(~215 B)
Coaching voor deze zoekende moeder #1

GORTcoaching

Vorig jaar kreeg ik een aanbod dat ik niet kon afslaan; ik mocht op retreat naar Zeeland. Alhoewel ik heel nuchter in het leven sta, totaal niks heb (of had?) met coaching en me al helemaal niet zo graag afsluit van de buitenwereld als in mijn werk en thuis om me te omringen met onbekenden, voelde ik ergens van binnen dat dit aanbod voor mij op dat moment van cruciaal belang was. Dat dat achteraf ook zo bleek, heb ik al vaker laten vallen in artikelen. Het was een soort startsein voor een nieuw begin. Voor een fantastisch nieuw jaar. Ik kreeg handvatten, sprak over mijn struggles, kwam tot rust tijdens de yoga en massage, genoot ontiegelijk van de heerlijke maaltijden en had zelfs even een breekmoment dat op dat moment nodig was om tot inzicht te komen. Anyway: het heeft mijn kijk op coaching en retreats enorm veranderd en heeft voor mij gezorgd dat 2016 beter werd dan de twee jaren daarvoor. Toen ik een tijd geleden gemaild werd door GORTcoaching met het aanbod om een intakegesprek én drie coachingsessies te ervaren, zei ik dan ook direct ja. De twee coachingssessies in Zeeland gaven me wel een goed startschot en het zetje om in 2016 met mezelf aan de slag te gaan, maar een beetje de diepte in kan geen kwaad, helemaal niet nu er veranderingen in mijn leven gaande zijn wat betreft het omgooien van de sites, een tweede kindje en het wéér zoeken naar een goede balans. En zo ging ik van anti-coaching en ‘alles los je zelf maar op’ naar een eerste intakegesprek bij mijn coach afgelopen week.

Struggle met de balans

Maandag liep ik de locatie binnen en nam ik plaats op de stoel tegenover mijn coach. Alhoewel ik tijdens het mailen wel ietwat zenuwachtig was voor de coachingsessies die eraan zitten te komen, merkte ik dat dat me alles meeviel tijdens dit intakegesprek. Gewoon babbelen over mezelf, over dingen die spelen, over moeilijke zaken waar ik tegenaan loop en om te kijken waar we de komende drie sessies (a 1.5 uur) mee aan de slag gaan. Nu kan ik heel oppervlakkig gaan schrijven over wat een coachingssessie inhoudt en hoe het voor jou van betekenis kan zijn, maar veel liever ga ik er persoonlijker op in door mijn ervaringen te delen én jullie te vertellen waar ik allemaal tegenaan loop. Dat betekent ook dat ik mezelf heel erg moet gaan openstellen. Jullie weten dat ik dat vaker doe, maar de coachingsessies zijn natuurlijk ook behoorlijk persoonlijk en vertrouwelijk. Ik ga kijken hoe ik dat moet invullen, maar ga er maar vanuit dat ik open met jullie ga zijn en ga delen met wat we aan de slag zijn gegaan. Ik denk namelijk dat alles heel erg herkenbaar is voor de vrouwen –en vooral ook de moeders– die me volgen. Is het niet zo dat we allemaal strugglen met balans, werken en moederen en ons privéleven?

Het eerste gesprek was dus een kennismaking, iets wat ik enorm fijn vind. Niet al teveel de diepte in, maar wel praten over je leven, over zaken die misschien anders of opnieuw ingericht moeten worden en waar je de komende tijd aan wil gaan werken. Nu zijn er een aantal dingen waar ik me momenteel heel erg mee bezig hou: ik heb natuurlijk Styleguide iets losgelaten en Mommyhood meer aangegrepen waardoor ik opnieuw moet zoeken naar een goede balans. Ik heb een tijd geroepen (tegen mezelf en tegen Raymond) dat ik wil stoppen met Styleguide en me alleen wil focussen op Mommyhood, maar merk dat ik met Styleguide absoluut (nog?) niet klaar ben. Voor mezelf wil ik uitvogelen hoe ik alles in goede banen kan gaan leiden. Ben ik echt nog niet klaar met Styleguide of laat ik me teveel leiden door buitenstaanders? En als ik wel verder wil, op welke manier is dat dan? Waarom moet ik van mezelf nu opeens zoveel schrijven op Mommyhood en leg ik de lat gelijk weer zo hoog? Ik heb het contract bij mijn mediabureau opgezegd en moet nu zelf aan de bak om inkomsten te generen. Hoe leid ik alles in goede banen, nu ik zelf schrijf maar ook zelf voor mediabureau moet spelen, iets wat veel tijd kost? Simpel gezegd: hoe houd ik het leuk voor mezelf zonder me over de kop te werken?

Alle ballen hoog houden

Want dan komen we natuurlijk bij het volgende punt: ik werk thuis, met een kleine om me heen, ben weer helemaal mijn mamadag op woensdag kwijt door een verkeerde planning én ben zwanger. Vanaf april heb ik twee kindjes thuis en ik wil het anders aanpakken dan met Skyler toentertijd. Ik wil veel meer kunnen genieten van de babyperiode en het allemaal wat relaxter aan kunnen pakken. Nou ja, zoals altijd komen de gesprekken op hetzelfde neer voor mij: hoe werk ik efficiënt, met een goede planning en hoe hou ik de balans goed tussen werk en privé? Zoals jullie weten werkt Raymond behoorlijk veel en komen dus ook andere zaken op mijn bord. Dat weten we al sinds het begin en dat is prima, maar het is wel noodzaak om alles in goede banen te laten leiden én toch ergens ook mijn rust te kunnen pakken in verband met de zwangerschap en de periode daarna met twee kids. Ik heb de eerste stap al gezet en wat meer lucht gecreëerd door samen met Raymond de bruiloft te verzetten. Iets wat ik héél moeilijk vond om voor te stellen aan Raymond, maar wat uiteindelijk bij ons beiden veel rust heeft gebracht.

Ik denk dat dat de voornaamste punten zijn waar we mee aan de slag moeten gaan. Natuurlijk komen er veel persoonlijke dingen aan bod zoals dromen en doelen, gaan we dieper in op ‘ik’ als persoon zonder de omgeving erbij te betrekken en heb ik hopelijk na de laatste sessie voor mezelf veel dingen op een rij staan. Ik vind het in ieder geval al heel interessant en fijn om coaching op een iets dieper niveau te ervaren. Tijdens de retreats heb je natuurlijk maar kort de tijd en nu staat echt alleen coaching centraal. Wie weet wat voor mooi startsein het voor aankomend jaar gaat worden.

Over twee weken heb ik mijn volgende sessie en praat ik jullie weer bij!

Ik krijg deze sessies cadeau van GORTcoaching en heb even getwijfeld of ik het op Mommyhood of toch op Styleguide moet zetten. Het is dan wel heel persoonlijk op mij gericht, maar het heeft ook grotendeels te maken met het zoeken naar een goede balans, het moederschap combineren met werk, de aankomende zwangerschap, enzovoort. Ik denk dan ook dat Mommyhood de perfecte plek is om deze verhalen met jullie te delen en hoop dat jullie het leuk en vooral interessant vinden om te lezen.

GORTcoaching is een specialist in individuele coaching en teamcoaching. Ze bieden allerlei verschillende vormen coaching aan, met coaches over het hele land. Je kunt via de website een gratis oriëntatiegesprek inplannen. Als je na het gratis oriëntatiegesprek start met coaching en aangeeft via fan@gortcoaching.nl dat je via mij bij GORTcoaching terecht bent gekomen, krijg je een leuk cadeautje!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties

 1. 11 november 2016 / 09:31

  Het lijkt me heel inspirerend om zoiets te volgen! Hopelijk kom je in de aankomende sessies tot wat praktische uitkomsten en kan je er ook echt wat mee voor nu en in de toekomst. Ben heel benieuwd!

 2. Sabien
  11 november 2016 / 11:32

  Ik hoop dat de sessies je een stapje in de goede richting gaan geven zodat je een fijn balans zult vinden tussen je werk, Skyler, je baby en partner natuurlijk! Het gaat je zeker lukken!!! Ik ben ook degene die de ballen allemaal hoog moet houden voor mijn gevoel. Mijn partner werkt ook onwijs veel (eigen zaak) en ik werk ook nog en een kindje en we willen in de toekomst een graag een tweede kindje….pffffff maar hoe dan, denk ik wel eens!!

 3. 11 november 2016 / 11:47

  goed dat je dit soort sessies doet, je hebt er altijd wat aan vind ik aan dit soort dingen!!

 4. 11 november 2016 / 17:18

  Ik ben ontzettend benieuwd wat je met ons wilt gaan delen de komende tijd hierover. Het lijkt me zo mooi om te lezen en misschien ook zelf nog wat uit te kunnen halen en wie weet maak ik de stap richting een coach ook wel.

 5. 11 november 2016 / 21:39

  Wat goed en wat fijn dat je dit aanbod kreeg. Ik twijfel zelf ook al een tijdje over een coach. Met een baan, fulltime bloggen, freelance werken en een gezin, vind ik bet ook soms best lastig. Ik hoop daarnaast volgend jaar nog een opleiding te gaan doen en zo hebben moeders vaker 1001 dingen die ze combineren. Ben heel benieuwd naar je ervaringen.

 6. Cindy
  13 november 2016 / 16:52

  Wat bijzonder zeg. Overigens volgens mij een heel wijs besluit om de bruiloft te verzetten. Een coach, een goede coach, zou soms voor mij ook zo fijn zijn. Ik mis ook de balans soms tussen het moederschap, mijn werk, mijn passie, mijn eigen dingen, sociale leven. Ik ben al gestopt met bloggen en dat geeft me al meer rust, dat was stap 1 en met stap 2 ben ik nu ook bezig, maar daar kan ik dan weer niets over zeggen (lekker vaag).
  Ben heel benieuwd naar hoe je dit gaat ervaren en als je handvatten of tips hebt die je wil en kan delen, deel ze alsjeblieft. Veel succes!

 7. 13 november 2016 / 21:22

  Ik denk dat de bruiloft verzetten heel verstandig is, ik was 6 maanden na de bevalling ceremoniemeester voor een vriendin en dat was echt veel te heftig, laat staan dat het mijn eigen huwelijk was. En zoals je zelf ook vaak hebt gezegd “9 maanden op 9 maanden af” het is gewoon echt zo. Dan wil je niet in deze periode stressen over je huwelijk of het allemaal afraffelen waardoor het later als net niet wat je wilde voelt

 8. Céline
  16 november 2016 / 13:24

  Ik comment normaal nooit, maar ik heb er eerder al eens aan gedacht naar aanleiding van je ‘minderen met styleguide’ mededelingen. Is het voor jou niet handiger en prettiger om door te gaan met één blog, waar je beide dingen kan combineren? Bijv gewoon ‘Shirley Visser’? Om dan alle onderwerpen die jou aanspreken op dat moment gewoon te kunnen behandelen, in welke verdeling dan ook. Of dat dan 70% moederschap en persoonlijke artikelen en 30% events, outfits, etc is of welke verdeling dan ook. Dan zou je ook kunnen spelen met die percentages, afhankelijk van je interesses op dat moment.
  Het is maar een idee hoor! Vind het echter belangrijk dat je doet waar je hart ligt en waar jij je goed bij voelt! Ben benieuwd wat je coaching sessies je gaat brengen Shirley!

  • Shirley
   Auteur
   16 november 2016 / 13:48

   Dat zijn inderdaad ook dingen die ik in overweging neem maar de naamsverandering zal dan niet echt alles voor Mommyhood dekken, iets waar ik toch voornamelijk op gefocust ben momenteel. Voor nu is het heel fijn voor mezelf geweest om de focus te verleggen en Styleguide een beetje los te laten. Wie weet wat 2017 allemaal gaat brengen. Misschien voel ik ontzettend veel voor Styleguide weer en misschien is het tijd om gedag te zeggen. Veel persoonlijke stukken die ik graag schrijf kunnen immers ook op Mommyhood, net als de Mom’s outfits en Mom’s diary. Ik ben nog een beetje zoekende maar denk dat 2017 wel het jaar gaat worden waarin alles duidelijk wordt 🙂 In ieder geval thanks voor het meedenken!

   • Céline
    16 november 2016 / 15:41

    Graag gedaan! Ik blijf het proces volgen en ben heel benieuwd 🙂

Secured By miniOrange