(~215 B)
Net zulke schone ramen als mijn moeder

Net zulke schone ramen als mijn moeder

Als ik mijn moeder zou moeten omschrijven, zou absoluut het woordje schoonmaakfreak in de tekst terugkomen. Het maakt niet uit op wélk moment je bij mijn ouders binnen komt lopen; het is gewoon áltijd netjes en áltijd schoon. Iedere dag stoffen en stofzuigen, van boven naar beneden, de bedden superstrak opgemaakt en nergens prulletjes. Je kan er van de vloer eten. Ik kan me nog goed herinneren dat er net voor de vakantie altijd gedweild werd. Wij voor de deur wachten en mama ‘dweilend het huis uit’. Haar grootste hobby is strijken, vertelt ze weleens. Ik zou willen dat ik wat van die genen had meegekregen. Als ik eenmaal bezig ben vind ik het echt niet zo erg, maar te springen sta ik ook niet. Het is hier netjes in huis, maar zeker niet altijd tot in de puntjes schoon. En terwijl bij mijn moeder de ramen zo schoon zijn dat het lijkt alsof er niet eens glas ín zit, kunnen de ramen hier absoluut wel een sopje gebruiken.

Van alle huishoudelijke klusjes haat ik strijken en ramen lappen het meest. Dat laatste kan ik ook niet eens. Maar gelukkig zijn er gadgets op de markt die jouw leven een stukje beter en makkelijker maken, vooral als je die genen ook een beetje mist. Neem nu bijvoorbeeld de Window Vac van Kärcher. Een apparaat waarmee je binnen no time je ramen hebt gelapt. Nou, dat klinkt me als muziek in de oren. Mijn moeder moest een beetje lachen; daar heeft zij namelijk gewoon doeken en een emmertje sop voor. Iets met de oude stempel, lach ik haar steeds toe. Toch beweerde ze dat ik mijn ramen nooit zo schoon en snel zou lappen met de Window Vac van Kärcher als zij met de hand. Dat gaan we proberen! Ik mocht het apparaat testen en wilde het maar al te graag proberen.

DSC_4633

Terwijl zij met een emmertje sop aan de slag ging, pakte ik het apparaat erbij. De Window Vac bestaat uit het apparaat met wisser en een reservoir dat het water opvangt, twee verschillende formaten opzetstukken voor verschillende oppervlakten en een flacon waar je schoonmaakmiddel en water in kunt doen. Daarop zet je het opzetstuk met de spons om de ramen te voorzien van het sopje. Verder zit er een oplader in de doos zodat je de Window Vac kunt opladen en krijg je er een flesje met schoonmaakmiddel bij. De Window Vac is dus handig voor je ramen voor en achter, maar ook zeker voor snelle klusjes zoals de douchecabine, de muren in de badkamer, autoramen, etc. Zo hou je die ook nog netjes binnen een handomdraai.

De bedoeling is als volgt: je sprayt met de flacon waar de spons op zit. Er komt een vloeistof op je raam die geleidelijk over de oppervlakte verdeeld wordt. Vervolgens was je je ramen met de spons om je ramen goed schoon te krijgen. En dan komt de beste truc ooit voor streeploze ramen; met de Window Vac wisser trek je over je ramen en maak je het geheel schoon en droog. Streeploos, zoals ik altijd van mijn moeder leerde. Kind kan de was doen.

Natuurlijk de grote vraag: wie was er sneller? Mijn moeder is een kei in ramen lappen en draait haar hand er niet voor om. De ramen waren dus binnen no time schoon en glanzend. Maar de mijne ook! Niet per sé sneller, maar wel even schoon. En dat is me in mijn hele leven nog nooit gebeurd… Als ik er handigheid in krijg weet ik zeker dat ik het van haar win, ook qua tijd. Volgend jaar een wedstrijdje ramen lappen, mam?

We hadden de Window Vac 1 al in huis. Raymond kocht deze een tijd geleden en is sindsdien de ramenlapper hier in huis. Van Kärcher ontving ik nu versie 2 voor deze review. Het verschil is klein, maar zeker aanwezig; zo is het apparaat een stuk lichter en maakt hij veel minder geluid. Ideaal als je je badkamer wil schoonmaken terwijl er een kindje ligt te slapen. Skyler wordt namelijk van het minste geringste geluidje al wakker. Van dit apparaat niet. Perfect! Dit is een apparaat dat wij zeker blijven gebruik. Gemak dient de mens, nietwaar? En als het om huishoudelijke taken gaat, wil ik maar al te graag snel en makkelijk iets voor elkaar krijgen…

DSC_4634

In samenwerking met Kärcher.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties

 1. 29 juni 2015 / 15:30

  Haha, ik heb een hekel aan ramen lappen. Dit si een goede reminder dat ik dat snel toch weer eens moet doen 😉

 2. fabianne
  29 juni 2015 / 17:50

  Hihi ik doe hetzelfde met dat dweilen als je moeder

 3. Jorinde
  29 juni 2015 / 17:57

  Haha ik moest hardop lachen om ‘dweilend het huis uit’ 😀

 4. 29 juni 2015 / 18:33

  Volgens mij is het bij ons een jaar geleden dat de ramen gedaan werden, binnenkort mijn schoonvader maar eens vragen haha?

 5. 30 juni 2015 / 07:21

  Haha bij mijn moeder is het ook altijd zo schoon. Vroeger thuis ook. En nu snap ik echt niet hoe ze dat deed. Of nou ja. Zij vond het huishouden gewoon belangrijker dan iets te doen voor zichzelf. Bij mij is het andersom 😉 Toch vind ik het niet erg om de ramen te lappen. Dat is 1 van de klusjes die ik het trouwst bijhoud. Maar zo’n apparaat lijkt me wel handig. Dan kan ik het nog vaker doen haha.

 6. Manouk
  30 juni 2015 / 18:21

  Mijn ouders wonen in een appartement waarvan de 2 buitenmuren, een hele lange en een wat kleinere, volledig van glas zijn en dan ook nog eens bij het balkon volledig glas. Moet er niet aan denken haha! Maar mijn moeder kan dat ook weer zo snel. Hier heb ik het voor het laatst 4 maanden geleden gedaan haha en alleen beneden. Word wel weer eens tijd.

 7. Roos
  10 augustus 2015 / 07:43

  Ben het totaal niet eens met deze recentie! Wat een prut apparaat,laatst hebben mijn moeder en ik samen ramen gelapt. Mijn moeder heeft dus ook z’n kercher gekocht want inderdaad mijn oma had altijd de ramen streep loos en haar lukte dat niet. Nou met de hand waren de ramen schoner dan met de kercher!!

Secured By miniOrange