Tip: Bla Bla Blocks van VTech

Tip: Bla Bla Blocks van VTech

Blokken en bouwen doet het hier in huis altijd goed. Duplo, de houten treinbaan, Lego, houten blokken van Woezel en Pip; beide jongens kunnen zich hier uren mee vermaken. Toen we een pakket van VTech ontvingen met daarin de nieuwe Bla Bla Blocks waren zowel Skyler als Maddox heel erg enthousiast. Er is de hele middag mee gespeeld en ook de dagen daarna werd en wordt het regelmatig gepakt. Het leuke is dat dit speelgoed voor kinderen van anderhalf tot een jaar of vijf is. Voor allebei de jongens is het heel erg interessant. Ik ga jullie er vandaag meer over vertellen want dit is speelgoed voor op het verlanglijstje voor de feestdagen!

VTech heeft met Bla Bla Blocks absoluut een hit te pakken, dat weet ik zeker. Het creatief denken, ruimtelijk inzicht en de fantasie die met blokken en bouwen gepaard gaat wordt gecombineerd met het leerzame aspect van VTech. Door de gezellige geluidjes, de interactie en de lichtjes wordt er op de bouwers gereageerd en deze combinatie van passief en actief speelgoed is in mijn ogen echt heel erg leuk. Er wordt op een speelse manier geoefend met de fijne motoriek, taalontwikkeling, kleuren en creativiteit.

Bla Bla Blocks komt in drie thema’s (dieren, vrachtwagen en speelhuis) en de speelhuis is al genomineerd voor speelgoed van het jaar. Het leuke is dat dit net als de Toet Toet Auto’s uit te breiden is en dat alle sets weer goed bij elkaar passen. Zo verzamel je steeds meer blokken en kan er eindeloos mee gespeeld worden. De set van het speelhuis bouw je zo weer om tot een robot of een trein. En daardoor wordt het voor Skyler weer heel interessant, die kan echt heel erg gaan puzzelen om er een ander bouwwerk van te maken.

2018-09-13 07.30.42

Het systeem werkt als volgt: er is een Bla Bla Point (het elektronica gedeelte), waar de blokken op kunnen worden gestapeld. Zonder dit apparaat heb je heel simpel leuke blokken maar met dit Bla Bla Point ontstaat er een interactief systeem. Door de blokken hier op te stapelen of het erin te zetten, ontstaan er leuke geluiden en lichtjes. Zet Maddox bijvoorbeeld het blokje met de hommel in het Bla Bla Point, dan hoort hij wat het beest is, welk geluid het maakt en bijvoorbeeld de letter w op de schoolse manier uitgesproken, dus ‘we’. Perfect, want zo leren de kinderen natuurlijk de letters op school ook. De blokken worden vanzelf herkend en er ontstaan grappige maar ook leerzame reacties. Makkelijk en voorspelbaar is het niet want er zitten diverse niveaus in verstopt en een set bestaat al uit meer dan 80 zinnen, melodieën en liedjes. Letters, kleuren, vormen en dieren, het zijn allemaal leerzame elementen en dat maakt dit speelgoed echt leuk. Het passieve van de blokken en het actieve van de muziek en lichtjes wordt met elkaar gecombineerd. Zonder het Bla Bla Point kun je ook gewoon naar hartenlust bouwen en zo zelfs complete dieren, treinen en robots creëren als je de sets met elkaar combineert en de bouwinstructies volgt. Maar daarnaast kun je de bouwplaten laten voor wat ze zijn en zelf aan de slag gaan met iets leuks. Leerzaam, maar ook creatief en dus het ruimtelijke inzicht dat gestimuleerd wordt.

42197754_2105675949674759_1602078399759646720_n

42206870_260003674848542_2318616585549381632_n

Hier in huis is het een absolute hit. We hadden de dierenset al en deze is gisteren heel lief dankzij VTech uitgebreid met het speelhuis. Die ga ik ook maar openmaken voor ze. Het leuke vind ik ook dat de jongens hier samen mee kunnen spelen. Terwijl Maddox vooral het bouwen heel erg leuk vindt (wat gemakkelijk gaat door het formaat van de blokken) en de eerste geluiden en lichtjes grappig vindt, vindt Skyler het vooral heel erg leuk om dingen van de afbeeldingen na te bouwen en te zien en horen hoe de blokken zoal reageren. Of zelf iets heel nieuws te maken. Bovendien is hij nu aan het leren met letters op school en is het fijn dat het hiermee gestimuleerd wordt.

De Bla Bla Blocks zijn verkrijgbaar voor een prijs van 19,95 (de dierenset), 32,95 (vrachtwagen) en 44,95 (het speelhuis) vanaf deze maand. De verkooppunten kunnen voor nu dus wat moeilijk te vinden zijn nog. Op de verlanglijst dan maar?

Schermafbeelding 2018-09-18 om 11.46.22

Schermafbeelding 2018-09-18 om 11.46.59

Share:

5 Reacties

 1. Jessica
  21 september 2018 / 13:51

  Ik ben fan van Vtech maar mijn jongste word 4 in maart mijn andere kids worden in mei 6 en 7 waardoor ik twijfel.
  Ik ga het nog eens goed onder de loep nemen wat video’s bekijken.
  Is dat mss ook geen idee voor jou Shir om speelgoed op video te zetten zodat we het ook echt kunnen zien en horen hoe iets werkt?
  Spontaan ideetje hoor 😉

  • Shirley
   Auteur
   21 september 2018 / 13:55

   Ik ben echt niet zo van de video, sorry 😉 Wat betreft de leeftijden: dan is het misschien wel wat krap en heb je er niet zoveel plezier van als dat zou moeten!

   • Jessica
    21 september 2018 / 15:08

    Ja denk er net zo over dus ga er voor passen maar voor de iets jongere kinderen is dit echt wel leuk en leerrijk.

 2. 21 september 2018 / 21:42

  Wat leuk dit! Ik ga dit even onthouden voor Sinterklaas/Kerst voor Vic. Hij is helemaal weg van zijn Zoefzoef dieren en Ballenboom van Vtech, dus hij gaat dit ongetwijfeld ook fantastisch vinden.

 3. Angela
  22 september 2018 / 15:14

  Ik blijf het speelgoed van v-tech heel leuk vinden, al blijft het hier vaak links liggen. Duplo, houten blokken en auto’s zijn dan hier wel weer een hele grote hit.
  Maar miss is dit wel heel leuk voor ons nichtje van 16 maanden, die is dan wel weer heel dol op alles wat licht geeft en geluid maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.