(~215 B)
Mommy’s boekenhoek #9

Mommy’s boekenhoek #9

Iedereen kent Rupsje Nooitgenoeg wel, denk ik. Het hongerige rupsje dat maar blijft eten en vervolgens verandert in een prachtige vlinder. Dit boek werd gemaakt in 1969. Het is nog steeds enorm populair, en wordt herdrukt in alle soorten en maten.

De schrijver en illustrator van dit boek is Eric Carle, en hij heeft nog veel meer mooie boeken gemaakt. Hieronder geef ik je mijn drie favorieten.

Van top tot teen, dit is een erg leuk boek om voor te lezen. Het is eigenlijk een ‘doe-boek’, op de linkerbladzijde staat een dier dat zegt wat het doet, bijvoorbeeld: ‘’ik ben een giraf en ik buig mijn nek, kan jij dat ook?’’ En op de rechterbladzijde staat telkens een kind dat het nadoet en zegt: ‘’dat kan ik ook.’’ Dit is erg leuk om met een groepje kinderen te doen, het leukste is altijd het trommelen op de borst zoals een aap dat doet.

boekielezen 96Slokkebrok de reuzenslang gaat over een vreselijk hongerige slang, die elk dier opeet dat hij tegenkomt, van aap tot buffel en olifant. Helaas liggen deze dieren een beetje zwaar op de maag, en spuugt de slang ze weer allemaal uit. Slokkebrok blijft hongerig, en aan het eind van het boek zien we dat hij zichzelf heeft opgegeten. Het klinkt een beetje eng maar ik vind het een erg geestig boek. Het is ook op goed rijm geschreven, waardoor het prettig voorleest.

boekielezen 91De kakelbonte kameleon gaat over een dier dat tot de verbeelding spreekt. De kameleon kan van kleur veranderen! En heeft een uitrolbare tong waarmee hij vliegen vangt! Toch is de kameleon uit dit boek daar niet tevreden mee, nadat hij een dierentuin heeft gezien. Daar zijn allemaal prachtige dieren te vinden! En de kameleon zou al die dieren wel willen zijn! Zo verzucht hij: ‘’was ik maar een ijsbeer’’. En hij werd een ijsbeer, nou ja een beetje: hij wordt wit. Zo krijgt hij van elk dier dat hij wil zijn een lichaamsdeel, zoals een vossenstaart, vissenvinnen, een giraffennek. Uiteindelijk wordt hij een heel gek onhandig dier. En hij ontdekt dat het toch eigenlijk wel fijn is om een kameleon te zijn. Ook dit boek leest heerlijk voor. Het is een repeteerverhaal, elke keer wil hij een ander dier zijn en elke keer komt er weer een stukje dier bij. Leuk om de kinderen dan steeds op te laten noemen welke stukjes dier aan de kameleon zitten.

boekielezen 90

De lijst met boeken van Eric Carle is enorm lang, dus voor jullie zit er vast ook een favoriet tussen!

Veel leesplezier!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties

 1. 26 maart 2014 / 09:21

  Ik heb zelf een aantal stages gelopen in het kleuteronderwijs en toen heb ik ook echt zo vaak boeken van Eric Carle voorgelezen en mee gewerkt! Ik ben dol op Rupsje Nooitgenoeg <3

  • 26 maart 2014 / 16:22

   Ja, het zijn heel leuke boeken om met groepen kinderen te doen!

 2. 26 maart 2014 / 09:34

  Ahh wat leuk ik wist niet dat er nog meer boeken van de schrijver waren! Ik vind rupsje nooit genoeg echt heel leuk! Liefs

 3. 26 maart 2014 / 10:54

  Ja Rupsje Nooitgenoeg is zo leuk. Wij hebben ook nog een ander boekje. Iets van Waar is mijn kat. Weer de precieze titel niet uit m’n hoofd maar dat is hier ook een groot succes.

 4. 26 maart 2014 / 16:33

  Ik vind deze rubriek altijd erg leuk om te lezen! Ik ben (bijna) juf, dus leuk om te lezen welke boeken er allemaal zijn!

  xx Riëlle

 5. 2 april 2014 / 09:44

  Rupsje Nooitgenoeg die kende ik al maar van de andere boeken wist ik niet dat ze bestonden. Altijd handig om te weten voor een kinderboekenblogster 😉

Secured By miniOrange