(~215 B)
500 liter zeewater over de houten vloer

500 liter zeewater over de houten vloer

Afgelopen woensdag moest ik naar Heemskerk om mijn verhaal voor Kek Mama af te maken. Raymond zat in Rotterdam voor zijn werk en Skyler mocht van mij alleen naar huis. Ik wist niet hoe laat ik thuis zou zijn en wilde ook niet midden in een gesprek het verhaal afkappen omdat ik om 12.00 uur op het schoolplein moest staan voor de jongens. Maddox ging met een vriendje mee vanuit school en dus was alles geregeld. De stroom zou er heel even afgaan in verband met werkzaamheden in de straat, maar gelukkig hadden we dat toch niet nodig als we er niet waren. Ik reed om 12.20 uur weer terug naar huis en kreeg een paar minuten later een belletje van Skyler: ‘Ik ben thuis, mam!’ Ik vertelde hem dat ik onderweg naar huis was en hem zo zou zien. Hij hing op maar nog drie seconden later belde hij me huilend weer op. ‘Het hele huis staat vol met water en papa’s aquarium is leeg!’

Alleen thuis

Nou, ik kan je vertellen: dan voelt een rit van een half uur als een eeuwigheid. Ik belde Raymond en hij was er verbazingwekkend rustig onder. ‘Ik kom er gelijk aan’. Raymond had ondertussen de hele tijd contact met Skyler en legde stap voor stap uit wat hij kon doen. Hij was immers alleen thuis. Met een bloedgang reed ik over de A9, dus ik hoop dat de goden mij welgezind zijn en dat de bekeuring uitblijft. Ik moest snel naar Skyler toe. Raymond kwam vanaf de andere kant gereden. Eenmaal thuis bekeek ik de ravage. Het was enorm.

Skyler

Raymond heeft een heel groot zeeaquarium. Compleet gevuld zit er bijna 600 liter zout water in. Op een laagje van 10 centimeter na was het hele aquarium leeg. Skyler heeft het heel goed gedaan en heeft veel kunnen doen in de tijd dat wij in de auto zaten. Veel dingen naar buiten, speelgoed veiliggesteld, alles afgedekt met handdoeken. Ik heb uiteindelijk met hem de banken verschoven, ons wollen kleed (dat helemaal volgezogen was) naar buiten gebracht en langzaamaan alles droog gemaakt. De schade was toen natuurlijk al gemaakt. Het aquarium heeft drie uur lang zijn gang kunnen gaan.

Vissen gered

Omdat er nog een bodempje in zat, zijn de vissen gered. Raymond heeft ze stuk voor stuk gevangen, in emmers gedaan en weggebracht naar een aquariumwinkel om de hoek. Het koraal is allemaal weggegooid. Dat was niet meer te redden. We hebben iemand even naar de vloer laten kijken en ook die is helemaal afgeschreven. Het water lag van de keuken tot de tuindeur, dus alles mag eruit.

Hobby

We balen natuurlijk enorm. We hebben echt enorm veel schade en ondanks dat het verzekeringswerk is, is het vreselijk klote. Raymonds hobby is over en uit en dat terwijl er voor duizenden euro’s vissen en koraal in zat, onze vloer is afgeschreven en nog wat spullen in huis kunnen regelrecht de prullenbak in. De tussendeur gaat niet meer dicht, zo erg is de vloer opgezet. Het hout kraakt, hobbelt en gaat bij de tuindeur al helemaal omhoog staan. Het is nu afwachten tot de schade opgenomen is en dan moeten we ons gaan oriënteren op een nieuwe vloer. Voor Raymond was dit letterlijk en figuurlijk de druppel. Hij stopt voor nu helemaal met het aquarium. Niet gedwongen door mij trouwens, haha. Volledig zijn eigen keuze om het aquarium weg te doen. Hij heeft er ook al maanden eigenlijk te weinig tijd voor. Maar ik ken Raymond langer dan vandaag. Hij kan zo over een half jaar weer met een kleine bak voor mijn neus staan. Ach, ieder zijn hobby. Voor nu is het in ieder geval even klaar en heeft hij de keuze gemaakt om te stoppen.

Nieuwe vloer

De houten vloer is heel dik die wij hebben. En mooi. En duur. We kunnen weer voor een nieuwe houten vloer gaan nu het aquarium er toch uit gaat en de kinderen groter worden, maar ook kiezen voor kliklaminaat van pvc, dat een stuk praktischer is. En misschien toch een visgraat? Er zijn zoveel opties. Ik heb eigenlijk helemaal geen zin om me daarmee bezig te houden. Alles het huis uit, de vloer eruit, een nieuwe vloer erin. Ik vervloekte het aquarium, maar op zo’n manier had het ook niet gehoeven. Over een jaar lachen we erom en dan kan ik zeker de nieuwe vloer -wat het ook gaat worden- waarderen. Het is immers alleen maar materiële schade. Maar nu is het echt even ellende. We gaan zien wat het uiteindelijk gaat worden!

Delen:
Secured By miniOrange