(~215 B)
Van achter het behang tot over je oren

Van achter het behang tot over je oren

Sarcastisch schrijven; ik hou ervan. Echter zijn sommige dingen zó sarcastisch, dat het weleens verkeerd kan vallen en als negatief wordt bestempeld. Dat moeten we natuurlijk niet hebben. Want je kunt wel zeggen dat alles zo zwaar, moeilijk en fucked up is: het moet ook leuk blijven en in balans zijn. En dus is het fijn als je ook de mooie dingen deelt. De speciale, lieve, grappige momenten uit het moederschap. Die zijn er natuurlijk genoeg en schreeuwen om verteld te worden. Iets waar ik me de laatste tijd bewuster van ben en hard mee aan de slag ben gegaan.

Er is een boek dat hier dé perfecte balans in heeft gevonden. Het is, zoals ze zelf zeggen, niet mierzoet, maar ook zeker niet zo chagrijnig en klagerig zodat we na het lezen direct de sterilisatie in gang zetten. De waarheid ligt namelijk in het midden: het moederschap is geweldig én strontvervelend tegelijk. Met andere woorden: van achter het behang tot over je oren. De titel van het boek. Geschreven door vier moeders die een duidelijke boodschap willen doorgeven. Maak contact, laat los, wees niet te streng, niet voor jezelf en niet voor je kinderen, ontspan en ontploeter. Vol met humor zodat je weer eens kunt lachen in plaats van wanhopen. Want is het stiekem soms niet gewoon hartstikke grappig? En nee, je bent niet alleen. Dit boek beschrijft situaties waarin we allemaal weleens terecht komen. Want geen één moeder is perfect, hoe graag sommigen het ook willen.

De afgelopen maanden heb ik het zelf wel gemerkt: hoe relaxter ik ben, des te leuker is mijn kind. Ik ben geen leuke moeder als ik dagenlang achter de computer zit te werken en Skyler zijn gang laat gaan, maar ik krijg er ook geen leuker kind van. Sinds ik dat het begin van dit jaar heb omgegooid gaat het een stuk beter. Ik weet wanneer ik mijn ding kan doen en de andere uren heb ik tijd met mijn kind. Iets wat veel te waardevol is om alleen maar over te zuchten.

‘Van achter het behang tot over je oren’ deelt leuke columns, een stukje theorie om je voor te bereiden op wat komen gaat, staat vol met tips en ervaringen en vertelt je op een leuke manier hoe je net wat relaxter in het leven kunt staan. Want dat is eigenlijk de boodschap van het hele verhaal: doe relax. Dan wordt je kind dat ook. En leven jullie nog lang en gelukkig. Ja, jouw kind is soms vervelend. Maar jouw kind is toevallig ook de mooiste, liefste en grappigste. En laten we dat vooral niet vergeten.

Het is misschien te laat als Kerstcadeau maar dit is een prachtige gift an sich. Hier heb je geen feestdagen voor nodig om hem aan te schaffen. Van achter het behang tot over je oren is verkrijgbaar voor 17.50. Een betere investering dan een staatslot. Hier win je namelijk pas écht de loterij mee. Super grappig, heel herkenbaar en eigenlijk soms toch nog wel een eyeopener. Een voornemen voor 2016: relax doen. En dit boek nogmaals lezen.

Go get it!

2015-12-23 16.29.12

2015-12-23 16.29.38

2015-12-23 16.30.11

2015-12-23 16.30.30

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

  1. 24 december 2015 / 07:36

    “Wat? Het is Pino. Aha!”
    Daar moest ik zo om lachen – mijn driejarige heeft wel altijd stevige voornemens als hij tekent, maar als hij ze vooraf niet kenbaar maakt, bak ik er niets van. Tot nu toe is de veiligste gok “een walvis?” maar dat is nog steeds maar de helft van de tijd goed.

  2. 24 december 2015 / 08:32

    Klinkt als een geweldig boek! Superleuke tip. Hier gaat ie in het online winkelmandje. Kan maar vast voorbereid zijn;)!

Secured By miniOrange