(~215 B)
Voetbalboekjes

Voetbalboekjes

Dit is het laatste artikel van Deborah dat op de site verschijnt. We hebben gemerkt dat er niet echt heel veel animo voor is en dan is het natuurlijk zonde van de tijd die ze erin steekt. Omdat de rest van de site vol staat met persoonlijke stukken kwamen we tot de conclusie dat deze rubriek een beetje het buitenbeentje was. Heel zonde, maar daarom is er besloten om de boekenhoek te stoppen. Deborah, bedankt voor al je leuke berichten! Wil je meer lezen van haar? Je kunt terecht op haar eigen boekenblog. Voor nu het laatste artikel, uiteraard over voetbal!

Wie leest er (vaker) voor bij jullie thuis? Mama of papa? Uit onderzoek blijkt dat de mama’s veel vaker voorlezen. 65% van de moeders leest voor, en 8% van de vaders. Het is dus bijzonder als papa voorleest, en daarom heeft het meer effect op het leesgedrag van kinderen (oneerlijk hè?!).

Om de vaders aan het voorlezen te krijgen is de campagne Vaders voor lezen gestart. Misschien heb je er rond Vaderdag iets over gehoord.

Zoals je vast wel weet is (voor)lezen erg belangrijk. Kinderen die worden voorgelezen doen het beter op school, hebben een grotere woordenschat en zijn beter in het verwoorden van emoties.

Op de site van Vaders voor lezen is een elftal van bekende voorlezende vaders samengesteld, en daarom lijkt het me leuk om je wat voetbalboekjes te laten zien, die papa dan mooi kan voorlezen!

Voetballen met Muis van Lucy Cousins is een eenvoudig boekje, waarin Muis een potje voetbalt met haar vrienden.

voetbal 2

In Bobbi gaat voetballen van Monica Maas kijkt Bobbi eerst voetbal op tv, voetbalt hij zelf en gaat met papa naar voetbal kijken.

Hup Paultje, hup! van Eve Tharlet en Brigitte Weniger gaat over een spannende wedstrijd tussen de konijnen en de dassen. De dassen zijn veel sterker en gemener dan de konijnen, maar Paultje het konijn heeft heel goed getraind!

Veel leesplezier!

voetbal 3

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

  1. 25 juni 2014 / 09:38

    Aah wat jammer dat je stopt met deze rubriek, Deborah. Ik reageerde niet vaak, maar las het vrijwel altijd. Erg leuk dat je zoveel kennis hebt van kinderboeken. Als kleuterjuf kwam er voor mij vaak genoeg iets herkenbaars voorbij! Ik zal je boekenblog in de gaten houden! 🙂

  2. 25 juni 2014 / 10:20

    Dankjewel Betty, Ik vind het zelf ook jammer. Maar ik houd zeker niet op met over kinderboeken schrijven, want dat vind ik veel te leuk! 🙂

Secured By miniOrange