(~215 B)
‘Zeg buurvrouw, waar is jullie milieusticker dan?’

‘Zeg buurvrouw, waar is jullie milieusticker dan?’

‘Hé, wat leuk! Wanneer gaan jullie rijden? En waar gaan jullie naartoe?, vroeg de buurvrouw me toen we toevallig allebei onze auto aan het inladen waren.

‘We gaan naar Frankrijk! We gaan morgen weg, jullie?’

‘Ja, ook morgen! En ook naar Frankrijk! Heb je wel je milieusticker Frankrijk al binnen? Ik zie niks op jullie voorruit…’

O, shit. Milieusticker? We waren zo goed voorbereid, hoe hebben we dit kunnen missen? En we gingen nog wel rijden via Parijs, een paar dagen ín Parijs verblijven. Dat wordt een flinke, flinke bekeuring. We bestelden hem heel gemakkelijk direct en zouden hem binnen tien dagen ontvangen. Te laat voor onze vakantie, maar we hadden in ieder geval een bewijs van aanschaf, als we aangehouden zouden worden.

Al met al is alles goed gegaan, hebben we geen bekeuring ontvangen en lag na thuiskomst de milieusticker in de brievenbus. Raymond heeft deze direct op onze ruit geplakt en daarna ook nog een milieusticker voor mijn auto besteld. Dit zou ons geen tweede keer meer gebeuren. Goed voor onze gemoedstoestand was het niet want bij ieder bordje kregen we de zenuwen of het wel goed zou gaan. Het is zo gemakkelijk te bestellen, zo goed betaalbaar en dus ook prima te regelen tijdens je vakantievoorbereidingen. Als je het dus weet. Dus bij dezen: kijk even welke vignetten en milieustickers er nodig zijn voor jouw vakantietrip en zorg dat je iets beter voorbereid de grens over gaat dan wij gedaan hebben.

Dingen die we nog meer waren vergeten? Warme kleding! Hoogzomer, in Frankrijk, dat moesten we toch wel redden met zomerse outfits en een paar warme broeken en vesten voor in de avond. Uiteindelijk heb ik bijna een week in mijn jumpsuit gelopen omdat we het niet troffen met het weer. De kinderen droegen constant hun joggingbroek en uiteindelijk hebben we nog een kledingzaak opgezocht om wat vesten aan te schaffen.

Leerzame momenten dit. Nu we aankomend jaar met de caravan weggaan, zullen we iets meer voorbereid op vakantie moeten gaan. De regels goed kennen van het land waar we naartoe gaan (zo handig deze site waar alles onder elkaar komt te staan en waar je direct alles kunt bestellen!), het weerbericht in de gaten houden en de kleding daar op aanpassen. Thank God voor de caravan, waar ik lekker veel spullen in kwijt kan. En op. Want milieustickers en vignetten plakken gaan we!

autotolvignetten

mommyhood

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

 1. Marion
  12 oktober 2018 / 19:16

  Grappig, wij waren de mileusticker voor Duitsland vergeten, want we dachten dat we toch niet door steden zouden rijden. Totdat de navigatie ons recht door Ulm stuurde. Manmanman, wat een stress om al die bordjes. Verder dikke omweg over landweggetjes gemaakt, zodat we de stad flink zouden omzeilen. Super onhandig en zonde van de tijd! Wij hebben bij thuiskomst meteen de sticker besteld.

 2. Jaleesa
  12 oktober 2018 / 21:33

  In Zwitserland zijn ze onwijs streng
  Wij hadden onze met een plakbandje tegen raam geplakt aangezien ik maar een paar dagen Zwitserland ging en mijn man woonde in Zwitserland ik dacht dan doe ik die sticker weer weg. Bij de grens moest de sticker echt op het raam geplakt worden en ook precies in het midden

 3. 13 oktober 2018 / 10:01

  nou zal je eerlijk zeggen, heb er nog nooit van gehoord hahah, handig artikel weer dus 😀

Secured By miniOrange