(~215 B)
5x dingen die ik eerst heel suf vond, maar nu toch begin te waarderen

5x dingen die ik eerst heel suf vond, maar nu toch begin te waarderen

Het is prima om in je leven nieuwe dingen te leren, te ontdekken en te proberen. Altijd maar hetzelfde blijven doen is best saai, nietwaar? Ik ben redelijk impulsief als het om nieuwe dingen uitproberen gaat en als ik iets opeens in mijn hoofd haal, wil ik het direct gaan doen. Het pakt zeker niet altijd goed uit of zo leuk als dat ik het in mijn hoofd heb, maar dat vind ik zelf niet zo erg. Ik stop ermee en dan opeens is er in mijn hoofd weer ruimte voor iets anders. Zo heb ik een aantal weken gitaarlessen gevolgd omdat ik dat al jaren wilde doen maar bleek het na een paar maanden niks voor mij. Niet erg, dan stop ik er gewoon weer mee. Ik ben eens gaan hardlopen omdat ik me impulsief had ingeschreven voor een 10 kilometer run, trainde daarvoor, liep de wedstrijd uit en daarna hing ik de schoenen aan de wilgen. Ik heb bepaalde hobby’s gehad waar ik jullie dan enthousiast over vertelde en waar ik binnen de kortste keren op uitgekeken was en heb eens een tijdlang vol enthousiasme geschreven over yoga, om daar vervolgens mee te stoppen. Inmiddels heb ik alweer wat lessen achter de rug maar dat is het mooie van je eigen beslissingen nemen en dingen proberen; je kunt dingen doen wanneer je wil.

Er is een aantal dingen waarvan ik altijd riep dat ik het nooit zou gaan doen, omdat ik het heel suf vond. Toch ben ik erop teruggekomen door het gewoon eens te proberen.

1. Met een eigen caravan kamperen

Toen we twee jaar geleden in een stacaravan in Frankrijk waren, kwam het gesprek op gang. Raymond riep al een paar keer dat hij een eigen caravan wilde hebben zodat we iets meer bewegingsvrijheid hadden dan steeds de stacaravans waar we in verbleven. Bovendien is het een duur grapje, in het hoogseizoen in een stacaravan op vakantie. Omdat we toch de laatste jaren op een camping stonden, waarom dan geen eigen sleurhut? Ik kon maar niet aan het idee wennen, terwijl Raymond helemaal enthousiast werd en dagen op Marktplaats aan het struinen was. Opeens had hij een fantastische caravan voor een heel goede prijs gevonden. Ik vond het nog steeds een suffe keuze, maar liet Raymond zijn gang gaan. Niet veel later stond de caravan bij ons achter en nam ik voor het eerst een kijkje. ‘Oké, deze ziet er wel mooi uit’. Heel eerlijk moet ik nog steeds een beetje aan het idee wennen en heb ik er echt een haat/liefde verhouding mee. Maar achteraf gezien hebben we vorig jaar heel leuke weekenden gehad en was de langere vakantie ook prima te doen. Kinderen gelukkig, toch wel het gemak van alles mee en uiteindelijk heb ik geroepen dat de caravan niet weg hoeft en dat we er vaker mee weggaan. Nu je dit leest verblijven we op een camping in Nederland en hebben we er bijna drie weken vakantie opzitten. Het voelt nog steeds heel burgerlijk en suf, maar zeker een stuk leuker dan ik voor ogen had. Het is eigenlijk helemaal prima!

2. Borduren

Ik weet niet meer precies hoe ik op het idee kwam om te gaan borduren, maar ik geloof dat het door iemand op Instagram kwam. Ik zag een geweldig borduurwerk voorbij komen en impulsief dat ik ben, zocht ik gelijk een leuk beginnersset om mee aan de slag te gaan. Een paar dagen later waren de eerste kruissteken gezet en sindsdien pak ik het er af en toe bij om mee aan de slag te gaan. Een grote hobby? Nee, dat niet. Een heerlijke rustgevende activiteit? Dat zeker wel. Raymond lacht me uit als ik ermee op de bank zit en veel mensen geloven niet dat ik aan het borduren ben geslagen, maar zo af en toe vind ik het heerlijk om me op de bank te nestelen met naald en draad, en vervolgens domweg kruisjes te zetten tot het een patroon wordt. Heerlijk. Ik denk dat dit ook mee op vakantie gaat. Misschien is het pas over vijf jaar af, misschien ligt het over een week in de hoek of wie weet is het over drie weken klaar. Ik heb geen idee en het maakt me ook eigenlijk niet uit. Voor nu vind ik het leuk.

3. Rondjes wandelen door de buurt

Al tijden draag ik een stappenteller, maar de 10.000 tik ik altijd wel aan met de wandelingen naar school en als ik met Maddox naar buiten ga. Maar alleen stukken wandelen door Aalsmeer heen? Het leek mij maar saai. Vaak vond ik het ook zonde van mijn tijd; dan was ik een half uur buiten geweest en vond ik het zonde dat ik niet een half uur langer was gaan schrijven. Inmiddels is dat wel anders en ben ik veel waarde gaan hechten aan de wandelingen die ik maak. Nog steeds is mijn doel 10.000 stappen per dag en de ene keer begin ik dan met een lange wandeling van anderhalf uur en doe ik voor de rest vrij weinig; een andere keer ben ik overdag vooral aan het werk en ga ik ’s avonds lekker de deur uit. Ik probeer vrij regelmatig te wandelen en mis het echt als ik het een paar dagen niet gedaan heb. Krijg ik een heel onrustig gevoel en moet ik mijn koptelefoon pakken en mijn schoenen aantrekken voor een rondje.

4. Yoga

Ik weet niet precies wat het is met yoga, maar dat komt bij mij in fases. Jaren geleden ben ik wekelijks na yin-yoga geweest en op een gegeven moment kwam dat langzame gedoe zo mijn neus uit, dat ik het snel heb opgezegd, haha. Inmiddels ben ik alweer ruim een jaar gewoon lekker aan het sporten en heb ik laatst eens impulsief in plaats van een flinke training, mijn boeking omgezet naar een yin/yang yoga les. Dit vond ik weer zo ontzettend fijn en heerlijk qua afwisseling, dat ik nu weer even into de yoga ben. Maar dan niet alleen yin en vooral een combinatie met yang. Fijn die afwisseling en wel lekker om goed te stretchen na het andere sporten wat ik doe. Ik heb nu de lessen van Adriane op Youtube ontdekt en probeer dat ook af en toe eens uit. Of ik zit op de bank en merk dat ik opeens de boel even los wil krijgen en wat mini-oefeningen doe. Ik weet niet, ik vond het eerst heel zweverig, vervolgens deed ik het wekelijks en daarna was ik er weer zat van. Om het nu weer te waarderen. Het ligt ook wel aan degene die de les volgt. Ik vind een vrouw die heel nuchter is en vooral geen zweverige dingen erin gooit enorm prettig en dat zal ik dan ook blijven opzoeken.

5. Scrapbooken

Jeetje, hebben mensen daar tijd voor?! Inmiddels heb ik zelf al ruim een jaar een herinneringenboek en ook al is dat niet helemaal scrapbooken, ik ben toch bezig met foto’s, stickers, papier, pennen en journalen. Ik vind het heerlijk om eens in de zoveel tijd wat herinneringen in het boek te verwerken en ben dan druk in de weer met alles om er mooie pagina’s van te maken. Fijne hobby op deze manier!

Delen:
Secured By miniOrange