(~215 B)
Kinderwagens van Inglesina

Kinderwagens van Inglesina

Als we nu naar de kinderwagens kijken waar ouders achter lopen, zien we vooral Bugaboo, Stokke en Joolz. Ik geef de mensen geen ongelijk want ik vind dat de mooiste wagens die er op de markt te koop zijn. Maar als ik kijk naar babyfoto’s van mij vroeger, zie ik mezelf liggen in een gigantische, ouderwetse bordeauxrode wagen. Eentje met een old skool uitstraling, zelfs een beetje kitsch. Mijn ouders vonden dat toen prachtig en voor de mensen die GTST volgen; ook Nina vervoert daar haar dochtertje Nola in waardoor ze weer wat meer in trek zijn. Is het ook helemaal jouw smaak? Hou dan eens de kinderwagens van het Italiaanse merk Inglesina in de gaten!

Inglesina produceert kinderwagens die een stuk minder strak zijn dan de wagens die we nu veelal in de winkels tegenkomen. De retro wagens stralen echt het Italiaanse gevoel uit: classy, stylish en elegant. Voor mij is het een tikkeltje too much maar ik kan absoluut begrijpen dat hier liefhebbers voor zijn. De opzet is verkrijgbaar met de reiswieg waar jouw kleintje heerlijk in kan liggen als ‘ie nog heel erg klein is, maar kan later ook vervangen worden door de Inglesina autostoel en de buggy-inzet. Op deze manier heb je, net als bij vrijwel alle andere wagens, jarenlang plezier van jouw aankoop. Ik moet zeggen dat ‘ie met zo’n zit wel een beetje op een rolstoel begint te lijken, maar dat is natuurlijk smaakgebonden en daar kun jij heel anders over denken. Misschien komt dat ook wel omdat de uitvoering die ik hieronder laat zien in het wit is…

De prijs van deze wagens is vergelijkbaar met Bugaboo en Joolz, alleen heb je bij deze genoemde merken vaak de extra zit voor als de kinderen iets ouder zijn. Bij Inglesina moet je dit nog eens los kopen en dan ben je al gauw 400 euro extra kwijt. Het is dus even een investering, maar met zo’n wagen ben je wel héél origineel.

Ik laat jullie er een paar zien. Wat vind jij ervan? Helemaal jouw ding of geef je liever de voorkeur aan de merken die we momenteel veel in het straatbeeld tegenkomen? 

 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 Reacties

 1. 17 oktober 2013 / 20:50

  Ik vind het eerlijk gezegd niet zo mooi. Maar goed, smaak is heel persoonlijk. Origineel is het wel! Al een beetje bekomen van het feit dat je concert niet doorging trouwens?

  • Shirley
   Auteur
   17 oktober 2013 / 20:51

   Jawel! Het wordt verschoven naar woensdag dus dan gaan we het gewoon weer proberen! 🙂

 2. Chantal
  17 oktober 2013 / 20:52

  Wat jij zegt inderdaad, in zit is ie wat rolstoelachtig. ’t is ook niet echt een wagen waar ik een man achter voor me zie lopen :p

 3. Marit
  17 oktober 2013 / 21:12

  Ik vind het mooi, maar alleen met het ligmandje er in.

 4. 17 oktober 2013 / 21:22

  Hmm, als kinderwagenbak-versie: echt mooi! Maar als wandelwagen (vanaf een maand of 6 zeg maar) – lijkt het net een rolstoel! Wtf! Haha

 5. xPucex
  17 oktober 2013 / 21:39

  Oh nee, niet mijn smaak en behoorlijk aan de prijs als je de “rolstoelinzet” er nog los bij moet kopen voor €400,-. Kindje kan volgens mij ook niet naar je toe kijken alleen van je af of zie ik dat verkeerd?

 6. Esther
  17 oktober 2013 / 21:58

  In zo’n wagen heb ik ook gelegen (de kinderwagen, niet de wandelwagen)! Een hele basic donkerblauwe, m’n moeder heeft er zelf ook ingelegen toenz e jong was en zei dat ze ontzettend veel bekijks had als ze rondliep met mij erin (we praten over 1996 nu). Ik vind veel van deze wagens alleen wel erg tierelantijnerig.

 7. 18 oktober 2013 / 08:30

  Ik vind ze er heel leuk uitzien, maar ik zou daar zelf niet voor kiezen denk ik.

 8. 18 oktober 2013 / 09:36

  Die laatste ziet er een beetje uit als een winterse kinderrolstoel vind ik.. Maar over het algemeen vind ik een tikkeltje retro wel leuk, alleen lijken deze me echt niet handig met inklappen i.v.m. de grote wielen lijkt het me dat je een heel pakket over houdt.

 9. 18 oktober 2013 / 13:19

  Oh gosh, doet me denken aan vroeger. Reisweig is zeker mooi maar verder no thanks. Dat doe ik me kind niet aan.

 10. 18 oktober 2013 / 14:09

  Grappig dat dit weer populair is, vind het alleen helemaal niks.

 11. Carina
  20 oktober 2013 / 19:02

  Whaha zo een had ik gister in de winkel! Vind hem wel erg mooi maar lijkt me ook erg onhandig en duur..

 12. Barbara
  21 oktober 2013 / 08:24

  Ik vind ze super mooi maar ik denk dat ik uiteindelijk toch voor een ‘gewone’ wagen zou kiezen.. toch wat praktischer waarschijnlijk

 13. pascale
  21 oktober 2013 / 15:48

  Ja Shirley, jij hebt inderdaad ook in een engelse kinderwagen gelegen
  Het merk was silvercross.
  Weet niet eens meer of dat merk nog bestaat.
  Het was een hele grote kinderwagen ,en iedereen was ervan onder de indruk.
  Een heel gedoe om dat kreng de auto in te krijgen, alle wielen eraf, de bak eraf pffff
  Na 3 maanden waren we er klaar mee, en hebben een andere kinderwagen voor je gekocht.
  Wees maar blij met jullie wagen voor de babyboy, Jullie zijn sneller weg met de auto dan wij waren.

  Kus , Mama , Oma xxx

 14. 21 oktober 2013 / 16:02

  Wel mooi voor de sier, niet voor gebruik :-). En inderdaad, de buggy heeft wat weg van een rolstoel… Wel heeeeeeeel leuk om hiermee bijvoorbeeld een fotoshoot te doen!

 15. 21 oktober 2013 / 17:12

  Ik vind ze heel mooi, wat ik dan weer niet mooi vind is dat hij niet omgebouwd word, je ziet dan de kap naar beneden, een hoofd van een kindje en 2 armpjes erbuiten slingeren. Het kind zit dus rechtop zonder riempje of wat. Een oppaskindje had dat en het was hel, kind kon zich gewoon omdraaien dus kon ik niet even wegkijken ofzo :p

 16. fadila
  2 april 2017 / 04:36

  Ik heb er 1. ik vind de wagen heel fijn om te wandelen. Om de wagen de de auto in te krijgen is een gedoe maar met welke kinderwagen is dat niet. wanneer je het weet is het zo gebeurd. Je houdt wel een heel pakket over omdat de wielen zo groot zijn. Ik heb de wagen nu bijna 2 jaar en het enige nadeel is dat het wiel nu voor de 2de keer stuk is. Hij klikt er niet meer in. daardoor heb ik toch spijt van mijn aankoop.

Secured By miniOrange