(~215 B)
Tips voor een snelle en feilloze shaving routine

Tips voor een snelle en feilloze shaving routine

Als (aanstaande) moeder ben je vaak druk met allerlei dingen. Het constant bijhouden van een gladde bikinilijn en haarloze benen staat dus waarschijnlijk niet bovenaan je lijstje. Maar als je in de zomer toch het liefst geschoren de deur uitgaat, hebben we een paar handige tips om dit zo snel mogelijk te doen.

Voorbereiden scheelt je tijd

Een gezonde huid zorgt voor de beste resultaten. Door je huid goed te onderhouden en regelmatig te scrubben als je onder de douche staat, hoef je dit niet meer uitvoerig te doen op het moment dat je gaat scheren.

Ook zorgt een schoon, goed verzorgde huid ervoor dat het scheren makkelijker gaat en dat er minder dode huidcellen ophopen in je scheermesje, waardoor deze minder snel bot wordt.

Kies het juiste scheermesje

Scheren met een bot scheermesje duurt een stuk langer. Je moet vaak meerdere keren over dezelfde plek heen om te zorgen dat het helemaal haarvrij is. Door je scheermes goed te onderhouden en regelmatig een  nieuw mesje aan te schaffen gaat het scheren een stuk sneller en comfortabeler.

Het is daarnaast ook handig om uit te zoeken wat voor scheerproduct het beste bij je past. De een geeft de voorkeur aan een scheerapparaat, de ander krijgt met Venus scheermesjes de beste resultaten. Scheermesjes met een enkel mes zijn daarnaast ook een goede keuze als je snel last hebt van ingegroeide haren en irritatie, aangezien deze minder aan de huid trekken.

Scheer met de haargroei mee

Als je in meerdere richtingen scheert duurt het niet alleen langer, maar heb je ook sneller last van ingegroeide haren. Het zorgt er namelijk voor dat je haren in andere richtingen gaan groeien, en daar kan je huid onrustig van worden. Door met de haargroei mee te scheren bespaar je tijd en zorg je voor een gezonde huid die ook de volgende keren makkelijk te scheren is.

Scheren tijdens het douchen

De meeste vrouwen doen dit al, maar voor de enkeling die het nog niet wist: scheren onder de douche is niet alleen veel efficiënter, het zorgt ook voor betere resultaten. Nat scheren maakt de huid en het haar namelijk zachter en zorgt voor minder frictie tijdens het scheren.

Een soepele zwangerschap

Als moeder of mommy to be heb je veel aan je hoofd. Dat je je niet constant focust op gladde benen is dus geen verrassing. Maar als je het fijn vindt om deze zomer haarvrij aan het zwembad te liggen, helpen de bovenstaande tips je om dit zo snel en goed mogelijk voor elkaar te krijgen.

Delen:
Secured By miniOrange