(~215 B)
Moeder zijn en tijd voor jezelf nemen

Moeder zijn en tijd voor jezelf nemen

Een combinatie die absoluut bestaat, als moeder hoor je ook voldoende tijd voor jezelf te hebben. Een reden om het moederschap uit te stellen kan zijn omdat je dan denkt geen tijd meer voor jezelf te gaan hebben. Ik begrijp die gedachte heel goed. Vanaf je zwangerschap begint je eigen ‘ik’ te veranderen in ‘wij’ en als het goed is zal dat voor altijd zo zijn. Jij en je kind(eren). Zodra je een bevalling achter de rug hebt en daar eigenlijk even van moet bijkomen begint het; je bent moeder en tijd voor jezelf lijkt er even niet meer in te zitten. Ik betrap mezelf er ook echt wel op dat tijd voor mezelf er soms bij in schiet.  Die tijd voor mezelf moet ik wel echt plannen anders komt het er niet van.

Was je voor je zwangerschap vooral bezig met jij en jezelf, ben je nu met alles wat je doet eerst met je kindje bezig. Toch heb ik mezelf wel moeten toespreken, tijd voor mezelf is heel belangrijk. Even de deur uit zonder de kleine, even lekker gaan sporten of een uitje met vriendinnen doen. Ontzettend belangrijk. Als ik zo’n me-time momentje heb denk ik wel aan Lana, maar waren er ook momenten dat ik alleen bezig was met ik-zijn. Hoe lekker is dat! Ik werk momenteel niet buitenshuis waardoor het al snel lijkt alsof je vooral met je kleine bezig bent maar dat hoeft helemaal niet. Me-time kun je inplannen, dat zijn momentjes voor papa om zijn onderonsje met de kleine even alleen te hebben, of om je kindje bij opa/oma te laten. Zij helemaal happy, en jij ook want je kunt even niet moederen maar denken aan jou zelf, de niet-mama in je. Dat mag je als vrouw niet vergeten.

Hoe extra bijzonder het voelt om even een koffie in de stad te drinken zonder kind, met een vriendin, en even te praten over dingen die je deed voor je moeder was. Even lekker shoppen zonder te sjouwen met een maxi-cosi in de auto, inklapbare kinderwagen uit de auto, een kinderwagen die niet makkelijk op een terrasje past en ook even niet met die wielen van de kinderwagen botsen bij iedere hoek die je maakt. Dat je dat als moeder even heel erg fijn vindt is een goed teken.

Wat ook fijn is, is om af en toe geen gesprekken te hebben over je kind, maar over andere zaken zoals kleding, muziek, even lekker roddelen of praten over leuke herinneringen. Juist die dingen maken je ook wie je bent, naast moeder. En als je als moeder lekker in je vel zit, straal je dit ook uit naar je kindje. Als je dan weer wel lekker aan het moederen bent kun je daar dubbel zo hard van genieten.

We mogen als vrouw de mooiste rol vervullen die we maar kunnen vervullen, maar onszelf mogen we niet vergeten.

Hoe neem jij als mama(to-be) tijd voor jezelf? En hoe zorg jij ervoor dat je voldoende aan jezelf denkt? Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Liefs, Kelly

Meer van mij lezen? Neem een kijkje op mijn mama-lifestyle blog via http://www.kellycaresse.nl 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties

 1. 16 maart 2014 / 12:30

  Op dit moment heb ik veel zorgen om mn kindje maar ondanks dat ze opgenomen is en ik er eigenlijk 24 uur bij wil denk ik ook aan mezelf… Met moeite dan 😉
  Even een blokje om. Even eten op een andere plek en afgelopen nacht zelfs in een andere kamer geslapen.. werd daartoe wel lichtelijk gedwongen om eerlijk te zijn 😉

 2. 16 maart 2014 / 12:37

  In de babytijd vond ik het goed te doen omdat ze dan nog veel slapen. Nu heb ik een ondernemende dreumes die niet meer slaapt overdag. Verlang nu echt terug naar de babytijd haha. Ik regel echt zo nu en dan oppas om aan mezelf toe te komen. En ik maak goede afspraken met mijn vriend over wie wanneer iets voor zichzelf kan doen.

 3. Shirley
  Auteur
  16 maart 2014 / 12:42

  Ik vind het nog steeds erg lastig om tijd voor mezelf te nemen. Ben thuis aan het werk en Skyler is dan ook gewoon thuis. Mijn vriend werkt veel en is vaak laat waardoor het momenteel wel even op mij neerkomt allemaal. Maar als hij slaapt probeer ik toch wel even iets te doen. Fröbelen in mijn Filofax, muziekje op, filmpjes op Youtube kijken, etc. Dat is al even genoeg me-time om voldoende op te laden 🙂 Als hij later een of twee dagen naar een kinderdagverblijf gaat, hoop ik wel even vaker de hort op te gaan!

 4. 16 maart 2014 / 13:06

  lijkt me helemaal niet makkelijk om ook tijd voor jezelf te nemen als je een kleintje hebt.

 5. 16 maart 2014 / 13:08

  Ik vind het heel lastig om tijd voor mijn zelf te nemen. Heeft ook te maken dat ik graag de perfecte mama, echtgenoot en werknemer wil zijn. Ik wil mezelf wel eens vergeten. Gelukkig herinnert manlief me er regelmatig aan.

 6. 16 maart 2014 / 13:29

  Haha nou dit is in ieder geval een opbeurend stukje! Ik ben er namelijk wel bang voor dat er nooit meer me-time zal zijn. Aan de andere kant heb ik me voorgenomen dat ‘ik het allemaal anders’ ga doen, al zal in de praktijk waarschijnlijk blijken dat ik net als iedereen toch wel wat moeite zal moeten doen voor me-time! 🙂

 7. 16 maart 2014 / 16:33

  Het lijkt me nu heel moeilijk voor te stellen tijd voor jezelf maken met die kleine straks. Zeker omdat ik weet dat de eerste tijd veel ziekenhuis bezoekjes zullen zijn en vele zorgen om die uk. Maar omdat allemaal straks vol te houden is het zeker van belang dat ik ook tijd voor mezelf ga vrij maken. Gelukkig weet ik dat me schoonouders graag willen oppassen en ik er dus niet alleen voor sta.

 8. 17 maart 2014 / 03:08

  Ik vind het lastig om me time te nemen. Me vriend heeft het momenteel druk op werk, het huishouden komt op hem neer. Ik doe beetje bij beetje meer mede door de drukte op zijn werk, mijn schuldgevoel naar hem toe en ik me natuurlijk weer mezelf wil voelen. Toch probeer ik als het kan Elvy naar opa en oma te brengen zodat ik een oplaad moment heb dus me time.

Secured By miniOrange