(~215 B)
Deze eczeem-proof verzorgingsproducten gaan mee op vakantie

Deze eczeem-proof verzorgingsproducten gaan mee op vakantie

Na jarenlang veel producten te hebben geprobeerd, heb ik inmiddels mijn favoriete verzorgingsproducten als het om mijn eczeem gaat. Hier en daar test ik nog wel eens wat, maar het liefst blijf ik zoveel mogelijk vasthouden aan mijn routine. Dat werkt goed en dat is een fijn geweten. Helemaal als het om Maddox en zijn huid gaat, is het fijn om zo min mogelijk te switchen. Toen ik laatst mijn toilettas aan het inpakken was voor de camping, en aankomende week de kastjes weer ga inruimen voor onze volgende vakantie, bedacht ik me dat het wel leuk is om een update te geven. Welke eczeem-proof producten bevallen ons zo goed, dat ze inmiddels favoriet zijn en een plek verdienen in het kleine badkamerkastje in de caravan?

Neutral shampoo en conditioner

Qua shampoo gebruik ik eigenlijk al jaren hetzelfde. De producten van Neutral bevallen me prima, verzorgen mijn haar goed en maken het niet zo futloos. Ik heb een tijd die van Dermolin gebruikt, maar daar werd mijn haar heel slap van. De shampoo en conditioner van Neutral heb ik altijd in huis en gebruik ik graag. Soms heb ik ook de 2-in-1, die gaat ook goed. Voor Maddox gebruiken we dit ook, en soms ook de shampoo van Dr. Leenarts. Die is ook top, maar die pak ik voor mezelf toch minder.

Gladskin Eczema Cream

In 2020 ben ik gestart met Gladskin. Ze mailden me met de vraag of ik bekend was met hun producten en dat wilde testen. Ik was een beetje huiverig, maar wilde het toch een kans geven. Met succes! Ik heb de afgelopen twee jaar heel fijn met ze samengewerkt en ben ook oprecht heel blij met het product. Ik koop het inmiddels zelf. Wel prijzig, maar het is het me helemaal waard. Ik heb de Gladskin Eczema Cream voor mijn gezicht en gebruik eigenlijk niks anders meer.

Cetaphil Pro Itch hydraterende melk

Gladskin is top, maar wel heel duur. Ik heb het dus al die tijd alleen in mijn gezicht, en soms in mijn hals gebruikt. Voor mijn lichaam gebruik ik al een lange tijd Cetaphil. Ik denk ook alweer zo’n twee jaar. Eerst de bodycream in een grote pot, maar inmiddels heb ik alweer een paar weken de Pro Itch Milk in huis. Deze is een stuk meer vloeibaar en minder romig, maar wel heel goed hydraterend. Ik weet eigenlijk niet welke ik fijner vind maar omdat de Pro Itch in een pompje komt, neem ik deze mee op vakantie. Tipje, als je iets fijns zoekt voor je lichaam!

Groninger badolie

Toen ik met Maddox bij de dermatoloog in Utrecht kwam, alweer jaren geleden, kreeg ik van de arts de Groninger badolie mee. Dit is een vettige, dikke substantie waar je je mee kunt insmeren als je onder de douche gaat of die je, zoals het woord al zegt, kan gebruiken in bad. Nu gaan wij niet in bad, maar onder de douche is het heerlijk. Je gebruikt het gewoon als een douchegel, laat het even intrekken en daarna spoel je het af. Vervolgens dep je jezelf droog en je voelt dat je huid een vettig laagje heeft. Voor Maddox is dit perfect, aangezien hij heel droog is. In combinatie met een vette zalf is hij dus genoeg gehydrateerd. Zelf gebruik ik deze olie ook. Mocht je hem ook willen: je kan hem niet los kopen, maar wel bij de apotheek bestellen (volgens mij zonder recept). Het komt in een literfles en kost 30 euro. Je doet er onwijs lang mee. Voor ons is het een absolute redder in nood en vooral tijdens vakanties, waarin Maddox meer doucht en meer zwemt, gebruiken we hem dus graag en veel. Even een beetje overgieten in een kleiner flesje en we zijn ready to go!

Dr. Leenarts zonnebrandcrème

Qua zonnebrandcreme gebruiken we al jaren die van Dr. Leenarts. Werkt goed, we krijgen er geen jeuk van en het komt in grote tubes. We gebruiken dit eigenlijk met het hele gezin wel. Zeer tevreden! Heeft voor de rest geen uitleg nodig.

Hormoonzalf & onderhoudszalf Cetamacrogol

Ondanks alle fijne producten die we gebruiken, hebben we soms toch nog hormoonzalf nodig. De laatste maanden zowel Maddox als ik niet meer, maar we hebben het toch altijd op voorraad en mee als we op vakantie gaan. En terwijl ik zweer bij Cetaphil en Gladskin, gebruiken we voor Maddox Cetamacrogol zalf. Een fijne basiszalf waar ik hem goed gehydrateerd mee hou. Te koop bij de apotheek en diverse drogisterijen, maar wij krijgen het altijd op recept.

Stuk voor stuk fijne producten waar we goed mee uit de voeten kunnen!

Delen:
Secured By miniOrange