(~215 B)
Mommy’s boekenhoek #5

Mommy’s boekenhoek #5

Verkleden, schminken, feest vieren: carnaval komt er aan! En dat is voor kinderen net zo leuk als voor volwassenen! Hoewel ikzelf als Amsterdammer geen carnaval-vierder ben, leek het me leuk om deze keer wat boeken over carnaval bij elkaar te zoeken.

Anna viert carnaval van Kathleen Amant. Anna is een bekende in kinderboekenland. Er zijn al heel veel boekjes over haar verschenen, en je zult haar hier vast nog wel eens tegenkomen. De boeken hebben heldere eenvoudige tekeningen, en gaan over het dagelijks leven van het meisje Anna. Deze keer viert ze dus carnaval!

boekielezen 60Een andere bekende is Kaatje, ook over dit meisje zijn veel boekjes geschreven. Kaatje viert carnaval van Liesbet Slegers. Ook in dit boekje duidelijke eenvoudige tekeningen, die uitleggen wat carnaval is.

boekielezen 62Voor de jongens is er Jules viert carnaval van Annemie Berebrouckx. Ook Jules is een boekenpersoontje waar veel boekjes over zijn geschreven. Of dit boekje nog in de winkel is weet ik niet, het is in elk geval nog wel aanwezig in de bibliotheek.

julesviertcarnavalEn dan nog een boekje voor iedereen: Overal carnaval, ook van Liesbet Slegers. Leuk is dat er van dit boekje een filmpje staat op youtube, het is een fragment uit het peuterprogramma Het Zandkasteel!

boekielezen 61

Veel leesplezier én veel feestplezier!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties

 1. 26 februari 2014 / 18:34

  Wat schattig die boekjes zeg. Ik hou van lezen en voorlezen <3

 2. romy
  26 februari 2014 / 21:10

  Hoi shirley

  Jij had toen van die kaartjes die je bij je baby
  Kunt leggen voor op de foto? Met 1 week oud enz.
  Waar was dat van? Kan het niet weer vinden.

  Groetjes romy

  • Shirley
   Auteur
   26 februari 2014 / 22:46

   Milestone Baby Cards!

 3. 27 februari 2014 / 08:11

  Boekjes vind ik altijd leuk voor kindjes omdat je dan samen met het kindje je fantasie erin kwijt kan, leuke boekjes deze lijkt me

 4. 27 februari 2014 / 12:15

  Wat een leuke boekjes, River wordt altijd heel rustig als ik hem voor lees! Liefs

Secured By miniOrange