(~215 B)
Stonne vertelt #2: mijn intuïtie heeft me gered

Stonne vertelt #2: mijn intuïtie heeft me gered

Vorige week kon je Stonnes eerste blog lezen op Mommyhood. We vertelden daar dat ze iedere twee weken zou gaan schrijven. Omdat het zo’n succes is, Stonne een hoop te vertellen heeft en we al wat blogs achter de hand hebben, hebben we samen besloten dat het íedere vrijdag gaat worden. Hopelijk vinden jullie dat net zo leuk als wij!

Lees hier Stonnes eerste blog.

In december vorig jaar moest ik voor iets anders naar de huisarts. Ik maakte een afspraak voor begin januari, want ik had geen zin om tussen Kerst & Oud en Nieuw een bezoek te brengen aan de huisartsenpraktijk. En er was nog iets. Er ‘knaagde’ al een paar dagen iets aan me. Ik voelde namelijk aan dat het niet goed zat in mijn linkerborst. Noem het een voorgevoel, een sensor.

Zo lang ik me kan herinneren heb ik een heel sterke intuïtie. Mijn intuïtie heeft altijd gelijk, uiteindelijk, maar ik heb jarenlang naar mijn hoofd geluisterd en niet mijn intuïtie op nummer 1 gezet. Hoogsensitief ben ik. Ik voel veel aan bij anderen, bij mezelf. Ik pak gemakkelijk de sfeer op en heb daar dan ook vaak last van. Ik voel direct aan of ik me op mijn gemak voel bij iemand, of dat ik daar beter een beetje ver weg kan blijven. Dit heeft overigens alles met mij te maken. Tegenwoordig luister ik als eerste naar mijn intuïtie en daarna naar mijn ‘hoofd’ als ik iets moet beslissen of een bepaald gevoel krijg bij iets of iemand.

Wie het boek van Shirley heeft gelezen over ‘De introverte moeder’ herkent het wel. Ik ben niet introvert maar ik herken me in veel punten. Vooral over energiezuigers en opladen. Door haar tips toe te passen en dus echt te bekijken waar ik behoefte aan heb, kan ik beter inschatten met wie en wat ik mijn agenda wil vullen.

Als ondernemer werk ik met andere ondernemers samen. Ik coach ze op het gebied van focus & planning. Hierin ben ik heel praktisch: ik overzie direct waar de kink in de kabel zit zeg maar. En ben ook oplossingsgericht. Zo werk ik graag. Vaststellen van het probleem, de oorzaak achterhalen en de oplossing en tools die werken voor jou. Dit even in een notendop.

Toch merk ik dat mijn intuïtie daar ook een grote rol in speelt. Ik voel aan waar het hem zit. Bij de ondernemers waar ik mee werk, voornamelijk vrouwen, spelen er zoveel dingen mee die uiteindelijk bepalen hoe ze met de focus voor hun eigen bedrijf om kunnen gaan. De essentie (weer) zien, wat heb je echt nodig en vanuit daar handelen. En dat doe ik dan echt op gevoel, dat heeft niks met praktisch zijn te maken.

Maar ook vaak genoeg heb ik niet naar mijn intuïtie geluisterd. Op de een of andere manier kom ik in nieuwe groepen eigenlijk altijd bij het populaire groepje terecht. Geen idee waarom, maar dat vind ik niet altijd fijn. Ik sta liever wat achteraan, ben niet iemand die het woord pakt en ik geniet er niet van om voor een groep te spreken. En toch sluit ik me dan vaak aan bij de mensen die dat wel goed kunnen en leuk vinden. Achteraf denk ik dan wel eens, ga gewoon ergens anders zitten. En dit heeft alles met mezelf te maken. Ik ben bang dat ik er dan niet bij hoor, dat iedereen dan mij alleen ziet zitten en zielig vindt en dat komt voort uit pesterijen tijdens de middelbare school. Dus als ik me dan aansluit bij de ‘populaire groep’ dan val ik er automatisch niet buiten. Zoiets.

Nu ik mijn patroon herken en accepteer omdat ik weet waar het vandaan komt is het makkelijker voor me. Ik zeg ik tegen mezelf: ‘Dit is niet de middelbare school. Dat was naar. En daarom reageer ik nu zo. Is het een leuke groep? Voel je je er fijn? Sluit dan aan. Voel ik me niet zo op m’n gemak of heb ik simpelweg de energie niet? Dan hou ik afstand en zoek ik ergens anders een plek’. Op deze manier blijf ik trouw aan mijn gevoel, zonder dat ik me dan afmeld van tevoren (en dus de leuke/interessante dingen mis!).
En luisteren naar mijn intuïtie heeft mijn leven gered. Ik kreeg weleens de opmerking van anderen na mijn diagnose: ‘Jij bent zeker het vertrouwen kwijt nu je lichaam je zo in de steek laat!’
Ik antwoord dan ‘Nee, ik heb meer vertrouwen in mijn lichaam en meer respect voor het dan ooit tevoren!’

To be continued.

Volg Stonne ook op Instagram.

Stonne Moerdijk is 38 jaar en moeder van twee kinderen. Getrouwd met Diderik en woont in Aalsmeer. Ze is ondernemer, hooggevoelig, houdt van lekker eten met gezellige mensen, is wandelgek, sport en shopt veel. Houdt van een opgeruimd huis, want ‘opgeruimd hoofd’. En ja, ze is herstellende van borstkanker en probeert er altijd het beste van te maken. Stonne schrijft iedere vrijdag voor Mommyhood.

Delen:
Secured By miniOrange