(~215 B)
Meer comfort in de slaapkamer? Zo zorg je ervoor

Meer comfort in de slaapkamer? Zo zorg je ervoor

Betaald partnerschap met HEMA

We weten allemaal dat hoe beter je slaapt, hoe beter je je overdag voelt. De slaapkamer is natuurlijk de plaats bij uitstek voor een goede nachtrust of zelfs om een uiltje te knappen, maar veel mensen onderschatten het belang van de inrichting van deze ruimte.

Heb je het gevoel dat je slaapkamer je niet echt tot rust brengt en wil je dat graag veranderen? We geven je een aantal tips om deze ruimte in een-twee-drie om te toveren tot een echt slaapparadijs.

 De beste tips voor een comfortabele en stijlvolle slaapkamer

Investeer in goed beddengoed

Kwalitatief hoogwaardig beddengoed zorgt ervoor dat je je comfortabeler voelt in bed, hoewel het natuurlijk ook bijdraagt aan de uitstraling van je inrichting. Ga op zoek naar beddengoed, zoals hoeslakens of deken, van een ademende materiaalsoort die ook gemakkelijk vocht absorbeert.

Katoen is een goed voorbeeld, maar veel mensen kiezen ook voor wollen dekens, omdat dit materiaal je lichaamstemperatuur reguleert tijdens de zomer en winter. Goed beddengoed betekent ook passend beddengoed. Slaap je in een klein bed? Dan is een eenpersoonsdekbed perfect, terwijl je voor twijfelaars of kingsize-bedden beter een groter model zoekt.

En toen was er licht

De verlichting in de slaapkamer heeft een groot effect op de sfeer en dus indirect ook op je slaapkwaliteit. Dimbare lampen op de nachtkastjes zijn een goed idee, vooral als je voor het slapengaan graag nog even een boek leest.

Zorg er hoe dan ook voor dat je verlichting niet te fel is, want dat geeft je lichaam het signaal dat het nog geen tijd is om te gaan slapen. Geef in plaats daarvan de voorkeur aan zachte, intieme (sfeer)verlichting.

Slapen, maar meer niet

Tegenwoordig lijken een televisie en andere vormen van entertainment op de slaapkamer een ware luxe, maar voor je slaapkwaliteit zijn ze een ramp. Als je net voor het slapen nog een televisieprogramma bekijkt of naar ophitsende muziek luistert, slaap je hoe dan ook minder goed. De kerngedachte hierbij is dat een slaapkamer dient om in te slapen en dat is ook alles.

Welke activiteiten kunnen eventueel wel in de slaapkamer? Denk aan het lezen van een ontspannen boek of kruiswoordraadsels maken. Deze activiteiten brengen je geest tot rust en zorgen dat je als een roosje slaapt van zodra je je hoofd op het kussen legt.

Delen:
Secured By miniOrange