(~215 B)
In welke ruimte(s) in huis zet ik een prullenbak neer?

In welke ruimte(s) in huis zet ik een prullenbak neer?

Een prullenbak is niet de meest leuke aanschaf voor je huis. Maar dankzij een prullenbak kunnen we onszelf snel ontdoen van afval. Je opent simpelweg de deksel, gooit het afval erin en er is niets meer van te zien. Door dit gemak komen er in veel huizen meerdere prullenbakken voor en gelukkig zijn er tegenwoordig een hoop mooie exemplaren te koop waardoor het geen doorn in je oog hoeft te zijn. Maar waar heb je nu allemaal een prullenbak staan? In deze ruimte(s) in huis kan een prullenbak handig zijn.

Keuken

In vrijwel iedere woning staat een prullenbak in de keuken. Logisch, want dit is de ruimte waar we het meeste afval produceren. Doordat er een prullenbak in de buurt is, kun je zo’n verpakking direct weggooien als hij leeg is. Daarnaast wordt een afvalemmer vaak gebruikt om etensresten te lozen. Je kunt een prullenbak in de keuken in een kastje verwerken, maar een afvalemmer krijgt vandaag de dag steeds vaker een prominente plek in de keuken omdat ze er zo tof uit gaan zien. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar een prullenbak waar je direct je afval in kunt scheiden. Wij hebben een plastic zak los voor al het plastic, maar het is natuurlijk mooier om dit in een prullenbak weg te werken. Daar gaan we dus zeker nog naar kijken.

Toilet

Naast de keuken staat er in veel huizen ook een prullenbak op het toilet. Wel gaat het hier vaak om een aanzienlijk kleiner exemplaar. Zo kiezen de meeste mensen voor een prullenbak van 5 of 10 liter. Zo wordt deze prullenbak vaak alleen gebruikt voor (verpakkingsmateriaal van) tampons en maandverband en lege wc-rollen. Door een prullenbak in de toiletruimte neer te zetten, voorkom je dat mensen dergelijke zaken door de wc spoelen. Wij hebben zelf geen prullenbak in het toilet en gooien het in de keuken weg, omdat dit voor ons vrijwel naast elkaar zit. Wat dan wel weer onmisbaar is voor ons, is een prullenbak in de badkamer.

Badkamer

Een prullenbak in de badkamer is geen overbodige luxe. Sommige mensen denken dat een afvalemmer in deze ruimte hetzelfde doel heeft als in het toilet. Is er een wc aanwezig in de badkamer? Dan is dit inderdaad het geval. Toch wordt een prullenbak in de badkamer ook voor andere zaken gebruikt. Daarnaast is het makkelijk om bijvoorbeeld een lege tube tandpasta of een lege pot gel weg te gooien. Wij gebruiken deze ontzettend veel. Wel een klein exemplaar, waar we snel de zakjes van verwisselen om geurtjes te voorkomen.

Slaapkamer

Veel mensen kiezen ervoor om één of twee prullenbakjes op de slaapkamer neer te zetten. Op deze manier voorkom je dat er allerlei rommel rondslingert in deze ruimte. Als je voor het slapengaan de make-up van jouw gezicht haalt met een make-up doekje of wattenschijfje, kun je deze direct in de afvalemmer gooien, als je dit niet in de badkamer doet. Kies bij voorkeur voor een prullenbak met deksel, zodat het niet gaat stinken op jouw slaapkamer. Op de slaapkamer voor kinderen kun je kijken naar luier-prullenbakken of bijvoorbeeld een prullenbak voor kaartjes van nieuwe kleding. Bij Skyler hebben we sinds kort een prullenbak. Hij neemt nog wel eens een snoepje naar boven en kan dan direct de papiertjes weggooien. Die slingeren nu wel heel vaak rond…

Berging of schuur

Tot slot komen we vaak een afvalemmer tegen in de berging of schuur. Deze is vaak aanzienlijk groter dan de prullenbak in de keuken. Zit de afvalemmer in de keuken vol? Dan kun je de zak in de prullenbak in de berging doen. Dit wordt vooral veel gedaan in plaatsen met ondergrondse containers. Op deze manier voorkom je namelijk dat je om de haverklap naar de container moet lopen. Wij hebben zelf onze vuilcontainers in de tuin, dus voor ons is dit niet helemaal nodig.
Tegenwoordig zijn er zoveel toffe prullenbakken, dat het bijna leuk is om in iedere kamer een te hebben staan… Maak om de dagen wel even een rondje door het huis om alle zakken te verzamelen!

Delen:
Secured By miniOrange