(~215 B)
Mommy’s boekenhoek: Pasen

Mommy’s boekenhoek: Pasen

Vrolijk Pasen!

Als de feestdagen aanbreken, of het nou Sinterklaas, Kerstmis of Pasen is, dan komen alle bekende kinderboek-figuurtjes weer tevoorschijn! En aangezien het bijna Pasen is, laat ik je hier wat paas-boeken zien!

Om te beginnen een geliefde groepje ganzen: in Vrolijk Pasen Ollie!  van Olivier Dunrea zijn de gansjes druk bezig met eitjes verven, verstoppen en zoeken. Leuk is het om samen naar de verschillende kleurtjes eieren te kijken. En let op de paashaas-oren van Ollie J.

boekielezen 120En daar hebben we Kaatje! Kaatje viert ook Pasen, in Kaatje viert Pasen van Liesbet Slegers is ze druk bezig met de voorbereidingen. Op school vertelt de juf over Pasen (dat de paashaas chocolade-eitjes rondbrengt) en ze maken mandjes om de eieren in te verzamelen. En Kaatje viert Pasen bij opa en oma in de tuin, gezellig!

boekielezen 133Ook Anna gaat chocolade-eitjes zoeken in Anna en de paashaas, van Kathleen Amant. Samen met haar kleine broertje zoekt ze eieren en vindt ze zelfs een heel grote mooie chocolade-haas! Als zij en haar broertje ervan snoepen valt de haas in honderd stukjes en moet Anna heel hard huilen. Gelukkig heeft mama de oplossing! Hier kan je een filmpje van het boekje bekijken.

De prentenboeken van Coby Hol zijn altijd erg schattig. Ze maakt collages met stukjes gescheurd of geknipt papier, wat een mooi effect geeft. In Paashaas, waar blijf je toch gaat het over de paashaas die in de lente begint met eieren beschilderen. Maar hij vindt zijn eieren zo mooi, dat hij ze helemaal niet meer uit wil delen! Zou de paashaas toch nog komen om eitjes te verstoppen?

boekielezen 123Dit laatste boek is eigenlijk geen paasboek, maar wordt daar wel vaak voor gebruikt, omdat het over de lente en over eitjes gaat: Dotties eieren van Julie Sykes en Jane Chapman. Dottie de kip legt voor het eerst eieren. Daar is ze supertrots op en ze wil dat alle dieren van de boerderij de eitjes komen bewonderen. Maar de dieren hebben het allemaal veel te druk met hun eigen kleintjes! Als Dottie weer een poosje op haar eieren heeft gezeten, komen er barsten in! Daar schrikt Dottie van, haar eitjes gaan stuk! Maar gelukkig komen er prachtige kuikens uit, die iedereen op de boerderij komt bewonderen! Bekijk hier het filmpje.

Veel leesplezier!

boekielezen 135

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties

  1. 16 april 2014 / 19:45

    Als ik alle boekjes voorbij zie komen, wil ik nog meer gaan lezen met mijn kleine. Alleen jammer dat ze altijd de helft eruit scheurt haha. 😛

  2. 17 april 2014 / 09:22

    Zo leuk om te zien, al die boekjes! Ik heb 5 jaar als kleuterjuf gewerkt, dus een hoop komen mij bekend voor. Lijkt me heerlijk om mijn eigen, kleine man voor te kunnen lezen!

  3. 17 april 2014 / 09:26

    Dottie’s eieren is echt een leuk boekje.

Secured By miniOrange