(~215 B)
Boeken gelezen in 2022 #9 (53/35)

Boeken gelezen in 2022 #9 (53/35)

We naderen het einde van het jaar en het is tijd voor de laatste boekenupdate voor 2022. Momenteel ben ik in een boek bezig dat ik nog wel uitlees voor het vuurwerk de lucht in gaat, dus dat betekent dat ik 54 boeken las dit jaar. Aangezien mijn doel stond op 35, heb ik ruimschoots mijn doel gehad. Ik las niet alleen in de vakanties mega veel; ook ’s avonds pakte ik vaak de e-reader er even bij. En ik las gewoon veel leuke boeken, waardoor ik het maar moeilijk weg kon lezen.

Later deel ik met jullie mijn absolute favorieten; vandaag de laatste boeken die ik las in 2022!

Zuid-moeders breken niet – Kimberley Klaver

Kersverse moeder Poppy moet zich staande houden in Amsterdam-Zuid, waar de moedermaffia heerst en alles perfect lijkt. Maar niets is minder waar… Als Poppy na haar wereldreis dolverliefd én zwanger bij chef-kok Alex in Amsterdam-Zuid komt wonen, blijken daar eigen regels te gelden. De wereld van schone schijn, botox, roddels en rijkdom staat ver af van haar vrije, spirituele opvoeding. Na de geboorte van hun zoontje Wolf is de roze kraamwolk ver te zoeken en verandert Zuid in een mijnenveld waar de moedermaffia heerst en altijd meekijkt. Ondertussen komt het liefdadigheidsevenement van het jaar waarbij Alex een belangrijke rol heeft steeds dichterbij. Zal Poppy zich staande houden?

Dit boek leest lekker snel weg en dat was precies wat ik nodig had na een leesdipje. Maar het is wel echt heel slecht, heel ongeloofwaardig en over the top. Maar wel vermakelijk. Maar slecht. Maar lekker vlak voor het slapengaan, haha.

Je vindt het boek hier.

⭐⭐⭐

De eerste zin – Astrid Harrewijn

Elkie, nog net geen dertig, heeft maar één droom. Ze wil bibliothecaris worden en de mooiste bibliotheken van de wereld bezoeken. Als die droom in duigen valt, gaat ze op dwingend advies van haar familie naar een vriend van haar vader die in Florida een sportschool heeft. Het wordt namelijk tijd dat Elkie gaat nadenken over haar leven; hoe nu verder? Maar Elkie zou Elkie niet zijn als in Florida alles compleet anders loopt. Een serie misverstanden maakt haar verblijf tot een rollercoaster aan toestanden. Gelukkig weet ze zich gesteund door de voornamelijk bejaarde clientèle van de sportschool en haar vriendinnen Soda en Milou met wie ze een bijzonder verbond heeft gesloten om elkaar nooit meer uit het oog te verliezen.

Ja hoor, onwijs van genoten! Hier en daar behoorlijk ongeloofwaardig maar het is een origineel verhaal en ik smulde ervan. Ik koos het omdat het een boekenserie is, daar hou ik vaak wel van. De andere delen heb ik nu alleen nog niet gelezen. Dit eerste deel is in ieder geval een vermakelijk boek voor tussendoor. Geen hoogstaand niveau maar ik heb inmiddels geaccepteerd dat dit soort boeken beter bij me passen. Love it. Verstand op 0 en lezen maar.

Je vindt het boek hier.

⭐⭐⭐⭐

Op de spoedeisende hulp – Heleen Lameijer

Spoedeisendehulparts Heleen Lameijer (@makesciencework op Instagram) ontmoet voortdurend mensen op misschien wel de slechtste dag van hun leven. In dit boek neemt ze de lezer mee achter de klapdeuren van de spoedeisende hulp. Ze deelt wat ze meemaakt en laat de impact zien van de korte en bijzondere ontmoetingen die ze heeft met allerlei patiënten. Het ene moment werkt ze onder hoogspanning in teams speciaal voor ongevallen of reanimaties. Het andere moment behandelt ze een breuk bij een kind. Ze helpt patiënten, maar wordt soms ook zelf door patiënten en hun verhalen geholpen. Ze neemt beslissingen die levens kunnen redden, maar ziet ook mensen sterven. Met haar verhalen biedt Heleen een unieke inkijk in haar leven als dokter, maar ook haar leven zonder witte jas.

Ik schreef al een blog naar aanleiding van dit boek. Ik smul van dit soort verhalen. Ik vind het fantastisch om een kijkje te krijgen in iemands beroep en ook dit vond ik een parel. Een mooie afwisseling tussen zakelijke stukken en persoonlijke gevoelens en het geeft een mooi kijkje in dit dynamische beroep. Ja, heel jammer toen ik hem uit had!

Je vindt het boek hier.

⭐⭐⭐⭐⭐

Niets te kiezen – Karma Brown

Na vele mislukte behandelingen moet Hannah onder ogen zien dat de kans dat ze een kind zal krijgen heel klein is. Haar hart breekt, want al jaren is moeder worden haar grootste droom. Kate, haar beste vriendin, heeft twee dochters. Ze ziet hoe Hannah lijdt onder het feit dat dat voor haar niet is weggelegd, maar weet aanvankelijk niet hoe ze haar kan helpen. Tot ze een briljante inval krijgt: als zij nu eens draagmoeder wordt voor Hannah? Een spannende tijd breekt aan… Een warme ode aan de kracht van familie en vriendschap.

Toen de kinderen in de bieb waren voor HackShield, liep ik een rondje langs de boeken. Mijn oog viel meteen op deze titel. Ik zocht hem op en zag dat ik hem kon lezen via Kobo Plus. ’s Avonds zette ik hem op mijn e-reader en begon ik te lezen. Het onderwerp pakte me gelijk en ik vind het boek fijn afwisselend geschreven. Een gruwelijk verhaal waar vriendschap, draagmoederschap en ongewenste kinderloosheid centraal staat. Ik zat er helemaal in.

Je vindt het boek hier.

⭐⭐⭐⭐⭐

De gevangene – B.A. Paris

Amelie is een overlever. Op haar achttiende kwam ze er alleen voor te staan na de dood van haar ouders, maar gelukkig werd ze al snel van de straat geplukt door Carolyn, die haar in huis neemt. Met hulp van Carolyn weet Amelie haar leven weer op de rit te krijgen en ze wordt meegesleept in de glamourwereld van Londen, waar ze de knappe en rijke Ned Hawthorpe ontmoet. Al snel trouwen ze. Maar dan komt Amelie bij kennis in een verduisterde kamer op een onbekende plek. Waarom is ze ontvoerd? Door wie wordt ze gevangengehouden? En waarom voelt ze zich hier veiliger dan ze zich de laatste tijd bij haar echtgenoot voelde?

Ja, er is weer een nieuwe B.A. Paris! Ik geniet altijd onwijs van haar boeken. Toen ik de boekwinkel binnenstapte en dit boek zag staan, kocht ik gelijk het e-boek en kon ik niet wachten met lezen. De boeken verrassen me altijd en ik vind het vaak parels. Dit boek las ik in no time uit. De afwisseling tussen verleden en heden vind ik prettig en de verhaallijn is top. Wel vond ik het einde wat moeilijk, en snapte ik nog niet zo snel de clue. Mijn favoriet is het niet, maar ik heb wel weer genoten van iedere bladzijde. Vond hem alleen wat vergezocht. Het begint wel gelijk goed en spannend, dus dat leest erg prettig!

Je vindt het boek hier.

⭐⭐⭐⭐

Delen:
Secured By miniOrange