(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Hier wordt íedere dag mee gespeeld tijdens deze quarantainetijd

Hier wordt íedere dag mee gespeeld tijdens deze quarantainetijd

Als ik iets moet noemen waar ik dankbaar voor ben, is dat voor kinderen die zichzelf goed kunnen vermaken. Skyler kon altijd heel erg goed alleen spelen en dat is voor Maddox niet heel anders. Natuurlijk zijn er momenten dat ze zich, ondanks de bakken vol speelgoed, enorm vervelen en mijn hulp inschakelen, maar over het algemeen komen ze daar vrij snel weer uit en wordt er weer druk op de grond gespeeld met dingen waar zij blij van worden. Skyler speelt gelukkig weer meer en dat vind ik een fijn geweten, maar ik wil het nu even hebben over Maddox’ interesses. Ik heb al vaker lijstjes gemaakt met speelgoed dat favoriet is, maar waar wordt op dit moment veel mee gespeeld? Wat wordt iedere dag gepakt tijdens deze ‘quarantainetijd’ nu Maddox eigenlijk iedere dag thuis moet spelen? Waar is hij zo dol op, dat ‘ie dat na al die tijd nog niet zat is? Dit zijn de toppers hier in huis de afgelopen weken.

Regenboog van Little Dutch

Alweer een lange tijd in huis maar echt groot favoriet. Als iemand me vraagt naar tips voor een cadeautje, roep ik echt vaak deze regenboog. Maddox is er dol op en wordt er heel creatief van. Hij maakt er autogarages van, tunnels voor de treinbanen, schommels, glijbanen, noem het maar op. Tijdens het kopen twijfelde ik een beetje en vond ik het vooral leuke decoratie, maar Maddox blijkt er dol op te zijn.

Je vindt de regenboog van Little Dutch hier in de blauwe variant die wij hebben. Er is ook een toffe nieuwe editie in prachtige kleuren.

Politieauto van Playmobil

Ik heb hem al vaker genoemd, maar hij blijft heel goot favoriet: de auto van Playmobil. Skyler moest er niks van weten; Maddox is er verliefd op. Het is zelfs zo erg dat als ik naar boven ga om bijvoorbeeld de was te doen, hij eerst zijn auto pakt en dan meegaat naar boven om te spelen, haha. Het is ook het eerste dat hij zoekt als hij beneden komt ’s ochtends en als hij hem niet kan vinden, is ‘ie lichtelijk in paniek.

Dit is de nieuwe variant op de politiepatrouille die wij hebben!

Treinbaan van Duplo

Ik denk dat Duplo altijd wel een hit is bij die kleintjes. Skyler heeft er ontzettend veel mee gespeeld en Maddox bouwt ook íedere dag wel een eigen treinbaan. Dit doet hij zelf en dan ben ik zo trots op hem! Hij maakt gewoon banen waar hij vervolgens mee gaat spelen. Moet wel zeggen dat vooral het in elkaar puzzelen een grote hobby is van hem. Als het eenmaal in elkaar zit speelt hij er minder lang mee dan dat hij ermee aan het bouwen is.

Wij hebben de Duplo stoomtrein, maar we hebben ook veel banen extra omdat we de uitbreidingssets hebben.

Vilten autobaan van Hema

Toen ik een artikel schreef over het nieuwe speelgoed van Hema, viel mijn oog op de vilten autobaan. Ik heb de winkels even in de gaten gehouden en toen ik het zag liggen in de schappen, heb ik het direct meegenomen als cadeautje. Het bleek een schot in de roos! Maddox maakt er een leuke baan van en speelt vervolgens met zijn politieauto of andere voertuigen. Dat vind ik ook zo leuk: alles wordt met elkaar gecombineerd en daardoor is ‘ie altijd lekker bezig. Het huis ligt ook wel steeds overhoop maar dat neem ik dan maar voor lief op zo’n moment, haha.

De doos met vilten banen is nog te koop bij Hema.

Loopauto van Little Tikes

Het is voor mij de grootste doorn in het oog hier in huis volgens mij, maar de kinderen zijn er dol op: de loopauto van Little Tikes. Ik heb hem eens cadeau gekregen voor een samenwerking en sindsdien staat ‘ie in de woonkamer. Gelukkig wel steevast achter de bank, zodat je hem niet al teveel ziet, haha. Maddox zit er iedere dag wel in voor een paar rondjes door het huis en ook als er kinderen komen spelen, wordt deze auto direct gepakt. Vreselijk ding, maar dus wel een schot in de roos.

Hij is verkrijgbaar in diverse varianten. Voor je interieur kun je het beter laten, maar voor kinderen is het fantastisch.

Kistje met losse spulletjes Lego en Playmobil

Raymond vond eens zijn oude Lego terug en de losse blokjes bewaarden we in een kistje. In dit kistje kwamen langzaamaan meer spullen, zoals kleine onderdelen van Playmobil. Toen ik niet wist waar ik de poppetjes van Playmobil en Lego moest laten, belandden deze ook in dit kistje. En voila: zo heb je een kistje vol met kleine onderdelen waar Maddox dol op is. Een bij elkaar geraapt zooitje maar een absolute hit. Zo simpel kan het zijn.

SmartMax tractor

Het magneetbouwen is een succes hier in huis! We waren nog niet echt bekend met SmartMax maar sinds ik het heb ontvangen bij een pr-event, is Maddox er dol op. Het tasje waar we het in bewaren komt iedere dag tevoorschijn en Maddox zet iedere keer de tractor in elkaar. Ook speelt hij los met de paarden (zoals je bij de regenbogen kon zien) en maakt hij ook wel eens iets met de losse staven. Ik denk dat het leuk is om hier uitbreidingssets voor te vragen voor zijn verjaardag of de feestdagen aan het eind van het jaar. Ik denk zomaar dat Maddox dat heel erg leuk gaat vinden, als ik zie hoe de tractor al in de smaak valt!

De SmartMax set die wij hebben is de My First Tractor.

Tractor van New Classic Toys

Sluit ik af met de tractor van New Classic Toys. Dit houten speelgoed was me in eerste instantie niet zo opgevallen, maar eigenlijk moet ik het iedere dag opruimen. Overal en nergens haal ik hem vandaan en hierboven zie je hem ook al op veel foto’s voorbij komen. Een simpel stuk speelgoed waar Maddox zo dol op is, dat het iedere dag uit de speelgoedkist gepakt wordt.

Het is deze tractor!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

  1. 9 april 2020 / 07:28

    Inderdaad heel leuk dat je kinderen zich goed kunnen vermaken. Mijn dochter wil voornamelijk samen spelen en dat is soms wel vermoeiend. Hopelijk betert dat een beetje naarmate dat ze ouder wordt. Dan krijg ik ook nog eens iets gedaan, haha. Leuk overzichtje ook. De treinbaan van Duplo lijkt me wel tof!

  2. Ellen
    10 april 2020 / 07:22

    Wat fijn dat ze zo goed zelf kunnen spelen. Wat lijkt me dat heerlijk. Mijn dochter van 5 heeft nooit zelf willen spelen. Ik had gehoopt daar naarmate ze ouder zou worden, dat beter zou gaan. Mochten andere ouders nog tips hebben hoe je je kind van 5 zelf aan het spelen krijgt, dan hoor ik dat graag! 🙂

Secured By miniOrange