Baby-uitzet wishlist voor nummer twee

Baby-uitzet wishlist voor nummer twee

Een eerste zwangerschap en een tweede zwangerschap. Ik geloof niet dat er ergens anders meer verschil in zit. Wát een andere beleving! Niet alleen voel ik me heel anders en sta ik er veel minder bij stil dat er een kindje in mijn buik groeit; ook is het qua aankopen echt wel even een totaal ander ding. En over die aankopen wil ik het vandaag hebben. Want ja, de grote items zoals de kinderkamer, box en autostoel hebben we natuurlijk al. Was ik met Skyler echt met iedere aankoop bezig en kochten we rond week 20 al veel van de uitzetlijst; nu zit ik in week 16 en moet de eerste aankoop nog komen. Toch zijn er een paar dingen die ik ontzettend graag wil hebben voor baby nummer twee, buiten de kleding en accessoires. Items waar ik met Skyler nog geen weet van had, spulletjes die ik gewoon leuk vind of dingen die me oprecht ontzettend handig lijken met een tweede kindje. Het is niet zoveel, slechts vier items, maar wel de wat grotere uitgaven. Kijk mee.

Sleepyhead
Een tweede kindje lijkt me ontzettend mooi en fijn en we kijken er dan ook enorm naar uit. Maar als er íets is waar ik wakker van kan liggen, is het wel van de slapeloze nachten die hoogstwaarschijnlijk gaan komen. Natuurlijk kan het met baby twee heel anders gaan verlopen en wie weet treffen we straks wel de grootste slaapkop van het land (waar kan ik tekenen?) maar voor nu is dat wel iets waar ik me erg druk om kan maken. Skyler heeft immers 2,5 jaar ’s nachts niet doorgeslapen en daar ben ik nog steeds van aan het bijkomen. Anyway: toen ik van het bestaan van de Sleepyhead hoorde, was ik direct verkocht. Dit moet ik hebben voor de baby, zo’n veilig nestje. Voor in de box en in de ledikant, om heerlijk geborgen te kunnen slapen. We gaan het sowieso heel anders aanpakken qua slapen (daarover later meer), maar ik denk dat de Sleepyhead ons absoluut kan gaan helpen. Een flinke uitgave, maar ik heb het er graag voor over. Ik heb er al eens eerder over geschreven. Staat op de lijst! Misschien wel op nummer 1…

schermafbeelding-2016-11-02-om-18-23-29

Babyset voor de Stokke kinderstoel
Momenteel zit Skyler in de Stokke Steps kinderstoel, iets waar we nog steeds heel erg blij mee zijn. De Tripp Trapp staat voor nu op zolder en wordt eigenlijk niet gebruikt. Ik denk dat dat met baby twee gaat veranderen. Skyler is 3.5 met de komst van zijn broertje en dan zal hij nog steeds in de Steps te vinden zijn. Voor de baby willen we daarom graag een newborn set voor de Tripp Trapp zodat hij er lekker bij kan zitten als we met zijn allen aan tafel zitten. Of misschien wel een babyset voor de Steps, als Skyler verhuist naar de Tripp Trapp. Moeten we nog even kijken! In ieder geval een babyset voor een van de twee kinderstoelen, dus. We hebben met Skyler nooit echt een wipstoel gebruikt, maar de baby aan kunnen schuiven aan tafel lijkt me erg prettig nu met twee kindjes.

stokke-tripp-trapp-met-newborn-set

Tula
Als er één iemand geen draagmoeder is, dan ben ik het wel. Ik zweer bij de kinderwagen en ga dat ook zeker weer gebruiken bij het volgende kindje. Echter hoor ik zoveel goede verhalen over een draagzak bij een tweede, dat ik dat graag zelf wil ervaren. De meeste mensen hoor ik over de Tula en voor nu lijkt me dat de beste optie. Ik wil namelijk niet ingewikkeld hoeven knopen met doeken en gewoon snel klaar zijn. Bovendien ziet het er leuk uit, iets waar ik ook altijd wel een zwak voor heb. In het vorige artikel waarin ik het hierover had kreeg ik direct allemaal opmerkingen en tips; dat is voor nu even niet nodig. Ik wil een draagzak, en dat wordt hoogstwaarschijnlijk een Tula na alle verhalen om me heen.

clever_front_1024x1024

Vloerkleed
Niet heel belangrijk maar wel erg leuk voor de aankleding van de kinderkamer; een vloerkleed. Skyler heeft nu een gezellig kamertje met zijn eigen spullen en ik wil dat de tweede dat ook krijgt, ondanks dat er een aantal dingen worden doorgeschoven. De baby krijgt Skylers ledikant, er staat al een Ikea Pax kast die we deels gaan gebruiken voor de baby zodat Skyler zijn eigen kast kan houden en de commode gebruiken we nog voor Skyler maar wordt tegen die tijd ook doorgeschoven. Ik wil graag een leuk, misschien wel kleurrijk vloerkleed om het witte kamertje wat gezelliger te maken en op te fleuren. Wie weet waar ik de komende maanden tegenaan loop!

schermafbeelding-2016-11-02-om-18-30-26

Alle prints, van het kleed, de draagzak en de Sleepyhead zijn vooralsnog willekeurig gekozen.

Voor nu zou ik, op kleding na, echt niets kunnen bedenken wat ik heel erg graag wil hebben. Terwijl ik met Skyler hele wishlists had, hebben we nu toch wel al veel dingen in huis. De meubeltjes zien er nog perfect uit, de box is nog helemaal ons smaak, de maxi cosi is als nieuw door de hoes die we er altijd omheen hebben gehad… Wie weet kom ik er aan het einde van de zwangerschap nog op terug! Ik merk wel dat ik een stukje selectiever ben geworden. Met Skyler vond ik zóveel leuk… Nu is het qua kleding en accessoires wel een bepaald stijltje waar ik naar kijk. Ook wel weer erg leuk. Je weet toch een stuk beter wat je wel en niet wil en dat heeft zo zijn voordelen.

Vertel eens, moeders met meerdere kids; had jij met baby twee ook andere voorkeuren? En miste je iets tijdens de eerste babyfase die je voor baby twee wel dolgraag wilde hebben?

Share:

34 Reacties

 1. 4 november 2016 / 07:14

  Wij hebben voor de tweede ook niet heel veel meer hoeven aan te schaffen. Wat ik wel perse wilde hebben was inderdaad zo’n fijn baby nestje (wok hebben die van done by deer en gebruiken hem iedere dag) daarnaast ook de puckababy en een draagdoek. Zo blij mee!

 2. Lisanne
  4 november 2016 / 07:18

  Hoi Shirley, ik vind de tula echt fantastisch. Mijn dochter isnu 2,5 en ze kiest nog met grote regelmaat voor de tula. Wel raad ik je aan om niet meteen af te gaan op de populaire naam Tula. Er is nog zoveel meer te koop dan tula. Een drager is heel persoonlijk, wat een ander fijn vind dragen kan jij helemaal niks vinden en andersom. Ik vond de tula persoonlijk pas fijn zitten vanaf dat mijn meisje ongeveer een jaar was (kledingmaat 68/74) omdat je voor een kleinere baby een inzet nodig hebt waardoor het erg warm wordt en de baby wat los zit. Een bondolino, connecta, marsupi, ergobaby, isara of storchenwieche zijn echt gemaakt om te gebruiken vanaf de geboorte. Misschien is het een idee om een draagconsult te boeken om te kijken wat echt bij jullie past. Carry with Style zit bijvoorbeeld in Amsterdam, maar je kan ook op de site http://www.draagdoekconsulenten.nl zoeken naar een consulent bij jullie in de buurt. Heel veel plezier met dragen en als je meer wil weten of wil vragen mag je altijd contact opnemen.

  • Lisanne
   4 november 2016 / 07:19

   Carry in Style trouwens 😉

  • Susan
   6 november 2016 / 21:08

   +1! De Tula vond ik echt niet fijn voor een pasgeboren baby met die insert. Toen ze groot genoeg was om ‘m zonder insert te gebruiken was ‘ie wel top 🙂

   • Paula
    6 december 2016 / 07:31

    Mee eens. Je kunt wel bijvoorbeeld een Tula Ring Sling gebruiken met jongere babies, maar de gewone Tula carrier gebruikte ik pas toen mijn dochter iets van 17 pond was.

 3. 4 november 2016 / 08:07

  De Sleepyhead staat ook hoog op mijn wishlist (bij de eerste). Een opzetstuk voor de kinderstoel lijkt mij ook heel fijn, kan de kleine er toch ook bijzitten. En de draagzak is bij ons al binnen, lijkt me ideaal en stiekem ook heel gezellig.

 4. Veerle
  4 november 2016 / 08:24

  Precies de dingen die ik voor onze tweede zoon (geboren 20 oktober) heb :-). Nestje is een aanrader!

 5. Eva
  4 november 2016 / 08:31

  Ik zak ook eens reageren. Lees altijd met veel plezier je blogs.
  Ik had zeker andere wensen bij zoon nr 2. Vooral qua kleertjes werd ik kritischer. Kocht ik bij zoon 1 alles wat los en vast zat. Bij zoon 2 wist ik hoe snel hij uit maatje 56 zou groeien en hield ik het dus bij 3 nieuwe setjes. Hij kon immers ook nog in de setjes van zijn broer!
  Nu zwanger van de derde (ik zit 4 weken achter jou) en nog niks aangeschaft. Wat jij omschrijft van minder bezig zijn met de tweede zwangerschap dat ken ik. Bij de derde is dat nog erger, haha! Het is dat ik wurmpje op de echo heb zien spartelen, maar anders… (daarnaast wel vreselijk misselijk hoor!)
  Ik denk in ieder geval dat ik dit keer dus nóg kritischer zal zijn dan bij de tweede zwangerschap (tenzij het een meisje blijkt te zijn… dan zal het qua kleertjes behoorlijk omschakelen zijn) ;-). Maar ik denk dat we gewoon weer een heerlijk ventje erbij krijgen! Succes met alles Shirley X

 6. 4 november 2016 / 08:35

  Grappig ik zou ook een vloerkleed in de babykamer willen, staat zoveel gezelliger. Ook zie ik de baby nestjes vaak voorbij komen op internet. Lijkt mij super handig!

  • Monique
   6 november 2016 / 15:37

   Wij hebben het gehad in de babykamer. Heel gaaf en warm, maar… Na twee nachtelijke spuugbuien zag het kleed er niet meer uit. Dus helaas er toch maar weer uitgehaald..

   • Monique
    6 november 2016 / 15:39

    Oh en de Tula en Babyset hebben we al. Beste aankopen, naast de babyfoon met camera, ooit! Babynestje staat hoog op de lijst voor nummer 2. 😉

 7. 4 november 2016 / 08:42

  Ik heb ook een babynestje, een babyset voor de Tripp Trapp en een Tula en ik kan niet meer zonder! Alledrie fantastische aankopen/ cadeaus! Die Sleepyhead staat nu in de Grand versie op mijn verlanglijstje, want Fons groeit uit die van Done by Deer en vindt slapen in zijn coconnetje toch wel heel erg lekker. Mooi verlanglijstje heb je 🙂

 8. Manouk
  4 november 2016 / 08:55

  Ik had bij mijn tweede ook de intentie om minder kleertjes voor haar te kopen. Toen ik namelijk de kleding van mijn zoontje ging uitzoeken, kwam ik tot het besef dat ik toch wel heel veel kleertjes had. Missie is alleen mislukt haha.. Maar goed, ze zit nu pas in maatje 62 en ze is al bijna 5 maanden. Dus we hebben er lekker lang gebruik van kunnen maken. Voor de rest heb ik niks anders aangeschaft.

 9. 4 november 2016 / 09:09

  Mooi lijstje! Ik had de Sleepyhead ook hoog op mijn verlanglijst, maar toen bleek onze baby een ontzettende slaapkop en vonden we hem wat overbodig. Vervelend dat je zo tegen de gebroken nachten opziet. Wie weet valt het straks allemaal mee!

 10. Renee
  4 november 2016 / 09:27

  Die newborn set voor de steps moeten wij ook nog aanschaffen. Dan kan de baby er gewoon lekker bij aan tafel. Verder onmisbaar hier; DE PUCKABABY! We gaan nu de Pacco proberen (hebben we geleend) omdat die voor die hards schijnt te zijn volgens het CB. Echt, ik zweer bij inbakeren en een rustig kamertje. Niet toeveel afleiding en prikkels (ik vond die prikkels altijd onzin, maar het is toch wel echt zo..)

 11. 4 november 2016 / 09:35

  Door jouw artikel en het lezen van de comments heb ik de Sleepyhead ook maar op mijn lijstje gezet voor baby nr 1. Zo te horen is het een ideaal ding, haha. Een vloerkleed hebben wij nu ook in de babykamer liggen. Ziet er heel gezellig uit en het lijkt me straks bij nachtelijke tripjes ook heel fijn en warm onder blote voeten.

 12. 4 november 2016 / 10:36

  Ipv de sleepyhead gaan wij voor een co-sleeper. Zo kan hij/zij dicht naast me slapen zonder dat ik op de buitenste 10cm van het bed hoef te slapen. Wij hebben al een tula maar wil eigenlijk een kokadi erbij omdat die vanaf geboortegebruikt kan worden. Er zal ook zeker nog wel een doekje bijkomen.
  De newbornset ben ik nog niet over uit of het echt een meerwaarde gaat hebben. Wel sowieso nog een stoel zodat ze er allebei een hebben 🙂

 13. Francis
  4 november 2016 / 10:51

  Een sleepyhead stond ook hoog op mijn verlanglijst maar uiteindelijk niet aangeschaft vanwege de prijs en al genoeg leuke babyspullen in huis. Vervolgens las ik dat een sleepyhead eigenlijk heel gevaarlijk is voor baby’s omdat ze in ademnood kunnen komen zodra ze zich om kunnen draaien en tegen de rand aankomen… Dat is de reden dat wiegjes en ledikanten open moeten zijn aan de zijkant. Misschien iets om over na te denken voordat je ‘m aanschaft! Zonder dat te weten lijkt het echt een heel fijn ding en misschien ie het voor de newborns die nog niet kunnen draaien wel heel fijn en niet gevaarlijk.
  Verder is een draagzak echt heel fijn! De tula lijkt mij ook handig maar ik heb een Bondolino, zonder inzet vanaf de geboorte te gebruiken.

  • Assiepoes
   4 november 2016 / 12:44

   Dat dus, daarom mag je ook niet van de stoffenbumpers in de box aan de zijkanten omdat de baby er tegenaan kan rollen en stikken. Klinkt allemaal leuk zo’n sleepyhead, maar durf het niet (ondanks dat de mijne ook weinig slaapt…dan maar vasthouden ..elke keer teruglopen)

 14. 4 november 2016 / 12:16

  Zo een sleepyhead lijkt me echt wel super handig!
  Wij hebben de babyset voor op de trip trap, en ik kan het alleen maar aanraden, ik vond het super gezellig dat ze bij ons aan tafel kon.
  Een wipstoel is bij ons ook heel veel gebruikt geweest (wij hadden er ééntje van pericles in jeans), met een boog er op van tiny love, uuuuuren heeft ze er in gezeten 🙂
  Oh en een Tula, ik heb er twee liggen, en worden niet gebruikt. Dochterlief zit liever in de doek dan in de draagzak, oh ja, met tijd verkopen zeker 😀

  • 4 november 2016 / 12:16

   oh, de tula’s zijn echt top hoor! Niks op aan te merken!

 15. Caro
  4 november 2016 / 12:42

  Ik ben 14 weken zwanger nu van de tweede en ook nog nauwelijks wat gekocht. Maar dat nestje staat bij mij ook op nummer 1 en de draagzak op nummer 2. Al is het alleen maar om even makkelijk de oudste naar school te brengen volgend jaar zonder door de drukte te hoeven sturen met de kinderwagen.

 16. Bo
  4 november 2016 / 13:39

  Een leuk kleed wil ik ook nog steeds voor in de babykamer, komt ooit wel als ik er een keer tegenaan loop. Voor de bevalling gaat het niet meer lukken denk ik haha.
  De Tula ga ik toevallig vandaag of morgen bestellen, heb er veel goede dingen over gehoord En ze hebben ook nog eens superleuke printjes! Ik wil ‘em al een tijdje bestellen maar ik kan maar niet kiezen welke (gezien vriendlief er ook mee gaat lopen, is zijn mening toch ook wel van belang).

 17. Jessica
  4 november 2016 / 16:01

  Wij hebben bij de 2de alles opnieuw moeten aankopen door het leeftijdsverschil en het was een meisje dus dat was echt alles opnieuw en heel anders kopen.
  Nr 3 kwam ter wereld als ons Sara nog een jaar moest worden dus werden er stuks doorgegeven en gedeeld was natuurlijk nog zo nieuw maar heb ik vooral veel centen in kleertjes gestoken omdat het uiteraard een jongen was.
  Nr 4 ook een jongen heeft bijna alles van de andere broer en neutrale zaken van de zus gekregen want hadden we een paar jaar bewaard en netjes weggezet maar heb ik bewust een hele nieuwe andere stijl van kleertjes gekocht en doe ik nog steeds voor onze Siebe.
  Ze zijn hun eigen persoontje en dat uit zich momenteel in kleertjes.
  Ik heb enkel voor onze Siebe nog wel een buggy moeten bijkopen.

  Het is leuk en makkelijk en portemonnee vriendelijk om spullen te kunnen doorgeven maar er komen zoveel mooie toffe kleertjes uit per seizoen dat ik

  • Jessica
   4 november 2016 / 16:03

   daar het meeste voor ging shoppen.

 18. Jacky
  4 november 2016 / 17:18

  Zo’n nestje lijkt mij ook ideaal! Maar liever nog had ik een co-sleeper gehad bij de tweede. Vond het alleen een beetje een dure aanschaf, zeker omdat we al een heel mooi wiegje hadden voor naast ons bed. De newbornset voor de Tripp Trapp hadden wij ook en die vond ik echt onmisbaar! Verder had onze oudste eigenlijk nauwelijks in een wipstoel gezeten maar nu vond ik het toch wel heel erg handig. Over de Tula zou ik nog even nadenken. Misschien kan je er één lenen van iemand? Ik heb bij de tweede ook een draagzak aangeschaft omdat iedereen er zo enthousiast over was maar ik heb hem misschien maar 2 of 3 keer gebruikt en alleen op vakantie. Ik pak veel liever de kinderwagen. Wij hadden een Bugaboo Donkey duowagen gekocht. Mijn dochters schelen 1 jaar en 10 maanden en dan is een duowagen ideaal. Verder zijn veel dingen erg herkenbaar bij het krijgen van de tweede. Bij onze oudste dochter had ik met 25 weken de babykamer al helemaal af en bij onze jongste dochter die nu alweer 14 maanden is moet er nog steeds een lamp opgehangen worden en nog wat andere kleine dingetjes…

 19. 4 november 2016 / 19:42

  Nummer 1 en 2 staan bij mij ook hoog op het lijstje! En er staat nog wel meer op en vrees dat het daar niet bij blijft haha

 20. marie
  4 november 2016 / 21:52

  De tula en een co sleepte staan op mijn wish list.

 21. Venetia
  4 november 2016 / 23:45

  Ik denk als ik terugdenk dat ik wat selectiever ben geworden en kijk echt naar de dingen die er leuk uitzien maar ook comfortabel zijn. Bedoel hier met name dan de kleding mee maar ook spullen. Misschien had ik wel meer willen weten over het dragen bij mijn eerste maar heb dat nu wel ontdekt. Moet zeggen dat ik laat ben met dragen want ik ben er ook geen type voor. Maar uiteindelijk heeft het ook veel voordelen en vooral omdat er hier niet zo een grote leeftijdverschil is.

  Hebben overigens een meerijdplankje aangeschaft, helemaal nieuw. Maar dat is hier helemaal geen succes en achteraf zonde want vond ze best prijzig. En wat ik wel anders deed is dat ik inderdaad niet meer heel veel kocht maar soms nog even heb gewacht. Omdat je natuurlijk ook seizoensgebonden zat maar ik vind het niet nodig om heel veel van alles te hebben. Investeren in de echt leuke dingen 🙂 Wel een verschil dat ik hier een jongen en een meisje heb 🙂

 22. Caroline
  5 november 2016 / 15:14

  Jouw lijstje is hetzelfde als de mijne (ook de 2e), alleen in plaats van de sleepyhead wil ik graag een Bednest, omdat die ook makkelijk aan het bed schuift. Het bovendeel kan ik dan los gebruiken zodat de baby een compact nestje heeft, net als met de Sleepyhead.
  Voor de Tula twijfel ik alleen nog omdat die met insert aangeraden worden vanaf 3,5 kg en mijn eerste zoontje was bij de geboorte een kilo lichter en ik zou hem graag vanaf het begin willen gebruiken. Ik heb een Mei Tai die ik in het begin kan gebruiken, maar net als jij ben ik niet gek van knopen.

  Ik ben heel benieuwd waar het vloerkleed van jouw voorbeeld van is 🙂

  • Shirley
   Auteur
   5 november 2016 / 16:27

   Bobo Choses!

 23. Marcella
  7 november 2016 / 13:24

  Het baby nestje is echt de allerbeste aankoop. Wij gebruiken ‘m ontzettend veel. In de box, bij ons in bed en om mee te nemen als we naar familie/vrienden gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.