(~215 B)
Glamperen met z’n allen part II

Glamperen met z’n allen part II

Na een weekje glamperen gingen we helemaal back to the basics; kamperen met onze eigen tent. Ons avontuurlijk aardje kwam even naar boven gepiept. En laten we hopen dat dat nooit niet meer gebeurt! Niets zo vreselijk als kamperen met een té kleine tent en kids in een ongelofelijke hitte. Op zich leek het idee fantastisch. Waarom na die week Dordonge al naar huis gaan? Waarom niet nog genieten van het heerlijke Franse leven.? Eerst een aantal dagen naar de Atlantische kunst om daarna een tussenstop te maken in de Loire-streek en zo vervolgens langzaam richting huis te keren.

En dit alles met een budgetprijs! Kamperen is immers niet duur. Bovendien hadden we alle kampeerspullen nog van voor dat er hier kids in huis rondliepen. De laatste keer dat we gingen kamperen was heerlijk met zijn tweeen.  Een kampvuur, een lekker glaasje wijn, genieten van de buitenlucht. Klinkt idyllisch. Buiten het feit dat, als ik er nu nog eens over nadenk, ik hoogzwanger was en het luchtbed een lekje had. Dus je kan wel raden wie er met zijn babybump op de grond sliep, terwijl manlief een lekker hard opgeblazen stuk matras had.

Zo gezegd zo gedaan. Na een weekje glamperen (lees hier), vertrokken we vol goede moed naar de Atlantische kust. Onderweg gaf God ons al een teken dat dit geen goed idee was. Nog maar net vertrokken en de gps begaf het al. Er zat niets anders op dan dat ik ging kaartlezen. En als je weet dat ik nog altijd links en rechts constant door elkaar haal, was dit geen goed idee. Uiteindelijk bleek ik er best nog goed in te zijn en met slechts 1 misstap bereikten we onze bestemming.

Toen we eenmaal ons veldje toegewezen hadden gekregen, konden we beginnen met de tent opzetten. Wij hebben zelf de wereldbekende gooi-in-de-lucht-tent die in 5 minuten staat. De kids vonden het wel geweldig om te zien hoe hun kamp er binnen no time stond. Wat op zich nog vrij groot leek toen het nog onbewoond en vooral leeg was, bleek toch een grote teleurstelling toen we eenmaal al onze spullen hadden georganiseerd. Koffers, reisbed, speelgoed… Binnen no time leek de boel een ontploft kot. Zen en relax straalde de tent nu niet echt bepaald uit. En waren dat niet de kernwoorden bij het begrip vakantie?

De eerste avond aten we enkele pizzastukken die we opwarmden op ons campinggasvuur. Met het prachtig panoramisch uitzicht op onze auto en de auto van de buren, vertoefden we onze maaltijd. Niets zo heerlijk als de natuur. Vervolgens kwam onze tweede missie: de kids in slaap krijgen. Niet zo evident als je denkt!

Enkel een wel getrainde sleepcoacher slaagt er volgens mij in om onze jongens naar dromenland te brengen in een veel te warme tent, die behoorlijk claustrofobisch begon aan te voelen en veel te veel daglicht had om ook maar iemand wijs te maken dat het tijd was om te slapen. Op zich geen probleem voor de oudste. Alexander ging mee naar de discoavond waar ‘ie de dansvloer ineens een stuk uncooler maakte voor alle opgetutte tieners die wanhopig op zoek waren naar een nieuwe vakantieliefde. En I have to be honnest: hij was een geweldige man om mee op date te gaan. ‘Nog een cocktail, mama’ was zijn favoriete zin. Want bij elke Pina Colada die ik dronk zat ipv een fruitsaté een snoepsate, en drie keer raden wie die met veel plezier op at.

Maar onze jongste spruit Lyano was echt doodop en vond onmogelijk zijn slaap, wat zich dan ook vertaalde in vele huilconcerten. Er zat niets anders op dan uren met hem rondwandelen, zowel in de doek als de buggy, om hem vervolgens voorzichtig proberen neer te leggen in zijn bedje. En je raadt het al: na een halfuurtje werd ‘ie weer huilend wakker en herhaalden we de routine…

Ook ’s nachts vond hij zijn draai niet, waarna we na 2 dagen helemaal in zombie-mood waren vanwege het grote slaapgebrek. Beiden hadden we zoiets van: is dit nu vakantie? Op 10 meter op elkaar geplakt zitten met een baby die maar niet slaapt? Zo snel als we onze last minute trip hadden geboekt, zo snel waren we ook terug ingepakt richting huis. In de koele auto sliepen beide jongens erg zoet en tegen middernacht lagen we met zijn allen terug in ons eigen bedje. En zo kon de vakantie weer beginnen: kids die thuis gelukkig waren, thuis een middagdutje deden, vrolijk speelden, ouders die thuis heerlijk konden relaxen.  We hebben geen moment spijt gehad van ons eerder vertrek. Het was de juiste beslissing en eenmaal thuis hebben we verder genoten van de vakantie met zwembad in de tuin, vrienden, familie en barbecue; het echte vakantiegevoel. En die tent? Die verstoppen we maar gauw in een donker hoekje in de garage. Misschien leuk voor een sleep-over in de tuin, maar meer dan dat zal het voorlopig niet meer worden…

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties

 1. Jessica
  26 juli 2013 / 20:08

  Wat grappig en vervelend tegelijkertijd!
  Ik ben zelf twee weken terug op kamp geweest in Frankrijk met kamperen…
  Aan het slapen in een tent denk ik liever niet terug. Doordat we in de Franse Alpen zaten, koelde het er ’s avonds/’s nachts enorm af waardoor ik de eerste vijf dagen amper geslapen heb van de kou.

  Het uitzicht de volgende ochtend en de natuur en dergelijke waren dan weer wel spectaculair. Maar met kleine kindjes lijkt het me inderdaad niet echt haalbaar.

 2. Mireille
  26 juli 2013 / 21:30

  ohhhh, wij zijn net een dag terug van een 3 weekse kampeervakantie met precies dezelfde tent. we hadden er wel een tarp bij voor extra schaduw en beschutting. wij hebben genoten, wat jammer dat het voor jullie zo tegenviel.

 3. Simone
  26 juli 2013 / 21:41

  Wat vervelend dat jullie kampeervakantie zo is tegengevallen (in ieder geval het tweede deel ervan) Misschien is het een leuk idee voor als de kinderen straks wat ouder zijn. Misschien dat ze kamperen ooit nog heel leuk gaan vinden zodat je de tent niet hoeft te verkopen haha ;-P

 4. Marjo
  27 juli 2013 / 08:27

  Wij zijn vorig jaar gaan kamperen in italië en hadden toen een privé badkamer naast onze tent, helemaal perfect! Ik houd van slapen in een tent maar niet van het delen van sanitair 🙂 wij hebben zelf nog geen kinderen, maar ik denk dat dit ook wel iets is dat gezinnen erg kan aanspreken!

 5. s
  22 september 2013 / 19:19

  Jammer dat deze vakantie zo is tegengevallen:
  Je kan als je er klaar voor bent het nog wel eens een kans geven, hier een paar tips:
  -neem niet veel spullen mee, zoveel speelgoed hebben ze niet nodig, ik zie op de foto’s dat er daar wel wat is om de kinderen bezig te houden.
  -misschien kun je een tweede (kleinere) tent kopen.
  Ik kun je materiaal in kwijt. Of je kinderen slapen hier in en dan is er in de grote tent meer ruimte voor spullen.
  Laat de kinderkamer (of kindertent) heel de dag wijd open staan als dat kan en ook in de schaduw.

  xxx

Secured By miniOrange