(~215 B)
Handboek voor Vaders

Handboek voor Vaders

Door Raymond, de papa in spé.

De laatste tijd heb ik er behoorlijk wat boeken doorheen gejaagd en dat is voor mij -iemand die werkelijk nóóit leest – een hele uitdaging. Ondertussen kan ik wel zeggen dat ik een beetje leesmoe ben. Maar daar was Shirley weer. Of ik even een boek voor de site wilde lezen om daar over te vertellen. Vooruit, nog eentje dan! Een zwangerschapsboek is wel andere koek dan de literatuurlijst die ik er op school doorheen moest jagen, maar na tien keer hetzelfde te hebben gelezen weet ik het wel. I get the point, weet hoe ik mijn vriendin moet steunen, wat de baby nodig gaat hebben en hoe ik mezelf mentaal moet voorbereiden op de bevalling. Toch is het boek van Beau van Erven Dorens – Handboek voor Vaders – anders dan de boeken die ik tot nu toe had gelezen.

Wat een ontzettend leuk boek is dit! Heerlijk nuchter geschreven en dat is precies waar ik van hou. Er wordt geschreven wat wij eigenlijk allemaal wel denken, maar nooit hardop durven te zeggen. Ja, je ligt af en toe helemaal dubbel en ik kreeg soms rare blikken van Shirley naar me toe geworpen als ik een stukje voorlas en zij de humeur absoluut niet snapte. Lekker geschreven voor de mannen!

Buiten dat het boek vol met tips en informatie staat van iemand met ervaring wordt gewoon alles geweldig omschreven. Ook krijg je informatie over hoe je kan omgaan met praktische problemen en oplossingen. Een ander pluspunt van het boek is dat het niet alleen gaat om de eerste paar weken maar dat er ook tips in staan voor als de kleintjes wat ouder zijn.

‘Je hebt drie tijdschriften speciaal voor moeders, geen enkele voor vaders. Je wordt overspoeld met interviews met geweldige moeders, nooit zie je een interview met een geweldige vader. Het is mama, mama en nog eens mama. De moeder voedt de kinderen op, geeft ze te eten en brengt ze naar bed. Zonder de moeder zal de baby het niet redden. De vader zou ’m laten uithongeren. Hij zou ’m in z’n eigen poep laten rondwoelen. Hij zou ’m in z’n nakie de straat op sturen om ’m voor zichzelf luiers te laten kopen. Dat is het beeld van de vader. Papa is mama’s debiele hulpje.’ Is dat een fijne binnenkomer of niet?

Papa’s in spe: go get it! Of nog beter: mama’s in spé, ga dit Handboek voor Vaders snel halen. Je scoort er punten mee!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties

 1. Annis
  14 oktober 2013 / 11:05

  Mijn vriend was juist erg blij met het boek: aanpakken voor aanstaande vaders. Geschreven door een mannelijke verloskundige, dus de info is echt erg goed. Waarschijnlijk minder grappig, maar misschien daardoor meer to the point. Ik heb hem zelf ook gelezen en heb er ook veel van geleerd 🙂

 2. xPucex
  14 oktober 2013 / 15:42

  Van meerdere mensen gehoord en gelezen dat dit echt een heel leuk boek voor aanstaande vaders met een beetje humor is. Ik zou zo graag mijn vriend dit boek willen laten lezen… alleen is zijn Nederlands bij lange na niet goed genoeg hiervoor.

 3. 14 oktober 2013 / 16:41

  Ik zag dit boek liggen in de boekhandel. Het is dat ik niet meer zwanger ben anders had ik het zeker gekocht. Ga m onthouden voor als ik ooit de moed bij elkaar heb verzameld om voor een tweede te gaan.

 4. Eef
  14 oktober 2013 / 16:43

  Wat een toeval, ik kwam hem net tegen bij de kringloop! (Nog helemaal als nieuw).
  Meteen gekocht. Mijn man houdt niet van lezen, maar dan lees ik hem lekker :).

 5. 14 oktober 2013 / 18:01

  Leuk! Dit wordt dan echt het laatste boek wat ik aanschaf en dan regelrecht aan me vriend doneer. Absoluut geen lezer maar de binnenkomer doet zeker wat. Fijne tip weer!

 6. 14 oktober 2013 / 21:23

  Klinkt leuk voor mn vriend, helaas ga ik ‘m niet aan het lezen krijgen..

Secured By miniOrange