Grote hit: Little Tikes Fountain Factory watertafel

Grote hit: Little Tikes Fountain Factory watertafel

Beide jongens zijn erg gek op water. Of eigenlijk moet ik het anders zeggen: als het water is om mee te spelen, zijn ze er gek op. Skyler haat douchen en Maddox vindt het verschrikkelijk om in bad te gaan. Maar geef je ze een zwembad, emmers water of watertafel, dan hoor je ze niet. Van Little Tikes ontvingen we een fantastisch product voor in de tuin; de Fountain Factory Watertafel. Perfect met dit warme weer en een absolute aanwinst voor de kinderen. Wat vinden ze het leuk!

De Fountain Factory is niet zomaar een watertafel, maar het heeft ontzettend veel mogelijkheden. Het is voorzien van trechters, leidingen, pompen, kranen en fonteinen en omdat ze allemaal op verschillende manieren verbonden kunnen worden met elkaar, zorgt het iedere keer weer voor verrassingen. Vul het bakje aan de zijkant en er komt een poppetje omhoog. Je kunt de watertafel zelf vullen, maar je kind kan ook via de trechter aan de bovenkant het water vullen. Via de verschillende onderdelen komt het dan in de watertafel terecht. Kranen kunnen open, het water kan weer terug gepompt worden en natuurlijk kan er ook gewoon met het water in de tafel gespeeld worden. Er zijn verschillende accessoires toegevoegd die het spelen met water nog leuker maken.

De watertafel is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of twee. Echter merk ik dat Maddox er ook al erg veel plezier van heeft. Hij snapt natuurlijk de verbindingen nog niet en geniet ervan om onderdelen los te trekken, maar geef hem verschillende bakjes en een gieter en hij heeft veel speelplezier. Beide jongens zijn er gek op en hij wordt daardoor op verschillende manieren gebruikt. Voor oudere kinderen is het natuurlijk onwijs interessant om alles weer om te leggen en om te zien wat voor consequenties dat weer heeft voor het water. De mogelijkheden zijn eindeloos.

littletikes

fountainfactory

fountainfactory

watertafel

fountainfactory

watertafel

fountainfactory

littletikes

littletikes

Toen ik de doos uitpakte schrok ik een beetje van alle losse onderdelen. Omdat de juiste verbindingen gemaakt moeten worden heb ik het in elkaar zetten aan opa overgelaten. Echter heb ik hem laatst zelf nog eens in elkaar gezet, toen Raymond hem in de schuur had opgeborgen en we hem toch weer wilden hebben vanwege het mooie weer. Het lukte me en ondanks dat de onderdelen net iets anders zaten (handige Harrie hier), deed alles het prima.

De watertafel is van goede kwaliteit en bestaat uit allemaal felle kleuren. Sorry mensen, geen zwart en witte items hier in de tuin, maar een heus kidsparadijs. Maar de blije koppies van de kinderen maakt alles weer goed. Skyler behoort tot de doelgroep en snapt helemaal wat de bedoeling is; Maddox vindt het vooral erg leuk om met het water zelf bezig te zijn. Heerlijk dat ze er allebei hun eigen ding mee kunnen doen. Ik denk zomaar dat we hier nog veel plezier aan gaan beleven!

Oh, en we moeten momenteel een beetje voorzichtig omgaan met water vanwege de droogte natuurlijk. Middels het zwarte dopje kun je het water gemakkelijk laten weglopen. Emmertje eronder en je kunt daarna de plantjes weer water geven.

De watertafel is wel wat prijzig; voor 64,99 is ‘ie voor jou. Maar ik beloof je dat het het geld dubbel en dwars waard is!

Schermafbeelding 2018-07-26 om 10.07.15

Share:

4 Reacties

 1. 29 juli 2018 / 10:57

  super leuk ding!! en met die warme dagen ideaal speelgoed voor de kids 😀

 2. Jessica
  29 juli 2018 / 16:15

  Ideaal speelgoed merk ik ook bij mijn eigen kinderen !
  Wij hebben ook een waterspeeltafel en een waterbaan van Aquaplay … misschien ook iets voor jou jongens?

  • Shirley
   Auteur
   29 juli 2018 / 16:21

   Ik ga eens kijken!

   • Jessica
    29 juli 2018 / 23:16

    Wij hebben de Aquaplay 1642 Mountain Lake 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.