(~215 B)
Zes leuke houten zandbakken

Zes leuke houten zandbakken

Momenteel zijn wij (lees: Raymond) druk bezig in de tuin. De vorige bewoners hadden een mooie tuin, maar het was niet allemaal heel erg praktisch. Omdat we een tuin op het noorden hebben moeten we het vooral hebben van de zon achterin, en momenteel ligt daar grind omdat we daar ook de auto kunnen zetten. Omdat we genoeg parkeergelegenheid hebben voor en achter ons huis, gaan we het betegelen zodat we daar een fijne tuinset neer kunnen zetten. Zo kunnen wij ook lekker lang genieten in de tuin van de zon. Voor de rest hebben we wat planten weg gehaald, een gigantische woeker-klimop verwijderd en zijn we aan het kijken wat we nog meer met de tuin willen gaan doen. Sowieso wil ik er ook wat leuks voor Skyler want die is maar al te graag buiten. We denken nu aan een zandbak.

Nu zijn er verschillende soorten zandbakken te koop, met natuurlijk de schelp als bekendste en meest betaalbare optie. Die vinden we prima, maar het liefst hebben we een mooi item van hout. En dus ben ik het internet op gedoken om te kijken wat er zoal te koop is. Bij het tuincentrum hier om de hoek had ik mijn oog laten vallen op een variant zoals op de eerste foto. Dat vind ik wel heel erg leuk. Maar ook de andere opties die ik tegenkwam zullen echt niet misstaan in onze tuin. Er gaat een wereld voor me open nu we van balkon naar tuin zijn gegaan. Even kijken wat we gaan neerzetten.

Ik selecteerde voor jullie de zes leukste die ik tegenkwam tijdens mijn zoektocht. Wat mij betreft wordt het één van deze vijf exemplaren! Kijk mee. Heb jij een zandbak of een ander speeltoestel voor je kindje in de tuin?

9200000037409594

79,-via Bol.com

333119_0

79,95 via Ranzijn

12745461

279,- via Otto

villa_fanta_sandkasten_113x135_4_2

126,95 via Wicky

Schermafbeelding 2016-05-08 om 15.03.13

89,95 via Otto.

plum-premium-houten-zandbak-met-bankje

219,- via Sportenspelkoerier.nl

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties

 1. 10 mei 2016 / 07:24

  ik vind de eerste eigenlijk heel mooi en praktisch omdat je hem af kunt dekken. Hier zal het zand nu alleen maar de mond in gaan, maar in de toekomst wil ik ook graag een zandbak!

 2. 10 mei 2016 / 07:38

  Leuk al die verschillende zandbakken. Die twee duurste vind ik natuurlijk het mooist 😉

 3. 10 mei 2016 / 07:54

  Ik vind ze prachtig en ook wij begonnen met een zandbak van hout. Maar helaas, het kreng bleef altijd nat en dus koud onderin en dat werd zo goor. De zandbak dus praktisch nieuw weer doorverkocht en ingeruild voor het bekende schelpje. Ook handig want die sliep ik gedurende de dag de hele tuin door om te zorgen dat ze in de schaduw blijft. Dus als je gaat voor een houten zandbak zijn mijn tips: kies er eentje die niet te diep is, zodat het zand steeds goed kan drogen en kies er eentje die je goed kan afsluiten tijdens hoosbuien!

  • Shirley
   Auteur
   10 mei 2016 / 09:19

   Thanks voor de tip!

 4. 10 mei 2016 / 08:15

  Is zo’n houten klimtoren niets voor Skyler? Toen Floris hier Skylers leeftijd had hebben we er 1 gekocht en die wordt dagelijks gebruikt! Je hebt ze ook met zandbak onderin.

 5. Veerle
  10 mei 2016 / 08:33

  Wij hebben de eerste voor onze zoon van 2,5! Heel praktisch, maar je moet inderdaad wel de bodem eruit halen zodat het water gewoon in de grond (door een anti-worteldoek) kan weglopen..

 6. Kathleen
  10 mei 2016 / 08:43

  Onze zoon heeft de tafel gekregen met 1 bankje in plaats van 2. Ideaal! De bakken hadden iets groter gekund maar zoontje heeft er ontzettend veel plezier mee. Het voordeel is dat je hier ook water in kan doen als het erg warm is.

 7. 10 mei 2016 / 08:55

  Ik zou ook opletten of iets dicht kan. Ik heb het niet zo op zandbakken omdat katten het ook helemaal geweldig vinden als kattenbak (niets tegen katten hoor! We hebben zelf ook katten gehad maja een bordje met ‘niet gebruiken als kattenbak aub’ zal niet genoeg zijn)

  • Shirley
   Auteur
   10 mei 2016 / 09:19

   Dat is inderdaad een goede! We hebben hier in de buurt enorm veel katten dus zeker iets om rekening mee te houden…

 8. 10 mei 2016 / 09:05

  Oh, wat handig dit! Tomas wordt bijna 1 en we willen voor ons nieuwe huis ook een houten zandbak voor hem. Wij willen ook voor de eerste gaan, omdat we het schelpje zo saai en klein vinden haha! Ik lees hier boven al handige tips voor de houten versie :). Thanks voor de inspiratie Shirley!

 9. Mirte
  10 mei 2016 / 10:32

  Een verzonken zandbak (met deksel) zou ook nog iets kunnen zijn om in overweging te nemen. Wij hadden die vroeger thuis en mijn zus heeft er nu ook een voor mijn nichtje. Er belandt altijd een goede hoeveelheid zand naast de zandbak en als deze verzonken is in de grond, veeg je dat er zo weer in (zonder gehannes met stoffer en blik).

 10. 10 mei 2016 / 14:26

  Wij hebben een zandbak in de tuin voor onze zoon. Hij heeft er heel veel plezier van. Je kunt hem vergelijken met de eerste van BOL.com. Wij hebben hem bij de Praxis vandaan voor (toen) €50. Is een super goede aankoop geweest! Alleen het zand vind je overal terug. Haha..

 11. 10 mei 2016 / 16:39

  Leuk die verschillende zandbakken. De eerste lijkt mij zelf het meest praktisch, hij kan afgedekt worden en je kan er zelf ook nog bij zitten als je samen in de zandbak wilt. In zo een huisje is dat toch wat lastiger! En later zal zo een huisje gebruikt worden om op te klimmen (al mag dat niet, wordt het toch geprobeerd) Die picknick tafel ook erg leuk, maar weinig ruimte voor het zand… Ben benieuwd welke het wordt…

 12. Susan
  11 mei 2016 / 06:10

  Wij hebben de eerste. Veel goedkoper trouwens (40euro). Met antiworteldoek erin vastgeniet zodat eventueel water weg kan lopen. Verder hebben we er een afdekzeil overheen. Niet echt mooi maar zo blijft het zand schoon, droog en beestjesvrij… tussen de planken zitten namelijk best wel grote kieren. Een open zandbak zou ik niet willen ivm alle katten hier in de buurt.

Secured By miniOrange