(~215 B)
Stonne vertelt #30: Living the best life

Stonne vertelt #30: Living the best life

Van de week zag ik weer een geweldige quote voorbijkomen van een van mijn favorieten op Instagram: Steven Bartlett. Voor wie hem nog niet kent, deze man inspireert! Ik luister naar zijn podcasts en op Instagram lees ik graag mee. Op mijn wishlist staat nog een keer een bezoek aan een van zijn shows in Londen. Maar goed, ik heb deze quote in Stories op mijn Instagram geplaatst en ik kreeg best veel reacties van jullie. En allemaal hartjes of duimpje omhoog.

Hieronder de quote, dan weet je waarover ik het heb:
‘Living your best life’ has nothing to do with cocktails or holidays.
Living your best life is being surrounded by meaningful relationships, feeling fulfilled and living in a peaceful mind. People really living their best life won’t feel the need to tell you that they are.

– Steven Bartlett

Toen ik dit las greep dit me. Want we zien allemaal op social media de mooiste mensen op de mooiste plekken in de wereld voorbij komen. Maar is dat voor jou, of voor mij ook #livingmybestlife?

Voor mij is – zeker na afgelopen jaar – mijn dankbaarheid voor mijn ‘gewone’ leven zonder glamour of dure reizen, echt mijn fijnste leven. Ik heb door vorig jaar echt ontdekt dat waar ik gelukkig van word niet gaat over wat ik nog allemaal wil doen of wil zien, maar veel meer over wat er allemaal is. Een prachtige man, twee gezonde en lieve kinderen, fijne familie en vrienden, een dak boven ons hoofd, de vrijheid om een wandeling te kunnen maken, een koffie in de lentezon in onze tuin. Het besef dat ik eigenlijk al mijn fijnste leven leid, maakt het dan alleen maar extra leuk als ik wel dat leuke reisje plan, wel die (eigenlijk net te dure) tas bestel. Want dat voelt echt als een extraatje bovenop het mooie leven dat ik leid.

Daarom greep deze quote me zo. Het is zo fijn om te ontdekken dat je alles al hebt om een fijn leven te leiden. Ondanks dat de mogelijkheden tegenwoordig oneindig lijken, voor sommigen alles ook haalbaar lijkt. Als je niet tevreden bent met de basis, dan heb je ook geen fundament om op verder te bouwen.

Steven Bartlett is bijvoorbeeld al erg jong begonnen met tevreden zijn en accepteren wie je bent. Je bent al goed zoals je bent. En toen hij dat volledig omarmde, toen pas kon hij bouwen aan een mega imperium wat hij nu is/heeft. Maar toch zal hij altijd kijken naar die basis.

Het mooie is dat is dit ook in mijn werk toepas bij mijn klanten. Ik kijk als eerste naar het fundament. Je kunt wel van alles willen (meer groei, meer winst, meer rust en balans, meer overzicht, etc) maar als je je fundament in jezelf en je business niet stevig hebt staan, dan zakt alles daarboven als een kaartenhuis in elkaar. Ik vind het moment dat mijn klant dit beseft als ik met hem of haar aan de slag ga altijd zo’n mooi moment. Want dat is echt het moment dat ze de omslag maken naar die groei. Ze beginnen weer met het verstevigen van het fundament. En als dat staat, dan kun je ook echt verder bouwen.

Ook ik heb tijdens mijn ziekte mijn fundament weer moeten opbouwen. Ik was nergens meer zeker van. Niet eens of ik er in de zomer nog zou zijn. Dat doet iets met je mindset. Ik heb dat inzicht toen ook gekregen. Als ik niet zorg dat mijn basis solide is, dan kan ik niet vechten, herstellen en weer opbouwen.

Ik zal nooit zeggen dat ik dankbaar ben dat ik borstkanker heb gehad. Ik had dit liever niet meegemaakt. Maar ik kan daar niets aan veranderen. Ook dat is acceptatie. Ik haal alleen wel graag de positieve kanten eruit. Dat wil ik onthouden. Ik wil onthouden dat ik heb ingezien dat wat ik allemaal al heb in mijn leven, mijn mooiste leven is. Een beter leven kan ik me gewoon niet wensen. En die gedachte, dat ik tevreden ben met wat er is en dat ik daarboven op ook nog eens vooruit mag kijken naar de toekomst en dat leuke meidenweekendje (hé, Mirjam 😊) als extraatjes mag ontvangen van dit leven, dat voelt dan echt als een cadeau.

Voor meer inspiratie, volg je me al via Instagram?

Stonne Moerdijk is 39 jaar en moeder van twee kinderen. Getrouwd met Diderik en woont in Aalsmeer. Ze is ondernemer, hooggevoelig, houdt van lekker eten met gezellige mensen, is wandelgek, sport en shopt veel. Houdt van een opgeruimd huis, want ‘opgeruimd hoofd’. En ja, ze is herstellende van borstkanker en probeert er altijd het beste van te maken. Stonne schrijft iedere vrijdag voor Mommyhood.

Delen:
Secured By miniOrange