(~215 B)
Leuke nieuwe boeken

Leuke nieuwe boeken

Tijdens mijn zwangerschap las ik er heel wat op los, om er uiteindelijk geen fuck mee te doen en mijn eigen weg te bewandelen. Precies zoals het moet zijn. Maar het is leuk om het een en ander mee te krijgen en toch iets voorbereid te zijn voordat je zo’n klein hoopje vlees op je borst gelegd krijgt. En na de zwangerschap is het niet veel anders. Dan ben je misschien wel nog onzekerder en heb je nog meer behoefte aan alle boeken om ergens herkenningspunten te vinden. Ik kreeg twee leuke boeken opgestuurd en nam er zelf eentje mee toen ik bij Selexyz stond. Vandaag deel ik ze met jullie!

DSC_0234

Een broodje in de oven (19,95)
Tijdens mijn zwangerschap was ik op zich niet zo heel panisch als ik in de supermarkt stond. Ik at geen filet americain, drink sowieso al geen alcohol en wist dat ik de kaasjes die ze daar verkochten gewoon mocht eten. Maar ik kan heel goed begrijpen dat je door de bomen het bos niet meer ziet en geen flauw benul hebt wat je nu wel en niet in je winkelwagentje kunt gooien zonder je kind iets aan te doen. Tamara Weide heeft een kookboek voor zwangere vrouwen samengesteld waarin je veel gerechten vindt die je zonder pardon kunt klaarmaken. Geen betutteling maar gewoon lekker eten. En ja, ook zalm, roquefort en sla. Je moet gewoon even weten welke variant je moet pakken. En ook dat legt ze haarfijn uit. Een aanrader voor als je zwanger bent of iemand een leuk cadeau wilt geven. Maar stiekem ook gewoon leuk om te hebben als je niet zwanger bent. We houden nu eenmaal allemaal van lekker eten…

DSC_0238

DSC_0237

DSC_0239

Zoons, een handleiding voor moeders (14,95)
Toen Raymond en ik de geslachtsbepalende echo hadden en hoorden dat we een jongetje kregen waren we dolgelukkig. Maar ook met een meisje waren we superblij geweest, aangezien we totaal geen voorkeur hadden. Niet eens een klein beetje. Wel moest ik me vanaf dat moment gaan onderdompelen in de jongensspullen. In de babytijd is dat nog best makkelijk want de jongensafdeling van Zara weet ik goed te vinden, maar als Skyler wat ouder wordt, gevechtje wil spelen, een high five geeft, met schrammen thuis komt en vertelt dat ‘ie in een boom is geklommen, weet ik zeker dat ik af en toe best wat raad van een man kan gebruiken. Of van dit boek. Hierin lees je als moederzijnde namelijk alles over je zoon, maar natuurlijk wel met een korreltje zout. Workshop pissebedden als huisdier? Check. Explosieven maken van Lego? Check. Maar ook interviews met deskundigen over het jongensbrein mogen niet ontbreken. Erg leuk en grappig om te lezen. De variant ‘Dochters, een handleiding voor vaders’ is natuurlijk heel erg leuk om cadeau te doen aan je man of vriend als het zover is.

DSC_0244

DSC_0245

DSC_0246

Buskruit met peuters (22,95)
Het eerste boek van de drie schrijvende moeders, Buskruit met Muisjes, stond tijdens de zwangerschap al in de kast. Hilarisch geschreven en bomvol praktische en vooral échte verhalen. Het boek was geschikt voor de laatste weken zwangerschap tot het eerste jaar van je baby. Het erkennen van de baby, de kraamzorg, de keuze voor een crèche, de babyuitzet, het kiezen van de naam, de bevalling en vervolgens alles voor het eerste jaar zoals voedingsschema’s, kwaaltjes, slapen, etc. Natuurlijk kon een vervolg voor de opvolgende jaren niet uitblijven en dat is uiteindelijk Buskruit met Peuters geworden. En ook dit boek gaat weer uitgebreid gelezen worden hier thuis. Want hoe ga je om met de woedeaanvallen in de supermarkt? Hoe ga je je kind verantwoord voedsel leren eten? Krijg je je kindje ooit nog eens zindelijk? En je huis moet ook nog eens dreumes- en peuterproof worden… Kortom: een boek die in je kast moét staan. Vooral als je van nuchtere, echte en eerlijke verhalen houdt. En het heeft in de titel dan wel ‘peuters’ staan; vanaf de eerste verjaardag van je kindje is dit een musthave! O, en de snottebel op de bovenste foto? Tsjah, ook dat hoort erbij. Je leest het allemaal!

DSC_0247

DSC_0248

DSC_0249

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties

 1. 28 oktober 2014 / 11:55

  Dat boek over zoons en buskruit met peuters zou ik nog wel een keer graag willen lezen! Bedankt voor de tips.

 2. 28 oktober 2014 / 12:06

  Ik ben erg benieuwd naar buskruit met peuters. Ik kan de mijne bij tijd en wijlen niet uitstaan 😉 Toevlalig mocht ik van een shop iets bestellen en heb oa de dochterhandleiding voor Joost besteld. Leek me wel handig met een tweede meid op komst 😉

 3. 28 oktober 2014 / 12:19

  Wat een leuke boeken! Aan het boek voor eten voor de zwangerschap heb ik niet zoveel, maar de andere 2 denk ik wel binnenkort! 😉

 4. 28 oktober 2014 / 14:03

  Ik lees echt te weinig boeken. De laatste 2 boeken lijken me erg leuk en herkenbaar om te lezen.

 5. 28 oktober 2014 / 14:30

  Die zonenhandleiding lijkt me wel wat nu ik twee jongens heb en inderdaad een exemplaar dat niets anders doet dan klimmen, vies worden enzovoorts. leuke rubriek!

 6. 28 oktober 2014 / 14:42

  Oh die handleiding voor een zoon lijkt me echt een leuk, grappig boek! Ik lees ook ontzettend weinig, ja de stukjes die wekelijks in mijn mailbox komen haha. Precies wat jij zegt: ieder bewandelt toch zijn eigen pad straks!

 7. 28 oktober 2014 / 15:23

  Het boek “Zoons, een handleiding voor moeders” lijkt mij echt hilarisch! Ik lees vrij weinig boeken in dit genre, maar dit boek spreekt mij toch wel aan!

 8. 29 oktober 2014 / 11:39

  Wat een super leuke boeken!
  Die gaan meteen op mijn wishlist ☺

 9. 4 november 2014 / 03:55

  Je hebt me heel wat geïnspireerd op boeken gebeid en nu weer. Thanks!

Secured By miniOrange