(~215 B)
Merry Half Christmas!

Merry Half Christmas!

‘Mama, hoe gaan we dit jaar Kerst vieren?’ Het is een vraag die Skyler me opeens gisteren stelde. Toen ik hem vertelde dat het nog 184 dagen is tot Kerstmis, was de teleurstelling van zijn gezicht af te lezen. Hij heeft zin om de Kerstboom samen op te tuigen met Kerstmuziek op de achtergrond, hij heeft zin om kerstkaarten te schrijven voor zijn klasgenoten, hij wil gourmetten op Kerstavond en hij wil natuurlijk ook het liefst cadeautjes onder de boom zien. Dat laatste hebben we afgelopen jaar niet gedaan.

mommyhood

Toch maar Sinterklaas

De jaren vóór vorig jaar, vierden we altijd Kerst met de familie. We kochten allemaal cadeautjes voor elkaar, hadden uiteindelijk een hele berg in de woonkamer liggen en kwamen bij elkaar om lekker te eten, uit te pakken en een gezellige avond te hebben. Het is een traditie waar ik al die jaren ontzettend van genoten heb. Maar afgelopen jaar deden we dit voor het eerst anders. Kerst werd vervangen voor Sinterklaas. Skyler zit helemaal in de Sinterklaas-fase (love it!) en het kon dan ook niet anders dat we naast het schoen zetten, ook echt Pakjesavond gingen vieren. Pakjesavond werd uiteindelijk een Pakjesmiddag bij opa en oma thuis, inclusief Sinterklaas en een paar Pieten die op visite kwamen. Dezelfde gezelligheid met cadeautjes en lekkere hapjes, maar dan wel iets meer gericht op de kinderen. Skylers blik op het moment dat Sinterklaas op de deur klopte zal ik nooit meer vergeten. Hij heeft altijd een goede babbel, maar hij heeft voornamelijk sprakeloos de hele show bekeken van een afstandje. Maddox had ook even tijd nodig om te ontdooien, maar uiteindelijk zat ‘ie bij Piet op schoot en konden de cadeaus uitgepakt worden.

Maar toen was het Kerst

Maar toen kwam Kerst. Met Kerstavond hebben we afgelopen jaar besloten dat gourmetten met zijn vieren de traditie gaat worden, naast het samen optuigen van de Kerstboom onder het genot van wat lekkere dingen op tafel en Kerstmuziek. Echter hebben we aan Eerste en Tweede Kerstdag niet zoveel gedaan. We waren wel samen en hadden het gezellig, maar qua cadeautjes en activiteiten overdag had het dus net zo goed een zondag kunnen zijn. Skyler leek ietwat teleurgesteld. ‘Waarom heeft de Kerstman ons overgeslagen? Misschien moet ik aankomend jaar maar even mijn schoen met een wortel neerzetten een een brief schrijven dat dit voor de Kerstman is en niet voor Sinterklaas!’ Dit zette me aan het denken. We kunnen namelijk best Sinterklaas én Kerst gaan vieren.

Allebei kan ook!

Met Kerst pakten we altijd behoorlijk uit qua cadeautjes en afgelopen jaar hebben we dat dus met Sinterklaas gedaan. Omdat ik vind dat de kinderen behoorlijk veel spullen hebben, vond ik het niet nodig dat er met Kerst pakjes onder de boom lagen. Maar ik vind het toch ook wel leuk om daar een traditie van te maken. Met zijn vieren gezellig bij de Kerstboom en iedereen een of twee pakjes. Daar ga ik dus dit jaar met Sinterklaas even rekening mee houden. Het budget even verdelen, zodat we ook Kerst wat uitgebreider kunnen vieren. Samen de Kerstboom optuigen, lekker het gourmetstel tevoorschijn halen, op Eerste Kerstdag met zijn vieren pakjes uitpakken en op Tweede Kerstdag dan hopelijk naar het Amsterdamse Bos voor een fijne boswandeling. Laat die traditie maar beginnen.

Merry Half Christmas

Het is 25 juni en dat betekent dat het Merry Half Christmas is! In Amerika een bekend fenomeen maar hier in Nederland nog iets minder. Half Christmas is op 25 juni en markeert het punt in het jaar waarbij we halverwege zijn richting 25 december. Een mooie gelegenheid voor de échte kerstfanaten om een extra keer kerst te vieren! Laat Skyler nu net vrij zijn vandaag vanwege een studiedag. Ik ga met Skyler vast leuke Kerstkaarten bij Kaartje2go uitzoeken, Skyler een brief laten schrijven aan de Kerstman dat we dit jaar ook Kerst vieren en hij ons niet mag overslaan en als we naar het strandje zijn geweest (het wordt immers 30 graden…), zet ik thuis een Kerstfilm op. Ga ik die kleine Kerstfreak alvast een klein beetje gelukkig maken!

Ben jij een Kerst-liefhebber?

IMG_3829

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties

 1. Jessica
  25 juni 2019 / 06:42

  Heeeeelemaal kerstgek hier!
  Nieuwjaar vieren we uiteraard ook maar is voor mij en mijn man net ietsje minder speciaal dan kerst.
  Kerst is intiem gezellig knus nieuwjaar meer uitgelaten en druk en vier je zelfs buiten met de buren als ze het vuurwerk afsteken in het stad.
  Mijn kinderen zijn hun kerstmislijstje al aan het aanvullen en kunnen bijna niet wachten tot ze de boom mee mogen versieren en pakjes opendoen.
  Het geillustreerd boek van Home Alone ligt ook niet ver weg.
  Ik kijk er ook al stiekem naar uit en zoals de tijd vliegt gaat het er ook wel snel zijn!

 2. 25 juni 2019 / 09:26

  hahah hier anti kerst maar wel toch elke keer die boom opzetten 😉 en gourmetten. kadootjes horen er ook bij dus ja wij vier kerst maar nee het is niet ons ding 😉

 3. Susan
  25 juni 2019 / 22:03

  Ja gourmetten en kerstboom samen opzetten doen we ook. En sinds afgelopen jaar hebben we besloten elk jaar een spel te kopen voor ons allemaal. Een gezinsspel dus. Afgelopen jaar was het ganzenbord. Dit jaar gaan we eens uitzoeken wat leuk is voor de dan 5 jarige.
  Sinterklaas is echt met de cadeautjes in de zak. En de kerstman komt hier (in NL) niet hebben wij besloten. Sinterklaas geeft naast haar verjaardag al zoveel stress en slechte nachten dat die kerstman van ons mag wegblijven haha.

  • Shirley
   Auteur
   25 juni 2019 / 23:01

   Oh, dat is een heel leuk idee van de spelletjes!

Secured By miniOrange