(~215 B)




10 x waar Raymond en ik in verschillen

10 x waar Raymond en ik in verschillen

Raymond en ik zijn in november 19.5 jaar samen. Dat betekent ook dat wij 1 mei 2023 de 20 jaar aantikken. Bizar, haha. Time flies when we’re having fun zou ik willen zeggen, maar ik zou liegen als ik zeg dat het altijd fun is. Ook wij hebben onze gezellige en niet gezellige momenten, maar ik denk dat dat het leven is. We kennen elkaar door en door, zijn met elkaar opgegroeid en ook al vond ik het heerlijk dat hij afgelopen week in het buitenland zat en ik even alle tijd voor mezelf had (sorry schat), was het toch ook wel weer fijn dat we hem konden ophalen van het vliegveld. Ik ben graag alleen, maar het is een fijn geweten dat er iemand ’s avonds is die mijn verhaal wil horen en die naast me in bed stapt. Zoals ik al in mijn dagboek schreef: het is heerlijk alleen, maar ’s avonds wel een beetje eenzaam. Wie weet komt volgend jaar die bruiloft. Zou mooi zijn op 1 mei 2023.

Waarom het zo goed werkt tussen ons? We verschillen aardig van elkaar en vullen elkaar goed aan, denk ik zo. We kunnen na bijna 20 jaar nog lachen tot tranen aan toe, maar kunnen ook echt ruzie maken als de beste. We begrijpen elkaar maar zijn het ook vaak niet met elkaar eens. We respecteren elkaar maar zetten elkaar ook weer even scherp als dat nodig is. En zolang dat allemaal nog in evenwicht is, zit het wel goed in deze relatie. Maar waar we het nu echt niet met elkaar over eens zijn? Ik deel 20 dingen waar we qua mening over verschillen. Heel kleine dingen, maar ook opvoedkundige kwesties. Want ja, ook daar kunnen we lekker ruzie over maken.

  1. ‘Jij wilde zo graag een tuinset en nu zit je nooit buiten!’ Die opmerking heb ik veel gehoord afgelopen zomer. Raymond is een echt buitenmens en ik absoluut niet. Zelfs met 30 graden vind ik het heerlijk om gewoon binnen te rommelen. Raymond zit bij de eerste zonnestralen al buiten.
  2. Over de tuin gesproken: Raymond is er nog steeds van overtuigd dat we een overkapping nodig hebben achter in de tuin. ‘Dat is gezellig!’ Nou, ik heb daar dus niet zoveel mee, haha. Wat ik wel tof zou vinden, is een serre aan de woning bijvoorbeeld. Dat het echt mooi bij elkaar past en je een soort verlengde van je huis wordt. Maar ja, die keren dat ik buiten te vinden ben… Ik denk dat Raymond dan eerder zijn wens krijgt.
  3. Schermtijd is wel een ding hier in huis. Raymond wil de kinderen het liefst de hele dag spelend binnen en buiten zien; ik maak me er niet zo druk om. We proberen een middenweg te vinden en dat gaat vaak wel goed. Maar soms ook niet. Het is soms even zoeken waar we ons allemaal in kunnen vinden.
  4. De radiozenders… Qua muzieksmaak vinden Raymond en ik elkaar totaal niet. Het feit dat ik 100% NL luister en hij Slam zegt wel genoeg, haha. Die radiozenders vallen wel onder één dak, dat hebben we dan wel weer gemeen. Lucky me gaat hij wel regelmatig met me mee naar festivals en optredens van Anouk. En Waylon vinden we ook allebei tof.
  5. Raymond is heel erg ambitieus en ik hou meer van een beetje lanterfanten en van alles wat doen. Hij gaat graag voor meer, hoger en nog een stapje verder om zichzelf te blijven uitdagen. Ik heb vooral de mening: ‘als ik het leuk vind en ik kan mijn rekeningen betalen, vind ik dat helemaal prima.’
  6. Ik lig ’s avonds het liefst voor 22.00 uur in bed. Dan begint voor Raymond de avond pas.
  7. Raymond gaat voor chips; ik voor chocola. Hoeven we in ieder geval niet te delen.
  8. Ik kijk het liefst gewone televisie en heb een zwak voor realitytv en GTST. Raymond kijkt liever series op Netflix. We hebben wel een gemeenschappelijke liefde voor Expeditie Robinson en Married at First Sight.
  9. Ik ben de big spender van de twee. Raymond is de spaarder en kan sparen als de beste. Ik ben gewoon dol op geld uitgeven en nieuwe spulletjes. Raymond kan gerust in een keer 500 euro uitgeven aan kleding, maar dan is hij wel voor de rest van het jaar klaar. Hoe dan?
  10. Raymond is veel meer met mij bezig dan andersom. Het klinkt heel stom zoals ik dat nu zeg, maar hij vraagt me iedere ochtend hoe ik heb geslapen en iedere avond onder het eten hoe mijn dag was. Zelfs toen hij in het buitenland was voor zijn werk kreeg ik ’s ochtends een app’je met de vraag hoe de nacht was. Ik vergeet dat gewoon heel vaak. Ik ben gelijk zo in de mom-modus. Ik zeg wel eens: hij is heel veel met mij bezig; ik ben heel veel met de kinderen bezig. En daar kan soms best wel af en toe een verschuiving in komen om frustratie te voorkomen, haha.
Delen:
Secured By miniOrange