(~215 B)
Als ik een beroep voor één dag mag uitoefenen

Als ik een beroep voor één dag mag uitoefenen

Toen mij op de basisschool gevraagd werd wat ik wilde worden, antwoordde ik altijd: ‘juf en mama!’ Dit heb ik jarenlang volgehouden en dus was het niet zo gek dat ik na de middelbare school koos voor de Pabo. Maar eenmaal een paar maanden, vakken en een stage verder, voelde ik me absoluut niet op mijn plek. Juf worden was niks voor mij! Ik maakte nog netjes mijn jaar af en schreef me voor het volgende schooljaar in voor de opleiding Media, Informatie en Communicatie. Daar zat ik wél meer op mijn plek. Inmiddels ben ik al flink wat jaren zelfstandig aan het werk. Eerst alleen voor mijn blog, maar momenteel ben ik mijn grenzen iets breder aan het trekken. Dat voelt goed! Dit pad past veel beter bij me dan voor de klas staan. Moeder ben ik geworden; juf was voor mij een nachtmerrie.

Kraamverzorgende

Laatst zag ik ergens de vraag voorbijkomen: ‘welk beroep zou je voor één dag willen uitvoeren?’ Ik ben daar eens goed over gaan nadenken en als ik echt iets heel anders zou gaan doen, zou dat misschien iets met pasgeboren baby’s zijn. Daar hou ik echt een zwak voor. Ik kom dan uit bij verloskunde of kraamzorg maar omdat ik de verantwoordelijkheid van een verloskundige niet aan zou durven en het vak voor mij te heftig zou zijn, zou ik uiteindelijk kiezen voor kraamzorg. Het lijkt me zo mooi om te assisteren bij een bevalling en kersverse ouders die eerste week te helpen. Ik wil zelf geen kinderen meer, maar mis de newborn-tijd enorm. Op deze manier zou ik vaak omringd zijn met de hele kleine kinderen en ouders een mooie kraamweek kunnen geven. Ik weet als geen ander hoe een kraamweek zo fijn en prettig mogelijk kan zijn en heb twee keer fantastische kraamverzorgenden in huis gehad die veel voor me betekend hebben. Dat lijkt mij een heel mooie rol, om zo in de beginfase iemand te kunnen ondersteunen.

Prachtige rol

Natuurlijk is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. De onregelmatige diensten vanwege het assisteren bij bevallingen kunnen vrij heftig zijn, er kunnen natuurlijk complicaties optreden, je hebt best een grote verantwoordelijk vanwege de controles bij moeder en kind en je komt toch bij iemand in huis. Maar als ik uit ervaring mag spreken, vond ik de rol van kraamverzorgende binnen ons gezin echt prachtig. Allebei de keren zijn we onwijs goed ondersteund, is er geluisterd en goed gehandeld, is er goed geholpen met de verzorging waar nodig, zijn we ontlast én met rust gelaten en kon ik dankzij deze twee vrouwen genieten van deze bijzondere tijd. Ja, het lijkt me heel mooi om daar bij andere ouders onderdeel van te mogen zijn.

Even proeven van het vak

Of ik er geschikt voor ben? Dat weet ik echt niet. Het is natuurlijk niet zo dat je de hele dag in de weer bent met baby’s knuffelen, haha. Als ik daarom een beroep voor een dag zou mogen kiezen, zou het absoluut dit worden. Even ervaren hoe het is door een dag mee te lopen met iemand en te proeven van dit mooie vak. Ja, dat lijkt me heel bijzonder!

Delen:
Secured By miniOrange