmoeting op Ibiza. Mega waardevol.

Vrijdag

Wachten bij de poort. Debbie komt op bezoek!

We gaan lekker naar het strand en daar treffen we ook Bibi, Lotte en Esmee weer met de kids. Dolle boel!

Lekker spelen en vies worden.

Tijd voor een lunch met Debbie op de camping.

Heerlijk! Debbie en ik delen een tosti en een salade met witlof en burrata. Die is echt heerlijk en een van mijn favorieten daar.

Maddox stort opeens helemaal in. Spierwit, koorts en heel slapjes. Ik neem hem mee naar de caravan en na een paar minuten moet hij overgeven. Daarna is het klaar en wil hij héél veel eten. Binnen een uur van ‘misschien moet ik even naar de dokter op de camping’ (ook vanwege de hitte) naar ‘ik wil speeeeelen!’ Skyler is bij Bibi en Lotte gebleven dus wij lopen daar ook weer naartoe.

We schuiven weer aan voor een barbecue!

Heel fijne, laatste avond zo!

Zaterdag

Goedemorgen! De kinderen liggen nog even op bed terwijl Raymond en ik al bezig zijn met opruimen. Getuige het beddengoed dat al weg is.

De jongens gaan met Bibi en Lotte op pad om te spelen zodat wij de rest kunnen opruimen.

Om 12.00 uur zijn we ready to go. Tijd om naar huis te gaan!

Dat was hem! Vanaf volgende week zijn mijn gewone fotodagboeken weer terug en dan neem ik ook de zondag (Dutch Valley!) erin mee.

Thanks voor het lezen, het volgen en alle lieve berichten van de laatste weken via Instagram! X

Delen:
Secured By miniOrange