(~215 B)
12 x leuke feitjes over mij en voedingskeuzes

12 x leuke feitjes over mij en voedingskeuzes

Mijn relatie met voeding is de laatste maanden echt een stuk beter dan alle jaren hiervoor. Ik begin steeds beter te ontdekken waar ik blij van word, wat ik kan eten op een dag voor een normaal eetpatroon en voel steeds beter aan wat mijn lichaam nodig heeft. Voordat ik eten wil pakken tune ik altijd even in of ik wel daadwerkelijk honger of trek heb en dat werkt voor mij heel erg goed. Ik ben een echte emo-eter en het thuiswerken zorgt er ook voor dat ik regelmatig even opsta om iets te ‘kanen’. Niet altijd nodig. Toen ik laatst iets wilde eten en ontdekte dat daar noten in zaten, dacht ik: hier moet ik even over schrijven. Het resulteert in een lijstje met 12 feiten over voeding en mijn keuzes.

1. De aanleiding voor dit blog: ik durf geen noten te eten vanwege mijn pinda(!)allergie. Het slaat eigenlijk nergens op want ik eet wel Nutella maar als ik zie dat er ergens noten in zijn vewerkt zoals een granola, durf ik het niet.

2. Tot vorig jaar at ik eigenlijk nooit een salade. Ik sloeg de saladekaart over en maakte het thuis ook nooit. Inmiddels is dat veranderd. Als ik ergens ga lunchen wil ik nog weleens een salade kiezen in plaats van een broodje en ook ’s avonds maak ik het vaker.

3. De gehaktballen van mijn moeder zijn het lekkerst! Ik ben er echt dol op. Af en toe draait ze speciaal voor mij een paar gehaktballen en komt ze op vrijdag met een bordje vol. Heerlijk voor het weekend, haha. Mijn favoriete prakje thuis was dan ook altijd witlof (maakte ze altijd met groentesaus), aardappelen en een gehaktbal. Ik kan het zelf trouwens niet maken.

4. Vroeger at ik negen van de tien keer cracottes met hagelslag. Zelfs thuis ontbeet ik daar altijd mee. Inmiddels is het al maanden geleden dat ik dat heb gegeten. Ik weet ook: als ik daaraan begin, eet ik ontzettend veel.

5. Mijn favoriete chocolade is de basic Milka reep. En anders Tony Chocolonely karamel/zeezout. Maar als ik Raymond weer eens op pad stuur voor zijn ongestelde vriendin, dan neemt hij altijd Milka mee. I love it. Beste chocolade, als je het mij vraagt.

6. Buiten de deur eet ik altijd yoghurtijs. Ik ga vaak voor een bolletje yoghurt maracuja en een bolletje yoghurt bosvruchten, als ze het hebben. Skyler neemt trouwens altijd hetzelfde. Ik ben ook echt dol op een Magnum classic, heel soms een softijsje en anders een perenijsje. De rest kan me gestolen worden.

7. Van alle koeken vind ik de roze koeken het allerlekkerst. Het is zelfs zo erg dat ik het niet haal, omdat ik het niet bij een koekje kan houden. Eens in de paar maanden haal ik dus gewoon een pak en eet ik het als lunch, haha.

8. Ik ben nooit dol geweest op pannenkoeken en vond het altijd vreselijk als Raymond het vroeger wilde eten. Tot de zwangerschap van Maddox. Sindsdien vind ik het fantastisch. Met bruine suiker, stroop (en kaas!) of Nutella. Als we eens in de zoveel tijd naar een pannenkoekenhuis gaan, kies ik altijd voor kaas en stroop.

9. Basic magere kwark vind ik echt niet te happen. Ik meng het met een scheutje limonade, maar veel vaker kies ik een andere kwark. Momenteel is dat Optimel Stracciatella, Campina magere kwark met mango, Lindahl of heel soms de roomyoghurt van Almhof. Deze meng ik overigens wel met magere kwark, anders is ‘ie wel heel heftig.

10. Als we patat eten, eet ik dit altijd met een frikandel. De kaassoufles van Mora uit de Airfryer zijn ook heerlijk en een kalfsvleeskroket vind ik ook nog wel lekker. Maar ik kies eigenlijk zelden iets anders dan de frikandel. Alles met fritessaus. En zout op mijn patat. Een grote hoeveelheid, tot ergernis van de mensen om me heen. Haha.

11. Ik heb nooit een link kunnen vinden tussen voeding en eczeem maar de laatste maanden merk ik heel erg of ik ‘mega gezond’ eet of ‘alleen maar slechte keuzes’ maak. Mijn huid reageert daar opeens op en dus wil ik even uitzoeken waar het zoal van kan komen.

12. Bij Starbucks bestel ik altijd een grande Caramel Macchiato. Voor de rest drink ik overal een cappuccino. Voorheen dronk ik altijd een latte met karamel bij Coffee Company maar de laatste keer was het zo heftig en ben ik er zo misselijk van geworden, dat ik dat niet meer drink. Cappuccino it is!

Delen:
Secured By miniOrange