(~215 B)
Mommy’s boekenhoek #8

Mommy’s boekenhoek #8

Vandaag stel ik jullie weer aan een favoriet van mij voor: Muis! Ze is verzonnen door Lucy Cousins. Muis beleeft allerlei avonturen die peuters en kleuters erg aanspreken, zoals bijvoorbeeld koekjes bakken, verkleden, picknicken, met de trein op reis, ze raakt haar knuffel kwijt, ze is jarig, ze viert kerst, ze leert zwemmen en nog veel meer. Muis beleeft deze avonturen met haar vriendjes: Cora Kip, Kees Krokodil, Eddie Eekhoorn, Oscar Olifant en niet te vergeten haar knuffel Panda. In Nederland heet Muis gewoon Muis, maar oorspronkelijk heet ze Maisy. Het is dus een meisje!

boekielezen 84

boekielezen 85De boeken over Muis zijn er in alle soorten en maten: stoffen boekjes, knisperboekjes, kartonnen boekjes, gewone prentenboeken, prentenboeken met flapjes, en prentenboeken met beweegbare onderdelen (zie dit filmpje ). En natuurlijk zijn er ook Muis-knuffels (hadden wij ook!) en mijn oudste dochter had zelfs een petje met Muis erop (die verkocht H&M toen).

Ook zijn er tekenfilmpjes gemaakt van de verhaaltjes van Muis, en dat waren de enige filmpjes waar ik niet gillend gek van werd na 30 x kijken! (want dat willen peuters graag) De stemmetjes zijn leuk en niet irritant, en er zitten leuke liedjes in (oké, die blijven wel erg lang in je hoofd zitten, ik kan ze nu -na een jaar of 7 – nog steeds nazingen!) Dank hiervoor aan Fay Lovsky, die de liedjes zingt en de verhaaltjes vertelt.

Er is vast wel een Muisboekje dat bij jullie past! Veel leesplezier!

mobiele telefoon 162Mijn kinderen zijn ook helemaal fan van Muis!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. Lisa
    26 maart 2014 / 12:21

    Ik vind boekjes met verschillende thema’s ook altijd erg leuk. De boekjes van Nijntje vind ik daarom ook erg leuk altijd 🙂

Secured By miniOrange