(~215 B)
Het Glazen Huis voor kinderen

Het Glazen Huis voor kinderen

Het is bijna Kerst en we weten allemaal dat 3FM de week daarvoor de Serious Request heeft, waarbij de radio-dj’s een week lang in het Glazen Huis gaan doorbrengen. Een prachtig initiatief dat ieder jaar weer veel geld oplevert. Het Glazen Huis staat van 18 tot en met 24 december op de Haarlemse Grote Markt. Radio-dj’s Gerard Ekdom, Domien Verschuuren en Coen Swijnenberg draaien dagenlang zonder te eten verzoekplaatjes om aandacht te vragen voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. En dit jaar is er ook een kleinere variant: het Glazen Huis voor Kinderen (en ouders).

In dit huis kunnen ouders in ruil voor een kleine donatie met hun kinderen deelnemen aan verschillende workshops. Van Zeefdruk je eigen T-shirt of tas tot een Kookworkshop voor ouder & kind. En van peuteryoga tot een workshop Hoe spreek je een nieuwsbericht in onder leiding van NOS-op-3’s Wouter Walgemoed. Je kunt er ook terecht voor koffie, een gezonde lunch en een heerlijk diner in kerstsferen. Voor theatervoorstellingen van Hakim, Kitty Hieltjes & Liesbeth Rood en Wijnand Stomp. En omdat ze het minstens zo belangrijk vinden dat de kinderen begrijpen waarom ze geld inzamelen, komt er een verpleegkundige die in ontwikkelingslanden werkt langs om te vertellen over de situatie van meisjes in nood. Via deze link kun je het gehele programma bekijken.

De jongens en meisjes van de RadioClub, een buitenschoolse opvang waar DJ’s in de dop leren hoe ze radio maken, zitten in de etalage van het Glazen Huis voor Kinderen. Artiesten zoals Chef’Special, RAAK!, Emy Perez en Isaac Bullock komen bij ze op visite, de DJ’s brengen verslag uit van alle activiteiten en natuurlijk draaien ze de mooiste (verzoek)plaatjes. Gewoon om het echte Glazen Huis voor kinderen na te bootsen.

Het is niet de doelstelling om inkomsten te halen uit het Glazen Huis voor Kinderen. Wel om er veel geld mee op te halen voor Serious Request. Het is dus echt een glazen huis in het klein waar ouders tijdens de week van Serious Request met hun kind naartoe kunnen voor- of nadat ze bij het echte Glazen Huis zijn geweest. Een geweldig idee! Heb je nog niks gepland met je kindje tussen 18 en 24 december en wil je wel even de hort op? Breng dan zeker een bezoekje aan Haarlem en volg met je kindje leuke workshops, ga gezellig lunchen, loop in de rondte en steun het goede doel. Wie weet ben ik er ook nog wel!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Secured By miniOrange