Deze boeken las ik de afgelopen weken

Deze boeken las ik de afgelopen weken

Zoals ik de laatste keer al vertelde wil ik heel graag mijn leesflow vasthouden en de afgelopen tijd is dat behoorlijk goed gelukt. Niet alleen las ik thuis heel veel; ook op vakantie verslond ik vijf boeken in een week. Al met al heb ik er negen gelezen in de afgelopen weken en vandaag ga ik ze met jullie behandelen. Ik ben wel behoorlijk kritisch maar hé, dat hoort er ook een beetje bij. Kijk mee.

9200000090925435

Sexy But Tired, But Sexy – Jamie Li

Zo, wat een ophef is er geweest over dit boek. Er is me ook regelmatig gevraagd wat ík nu precies van Jamies woorden vind en daar wilde ik niet al teveel over uitweiden. Toch kan het in dit artikel niet uitblijven. Laat ik beginnen met zeggen dat ik Jamie heel erg graag volg, maar dat ik me in dit boek absoluut niet kon vinden. De laatste tijd ben ik heel erg bezig met zelfacceptatie en bodypositivity en daar vind ik dit hele boek niet bij passen. Terwijl ik dingen als cellulites en ‘de flap’ heel erg aan het accepteren ben en er vrede mee heb, probeert Jamie in dit boek duidelijk te maken dat ze alles wil verbergen. Want hé, het is niet sexy. Het stuk over seks hebben met je partner vind ik mwah mwah. Er moet zeker eens zin gemaakt worden van mijn kant maar hoe zij het omschreef vond ik het behoorlijk heftig. Er is een verschil tussen zin maken en dan evengoed in de mood komen en écht geen zin hebben en je verplicht voelen. Kleed je jongen als echte jongen viel ook een beetje slecht maar voor de rest had het boek ook wel vermakelijke stukken. En als je Jamie langer volgt, zie je ook de knipoog wel door bepaalde stukken heen en hoor je het haar zeggen. Geen hoogstaand niveau en ik had er iets meer van verwacht, maar toch in één ruk uit gelezen. Daar laat ik het bij.

Je vindt het boek hier.

9200000079270594

Structuurjunkie in spé werkboek – Cynthia Schultz

Nog een ‘blogger’ boek maar dit keer van Cynthia. Ik volg Cynthia al járen en ook haar volg ik graag. Ik vind het inspirerend om te zien hoe ze groeit en hoe ze van plannen echt haar ding heeft gemaakt. Haar hele planning-lijn ziet er geweldig uit en ik las dit boek dan ook in één keer uit. Het bevat goede informatie, genoeg ruimte om te schrijven en is dan ook écht een werkboek. Eigenlijk hoopte ik op iets meer informatie en iets meer leesstof in plaats van invulmogelijkheden. Maar uit de titel had ik natuurlijk al kunnen opmaken dat het echt iets is om zelf mee aan de slag te gaan. Misschien dat ik liever meer een echte planning-bijbel had gezien met nog meer tips. En dan minder schrijfruimte, want daar hebben we notitieboeken voor. Toch heb ik er wel wat bruikbare tips uit gehaald waar ik mee aan de slag ga.

Je vindt het boek hier.

9200000090886167

Self-care – Nadia Narain

Dit boek kwam ik tegen op diverse blogs en ik zag het al vaak in de winkels liggen. Het triggerde me en dus besloot ik hem aan te schaffen voor op mijn ereader. Het eerste deel vond ik fantastisch, met veel tips en mooie woorden over selfcare. De woorden die me zijn bijgebleven zijn vooral ‘Het verschil tussen voor jezelf zorgen omdat je jezelf een waardeloos mens vindt dat nodig moet veranderen en voor jezelf zorgen omdat je net zo met jezelf omgaat als met iemand anders van wie je houdt’ en ‘zorg niet voor jezelf om jezelf te veranderen maar uit oprechte liefde en respect voor de persoon die je bent en het lichaam waar je in woont.’ Toch heb ik ook wel wat dingen overgeslagen zoals recepten die ik wat overbodig vond in dit boek. Al met al toch een mooi boek ter inspiratie met mooie woorden waar je iets aan kunt hebben.

Je vindt het boek hier.

sophiekinsella

Mijn niet zo perfecte leven – Sophie Kinsella

In dit boek was ik al een paar weken geleden begonnen maar op één of andere manier kwam ik er niet helemaal lekker in. In Frankrijk las ik hem uiteindelijk uit en het bleek toch een heel fijn boek te zijn. Eigenlijk stelt Sophie Kinsella me nooit teleur en blijft het een van mijn favoriete chicklit-schrijvers. ‘Katie Brenner heeft er genoeg van om een ‘nobody’ te zijn. Daarom gaat ze werken op een trendy reclamebureau in Londen. Haar baas Demeter is een helse verschrikking maar daar kan Katie wel tegen. Tot ze totaal onverwacht wordt ontslagen. Met al haar dromen in duigen gaat ze noodgedwongen terug naar het platteland van Somerset, waar haar vader een luxe biocamping is begonnen. Die wordt een geweldig succes. En wie is een van de eerste ‘glamping’ bezoekers? Katie zweert wraak.’ Al met al weer een geweldig verhaal met natuurlijk de nodige liefde, clichés en goede afloop. Precies wat je hoopt als je zo’n boek leest. Een fijne nobrainer voor een avondje op de bank.

Je vindt het boek hier.

9200000014665833

Verkikkerd – Lisette Jonkman

Al een tijdje volg ik Lisette Jonkman op Instagram en op het boek ‘Schrijven Kreng’ na las ik nog niet eerder een boek van haar. Kan natuurlijk niet! Ik heb de chicklits via Kobo Plus (komt later een review over) gedownload op mijn ereader en tijdens mijn vakantie ben ik er voor gaan zitten. En oh, wat is dit heerlijk! Het verhaal over Lucy en Kikker liet me niet meer los en binnen no time had ik het eerste boek Verkikkerd uit. Echt een heerlijk verhaal als je van chicklits houdt.

Je vindt het boek hier.

9200000028143096

Verslingerd – Lisette Jonkman

Verslingerd is de opvolger van Verkikkerd en natuurlijk moest ik deze direct na Verkikkerd lezen. Ook dit boek was binnen anderhalve dag uit. ‘Het studentenleven gaat niet over rozen. Lucy’s relatie met Kikker staat onder druk, omdat hij een duet gaat opnemen met de beroemde zangeres Laura. Maar is haar interesse alleen zakelijk? Ondertussen kampt Lucy met een lichte social media-verslaving en eist haar populaire beautyblog steeds meer tijd en verantwoordelijkheid op. Om de chaos compleet te maken vragen haar vrienden en familie ook nog aandacht met hun problemen. Het wordt hoog tijd om prioriteiten te stellen. Wat is nu eigenlijk écht belangrijk in het leven?’ Een chicklit zoals ‘ie moet zijn. Ik ben gaan houden van de personages en van Lisettes schrijfstijl.

Je vindt het boek hier.

40494733._UY2230_SS2230_

Onbreekbaar 1: Buren with benefits – Lisette Jonkman

Om even in de Lisette Jonkman-sferen te blijven; dit nieuwste boek van haar moest ik dáárna lezen, haha. Dit verhaal speelt zich net als de vorige boeken ook af in Enschede maar in plaats van over Lucy en Kikker, lees je nu over Abby en Ferdi, de twee andere personages uit het vorige verhaal. Ik moest op sommige momenten even omschakelen omdat ik heel erg in Lucies belevingswereld zat, maar uiteindelijk kwam ik er lekker in en was dit ook weer heerlijk. Het is deel 1 van 3 en ik kan nu al niet wachten op de volgende twee delen. Lisette, je hebt een beetje mijn hart gestolen!

Je vindt het boek exclusief via Kobo Plus.

9200000078769572

Gebroken – B.A. Paris

Een andere schrijver die absoluut bij mijn favorieten hoort, is B.A. Paris. Een heel ander genre, namelijk thriller. Ik ben echt een chicklit-lezeres maar voor B.A. Paris maak ik een uitzondering. Achter gesloten deuren hield me continu bezig en dat boek moest ik er steeds weer bij pakken. Ik las deze in Turkije en tijdens mijn dagje Kos moest ik er steeds aan denken. Eenmaal met de boot terug moest ik gewoon direct verder lezen. Dan ben je echt een heel goede schrijver. Het volgende boek, Gebroken, las ik in Frankrijk binnen twee dagen uit. Weer heel spannend, aangrijpend en op sommige momenten gekmakend. ‘Het begon die avond in het bos. Cass Anderson stopte niet om de vrouw in de auto te helpen, en nu is zij dood. Sindsdien wordt Cass elke nacht gebeld door iemand die zwijgt en ze weet zeker dat ze in de gaten wordt gehouden. Door het enorme schuldgevoel begint ze dingen te vergeten: of ze haar medicijnen heeft ingenomen, wat haar alarmcode is, en of er echt bloed zat op het keukenmes…’ Ik ga me nu snel op haar derde boek storten, kan niet wachten!

Je vindt het boek hier.

9200000076050516

Het Paradijs – Suzanne Vermeer

‘Wanneer Liza Roozenboom een telefoontje uit Griekenland krijgt dat haar zoon Mark die nacht in een politiecel is overleden, stort haar wereld in. Op het eiland Corfu aangekomen maakt haar verdriet echter plaats voor woede en onbegrip, want de dood van haar zoon is met raadsels omgeven. Want waarom zat Mark in die cel? En hoe kan een gezonde jongen zomaar ineens sterven? Maar bovenal: waarom lijkt de politie de zaak in de doofpot te stoppen. Liza gaat zelf op onderzoek uit, maar niemand lijkt te willen dat zij de waarheid achterhaalt. Totdat ze een oudere man ontmoet die haar meer weet te vertellen. Over Mark, maar ook over Liza’s eigen verleden…’
Een boek dat ik als laatste las op vakantie is Het Paradijs van Suzanne Vermeer. Het verhaal was vermakelijk, af en toe een tikje ongeloofwaardig maar al met al een fijne weglezer. Geen hoogstaand verhaal na Gebroken en geen vermaak na Lisette Jonkman. Geen wow-gevoel, maar ook niet heel vervelend. Gewoon een lekker boek. Niets meer en niets minder.

Je vindt het boek hier.

Mijn top 3 uit deze lijst is zonder enige twijfel;

1. Gebroken – B.A. Paris
2. Verkikkerd – Lisette Jonkman
3. Verslingerd – Lisette Jonkman

Dat was hem weer! De teller in 2018 staat alweer op 25 en dat is héél erg veel voor mij.

Heb je aanraders? Schrijf ze in de comments, want ik wil graag deze flow vasthouden. Wat heerlijk om weer boeken te verslinden!

Share:

3 Reacties

 1. Naomi
  21 augustus 2018 / 10:37

  Oeh, leuk zeg! Als je de boeken van Lisette Jonkman leuk vindt, dan zou ik ook zeker ‘Helemaal het Einde’ van haar lezen. Iets minder chicklit en iets meer roman. Ik moest er een beetje inkomen, maar daarna leest het als een trein.

  En met Sophie Kinsella als één van je favoriete chicklit-schrijfsters kan ik je zeker ook Lindsey Kelk aanraden. Haar ‘I Heart’-serie en de Tess-serie zijn zo onwijs leuk! Ze is iets minder bekend dan haar beroemde landgenotes Kinsella en Jill Mansell, maar ik vind Kelk’s chicklits iets diepgaander dan haar landgenotes. Ben benieuwd naar de volgende leestips!

 2. Michelle van Vliet
  21 augustus 2018 / 11:02

  De zeven zussen van Lucinda Riley ben ik nu aan het lezen, tot dusver dikke aanrader! Een dik boek, maar leest echt heerlijk.

 3. Stefanie
  21 augustus 2018 / 20:42

  Leuk om te lezen 🙂 ik hou van hetzelfde genre, aangevuld met thrillers. Ik heb meteen die nieuwste van Lisette Jonkman gedownload via Kobo plus. Weet niet of je ze al kent, maar een tip in het genre chicklit: boeken van Charlotte de Monchy. Leest heerlijk weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.