Vijf dingen waar ik totáál geen verstand van heb

Vijf dingen waar ik totáál geen verstand van heb

-Samenwerking-

Wat ik het allerliefste doe op een dag is schrijven en me bezighouden met de kindjes. Zolang ik die twee dingen kan blijven doen, ben ik een gelukkig mens. Ik hoef geen bakken vol met geld te verdienen en ben tevreden als ik mijn rekeningen kan betalen en af en toe wat moois voor mezelf kan kopen. Ik vind het fantastisch dat ik er veel kan zijn voor de kids en dat we regelmatig op stap kunnen. Er wordt me nog regelmatig gevraagd of ik denk aan vloggen. Hell no! Ik ben een rámp voor de camera en heb totaan geen idee hoe dat allemaal in zijn werk gaat. Dat wil ik trouwens ook niet want ik ben van mening dat schrijven mijn kracht is en dat ik het daar lekker bij moet laten. Dingen waar ik nog meer geen verstand van heb en waar ik mezelf dus ver vandaan hou?

Het logistieke beroep van Raymond
Raymond werkt in de logistiek en dat is echt helemaal zijn ding. Maar af en toe vertelt hij me iets of moet ik even een blik werpen op wat formulieren en mails, en dan is het echt abracadabra voor mij. Waar gaat dit over? Ik snap dat iets van A naar B moet maar waarom komt daar C en D om de hoek kijken? En hoezo blijven er dingen achter op het vliegveld? Hoezo past het niet meer in het vliegtuig? En in welk vliegtuig moet dat dan? O, toch weer per boot? Wat een gedoe!

De verwarmingswereld
Laatst werd er een groot pakket bezorgd waarin en nieuwe radiator zat voor in de gang. De beste man belde aan, keek me lang aan en zei vervolgens helemaal niks. Uiteindelijk was ik degene die zei: ‘oh, u komt de kachel brengen?’ Als blikken konden doden had ik nu tussen vier planken gelegen want de meneer in kwestie zei ‘dat is een radiator, u weet toch wel het verschil tussen een radiator en een kachel?’ Hij zette de radiator in de gang en vertrok weer in zijn bus verder. Okéeeeee, dan. Mijn vader heeft altijd als verwarmingsmonteur gewerkt dus natúúrlijk weet ik het verschil. Maar what the hell, het is een radiator maar ook gewoon een kachel. Als het goed geinstalleerd is, geeft het warmte. En meer hoef ik niet te weten. Mijn vader vond het trouwens wel weer hilarisch en snapte precies wat de bezorger bedoelde. Nou, lekker dan.

Belastingaangiftes
Ik heb een eigen bedrijf, ik weet campagnes te verkopen, ik schrijf me een ongeluk aan teksten en ik hou me al sinds 2011 staande als zelfstandig ondernemer. Maar die belastingaangiftes? Die moet je dus gewoon niet aan mij overlaten. Ik maak facturen en verder dan dat kom ik dus echt niet. Vandaar dat ik zorg dat aan het eind van ieder kwartaal alles netjes op volgorde ligt voor Raymond en voor de rest wurmt hij zich door alles heen om netjes alles op tijd in te dienen. En de eindejaarsaangifte? Daar moet je me al helemaal maar niet mee aan de slag laten gaan… Thanks schatje, dat je dat altijd voor me doet. Ik betaal wel, maar de weg daar voorafgaand mag Raymond doen.

Energieleveranciers
Raymond heeft me een keer gevraagd toen hij weg was of ik even naar de meterstand wilde kijken. En natúúrlijk wist ik waar ik naar moest kijken. Toch? Gelukkig is er Google en kon ik Raymond daarna alle cijfertjes doorgeven, maar wat het precies allemaal inhoudt? Wat welke energieleverancier allemaal doet? En dan bellen bedrijven me ook nog eens regelmatig op om te vertellen over energie vergelijken en dat ik écht nu zou moeten overstappen vanwege een toffe aanbieding. Wat ik dan antwoord? ‘Dat regelt mijn vriend allemaal, tot ziens!’ Mocht ik er ooit alleen voor komen te staan, om welke reden dan ook, dan heb ik misschien wel een probleem. Dan kan ik én geen belastingaangifte doen, en geen energie afsluiten. Gelukkig zijn er dan sites als een energievergelijker die me hopelijk uit de brand helpt. Maar hé, volgend jaar trouw ik met de man in mijn leven die dit soort zaken prima op orde heeft en is er niks meer aan het handje.

Wielrennen
Raymond is dol op sport kijken op televisie (welke man niet?). Naast voetbal, zijn ook Formule1 en wielrennen sporten die fanatiek gevolgd worden. Van voetbal snap ik de regels wel en dat Formule1 is ook niet al te moeilijk (alhoewel: waarom is er kwalificatie 1, 2 en 3 en waarom start iemand zondag op positie 5 terwijl hij met kwalificatie 1 en 2 veel betere plekken had?), maar dat wielrennen is me helemaal een raadsel. Ik heb geen verstand van al die kleuren truien, van de bolletjes, van de stand aan het einde van de dag en waarom het uberhaupt leuk is om naar te kijken. Ik doe mijn best en toon interesse, ik ben heel enthousiast als Dumoulin (ik weet wel íets) wint, maar vraag me niet iets over de Tour de France. Och, dat begint eerdaags weer hè? De horror…

mommyhoodad

Share:

9 Reacties

 1. Sabien
  27 juni 2017 / 16:31

  De spelregels van tennis blijf ik maar niet snappen. Heel stom, maar snap het gewoon niet.

  • Shirley
   Auteur
   27 juni 2017 / 16:51

   Ik ook niet! Haha!

 2. 27 juni 2017 / 17:30

  Iedereen heeft zijn ding waar hij/zij goed in is. Ik kijk überhaupt geen sport 😉 zou het ook gewoon een kachel noemen 😀

 3. Ivy
  27 juni 2017 / 20:57

  Kijk, zo vind ik een advertorial leuk om te lezen :).

 4. I
  27 juni 2017 / 22:22

  Erg leuke advertorial! Sowieso vind ik dat advertorials op jouw site vaak in een leuk jasje worden gestopt. Het is duidelijk dat je er moeite voor doet.

 5. Caro
  28 juni 2017 / 05:53

  Had geen eens door dat het een advertorial was 🙂

 6. 28 juni 2017 / 08:22

  Haha zo herkenbaar! Brrr het beroep van mijn vriend, daar snap ik ook helemaal niks van!

 7. 29 juni 2017 / 09:37

  haha met sportdingen hoef je bij mij ook niet aan te komen en de belasting mag mijn boekhouder lekker doen maar van andere dingen heb ik dan weer wel inzicht, mannen dingen dan maarja wat wil je als je tussen de bouwvakkers zit 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.