Onze favorieten van VTech

Onze favorieten van VTech

Het afgelopen jaar ben ik, of eigenlijk zijn mijn kinderen, behoorlijk verwend door VTech. Regelmatig kregen we een grote doos toegestuurd met daarin mooi speelgoed en keer op keer was dat een groot succes. Toch hebben Skyler en Maddox wel echt hun favorieten. Al het nieuwe speelgoed valt natuurlijk in de smaak, maar het zijn een paar dingen die uiteindelijk favoriet worden en na maanden nog steeds bijna dagelijks worden gepakt om mee te spelen. Omdat jullie dol zijn op speelgoedtips, wil ik vandaag mijn zes favorieten van VTech op een rijtje zetten. Wat is nu echt een grote hit thuis?

De ijscokar

Tsjah, van ál het speelgoed dat we thuis hebben staat de ijscokar absoluut op nummer één. Skyler heeft er ontzettend veel mee gespeeld en pakt hem nog af en toe, maar Maddox loopt er nu wel dagelijks naartoe om mee te spelen. Hij vindt het leuk om met de kar door het huis te rennen, maar krijgt ook steeds meer interesse in het maken van de ijsjes. De losse onderdelen vindt hij leuk om te stapelen en nu hij iets ouder wordt, begint hij de opdrachtjes ook te snappen. Iedere avond moet ik de ijscokar weer compleet maken en opruimen, dus dat zegt wel wat over hoe fanatiek ermee gespeeld wordt. Zodra hier een ander kind komt spelen is het ook de ijscokar waar ze naartoe rennen. Een heel, heel grote hit hier in huis en onze nummer 1 van VTech. Zet hem op het lijstje voor een eerste of tweede verjaardag en je hebt er gegarandeerd jaren plezier van.

De ijscokar kost 54,95 en is ontzettend populair. Soms is hij wat lastig verkrijgbaar dus mocht je hem cadeau willen doen, hou de verkooppunten dan goed in de gaten. Hier is hij nog verkrijgbaar.

IMG_3015-800x600

IMG_0191-800x600

Bla Bla Blocks

Nog niet zo heel erg lang geleden gelanceerd, maar nu al een grote hit hier thuis. Ik heb het ook al cadeau gedaan aan iemand die twee werd en ook daar is het een favoriet. De Bla Bla Blocks van VTech zijn verkrijgbaar in drie verschillende sets en het komt hier bijna dagelijks wel even tevoorschijn. Ik heb het in een houten kratje zitten en beide kinderen vinden het fantastisch om hier mee te bouwen. Sowieso doet bouwen het hier heel erg goed in huis, maar het leuke van deze blokken is ook dat ze tot leven kunnen komen en daadwerkelijk spreken als je het Bla Bla Point gebruikt. Maddox vindt het heel erg leuk om te stapelen en om te horen welke geluiden er ontstaan; Skyler zoekt echt creaties op om na te bouwen. De robot is favoriet. Heel erg leuk, leerzaam en interessant speelgoed voor dreumesen en peuters. Skyler pakt het ook regelmatig, maar ik zou het zelf niet nog aanschaffen voor een vier- of vijfjarige. Voor een eerste, tweede of misschien nog derde verjaardag (of een feestdag rond deze leeftijd) is het perfect.

De sets kosten 14,95, 24,95 en 33,95 en bij Bol.com kun je alles bestellen.

42604406_165002957757087_331622649786531840_n-1000x1000

2018-09-13-07.30.42-1000x1000

Toet Toet Auto’s (& de Mickey versie)

Skyler kreeg zijn eerste Toet Toet auto toen hij nog niet eens een jaar was en inmiddels hebben we al een hele collectie opgebouwd. Van wagens tot een brandweerkazerne en van een ruimtestation tot een parkeergarage. Voor Skylers verjaardagen, tijdens feestdagen, tijdens speciale momenten zoals zindelijkheid en andere gelegenheden werd Toet Toet gevraagd en daar plukt Maddox nu de vruchten van, haha. Skyler pakt het niet zo heel erg vaak meer en is meer into zijn Lego, maar Maddox is he-le-maal gek op Toet Toet Auto’s. En eigenlijk ken ik geen dreumes en peuter die het niét leuk vindt. Er worden op zolder hele banen gebouwd en Maddox vindt het ook leuk om af en toe gewoon met een auto te spelen. Een paar weken geleden lanceerde VTech in samenwerking met Disney leuke versies; Mickey’s treinstation, Minnies ijssalon en zelfs losse auto’s met bijvoorbeeld Donald Duck. En wat is dat léuk! Dit heb ik laatst ook cadeau gedaan aan een jongetje van twee en het is echt een aanrader. Toet Toet Auto’s blijft een klassieker en ik denk dat er weinig huishoudens zijn waar dit speelgoed niet voorbij komt. Verdient dus absoluut een plek tussen onze favorieten.

Op Bol.com vind je een heel groot assortiment van de Toet Toet Auto’s. Ook de Disney-versies kun je hier vinden.

2018-10-24-15.20.19-1000x1000

DSC_6220

MagiBook

De dingen die ik hierboven noem zijn dingen waar Skyler ook wel mee speelt, maar toch is het niet helemaal geschikt (en vooral niet heel erg uitdagend meer) voor een kleuter. Wat wél heel erg leuk is en wat dus echt alleen voor Skyler is, is het MagiBook. Geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar, maar zeker interessant voor vier- en vijfjarigen. Het is een interactieve en educatieve ‘spelcomputer’ en Skyler noemt het ook wel zijn laptop. Middels diverse activiteitenboeken kunnen de kinderen op ontdekkingstocht en de opdrachten voltooien. Het MagiBook wordt met het activiteitenboek ‘een dag uit het dagelijks leven’ geleverd en voor de rest zijn er verschillen boekjes bij te bestellen die je gemakkelijk in het MagiBook kan klikken. Via de elektronica komt het boekje tot leven met geluiden, muziekjes en gesproken informatie. Door plaatjes aan te wijzen met een pen krijgt het kind informatie of opdrachten om uit te voeren. Klik je op de afbeelding met één ster, dan hoor je een gemakkelijke opdracht. Het vakje met twee sterren bevat de iets moeilijkere opgaven. Ook de verschillende activiteitenboekjes kennen verschillende niveaus en zo groeit het echt met jouw kind mee. Dit herinnert me er gelijk aan dat ik voor Skyler weer eens nieuwe boekjes moet aanschaffen. Heel erg leuk en ook fijn om te hebben tijdens lange autoritten en vliegvakanties. Het is leerzaam en heel erg interessant. Dit zou ik aanraden voor bijvoorbeeld een derde of vierde verjaardag. Maddox is er totaal niet voorzichtig mee en zou ook nog niet snappen wat hij er precies mee kan. Hij is dan nog geen twee, maar ik denk dat de opdrachten het meest leuk zijn voor kinderen tussen de drie en zes.

Het MagiBook kost 33,95 en komt inclusief activiteitenboekje. De boekjes los kosten ongeveer 10 a 15 euro. Alles kun je hier bekijken.

IMG_1954-1000x750

VTech Kidizoom

Skyler kreeg een paar maanden geleden zijn eigen fotocamera. En wat voor een! De Kidizoom Duo 5.0 camera van VTech is geschikt voor kinderen van 3 tot 12 jaar en is echt heel erg leuk en interessant speelgoed. Het leuke van deze camera is dat ‘ie zowel voor als achter een camera heeft, dat je de foto’s direct op je scherm kunt bewerken met leuke effecten, dat je je stem kunt opnemen én kunt omvormen en dat je zelfs muziek kunt luisteren met de bijgeleverde koptelefoon. Je hoeft alleen maar mp3’tjes op te slaan. Naast dit alles kun je er vijf spellen op spelen en kun je op de camera zelf 1000 foto’s of 5 minuten film kwijt. Het geheugen is uit te breiden met een sd-kaartje maar dat vinden we zelf totaal niet nodig. Met een handig kabeltje haal je alle foto’s van de camera af en zet je ze op de computer. Camera legen en je kind is weer klaar voor de volgende 1000 foto’s. Door het sterke omhulsel met rubber kan de camera tegen een stootje en dat is hoognodig. Ondanks het bijgeleverde polsbandje is de camera al regelmatig op de grond gevallen. Ook heeft Maddox hem nog weleens te pakken. Echt een topstuk voor kleuters!

De KidiZoom kost 54,95 en komt in roze en blauw.

IMG_8719-800x600

100_0234-800x600

Tante Jet Theeset

Sluit ik af met de theeset van Tante Jet. Vanaf het moment dat ik hier mee binnenkwam, wordt er vaak door Maddox mee gespeeld. Hij is sowieso dol op het rollenspel zoals spelen met de keuken, met een winkeltje en met theeservies, en dit setje valt helemaal in de smaak. Hij komt iedere keer weer naar me toe om een kopje thee te maken. Ontzettend aandoenlijk en nu al een grote hit. Leuk dat het theepotje ook echt geluiden maakt, dat je hoort wanneer een kopje gevuld wordt en dat het ook echt aangeeft als het op is. Met de bijpassende taartjes maak je er een gezellige middag van. Hartstikke roze en girly; hartstikke leuk voor zowel jongens als meisjes. Hier in huis is het in ieder geval een grote hit.

Het theesetje kost 17,99 en is het leukst voor kinderen tussen de 1 en 4 jaar oud. Succes gegarandeerd.

2018-09-21-14.20.54

Dat waren mijn zes favorieten. We hebben ook veel plezier (gehad) van het droombeertje, het drumstel, de sport en scoor speelplaats, het piratenschip en nog wat andere dingen, maar als ik echt zes favorieten moeten noemen zijn het bovenstaande producten. Hier wordt zeker wekelijks, en vaak ook dagelijks, mee gespeeld. Dat is erg fijn! En dat zijn dus mijn echte aanraders voor kinderen tussen de 1 en 5 jaar oud. Het blijft allemaal leuk en leerzaam speelgoed!

* Ik heb al het bovenstaande afgelopen jaar gekregen ter review. Toet Toet Auto’s hebben we de afgelopen jaren zelf aangeschaft.

Share:

5 Reacties

 1. 19 december 2018 / 10:59

  Die Tante jet theeset wil ik mijn dochter voor haar eerste verjaardag geven. Ik geloof dat ze de bla bla blocks voor kerst krijgt van familie. Wordt beide vast een succes!

 2. 20 december 2018 / 05:48

  Oh ik had verwacht dat het drumstel er zou tussen staan! Die krijgt ons zoontje volgende week. Niet zo’n succes geworden?

  • Shirley
   Auteur
   20 december 2018 / 07:35

   Ik twijfelde een beetje om die er tussen te zetten! Wilde een top vijf maken en uiteindelijk zijn het al zes producten geworden, haha. We wisselen vaak speelgoed dus brengen af en toe iets naar boven. Ik merk dat naar deze bovenstaande dingen vaak wordt gevraagd en dat het weer wordt gepakt (de blokken en de ijscokar zijn zelfs nooit naar boven gegaan), terwijl het drumstel nu ook even boven staat en er niet meer om wordt gevraagd. Vandaar de overweging om hem niet mee te nemen in de lijst. Hij is wel mega leuk en als hij beneden staat wordt er veel mee gespeeld

 3. Kim
  20 december 2018 / 19:59

  Toen ik de titel las dacht ik: “niet wéér Vtech”. Maar goed dat ik toch heb gelezen, want je hebt mij op een leuk kerstcadeau gebracht. De KidiZoom ligt nu onder de boom 🙂 Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.