(~215 B)
Geboortebord

Geboortebord

Denzel is volgende week alweer 6 maanden oud en wow, wat vliegt de tijd! Mijn lieve mannetje gewoon al een half jaar. Tot mijn schaamte moet ik bekennen dat wij pas zo’n twee weken geleden zijn geboortebord van het raam hebben gehaald. Maar hé, ik had een goed excuus. Hij was gewoon erg leuk!

De laatste weken van mijn zwangerschap heb ik op het internet gezocht naar een leuke versiering om de geboorte van Denzel aan te kondigen. Ik wilde iets anders dan een standaard ooievaar of een Winnie de Pooh bord in de voortuin. Helaas kon ik niks vinden naar mijn smaak. Dus toen Denzel een week te vroeg geboren werd, had ik alleen een slinger met ‘hoera een jongen’ om in de woonkamer op te hangen.

Tijdens mijn kraambed begon het toch wel erg te kriebelen. Er moest en zou iets in de tuin komen. Mijn vriend kwam met het idee van een bord dat je op het raam kan plakken.  Zo gezegd, zo gedaan. Ik vond op het internet een leuke site en binnen een paar dagen pronkte er een mooi en stoer bord op ons raam. Zie hier het eindresultaat! Het bord bevestig je heel simpel met twee plakstrips op het raam en is ook weer gemakkelijk te verwijderen. De achterkant is trouwens precies hetzelfde.

Ik ben benieuwd: hoe heb jij de geboorte van je kindje aangekondigd? Had je ook iets in de tuin of niet?

image

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 Reacties

 1. 24 juni 2014 / 08:21

  Hey wat leuk en origineel zeg! Inderdaad een keer wat anders dan die ooievaar tegen het raam!

 2. 24 juni 2014 / 08:25

  Wat een super leuk en origineel idee! Ga ik zeker onthouden voor de toekomst 🙂 wij hadden een waslijntje met rompertjes met op iedere romper een letter van haar naam zodat er Lana hing, wij hadden dat ook zo lang buiten laten hangen haha

  • 24 juni 2014 / 08:34

   Wat grappig.. dat was ik ook van plan alleen is er niet meer van gekomen!!

  • Anne
   24 juni 2014 / 11:07

   Dat hadden wij ook! Zelf nog gemaakt in de laatste week haha!

 3. Sintha
  24 juni 2014 / 08:44

  Wat een leuk idee zeg! Bij ons (bij mijn ouderlijk huis in de buurt) het gebruikelijk dat de buren de tuin versieren als de baby geboren is.. Borden met grappige teksten, kinderwagens, enz. Nu ik samenwoon heb ik toen ons buurjongetje werd geboren ook even het portiek versiert met een naamslinger en ballonnen 🙂

 4. 24 juni 2014 / 08:55

  Zes maanden is wel erg lang ja, maar hij is idd erg leuk!.
  Aeden is morgen 4 weken oud en wij vroegen ons al af of ww de versiering niet al weg moesten halen. Maar we wachten nog even tot alle kraambezoek geweest is.
  Mijn schoonouders hadden terwijl ik in het ziekenhuis aan het bevallen was ons huis versierd met blauwe ballonnen, een hoera-een-jongen-slinger en banner en een subtiele ooievaar die door het raam vliegt. Ook kregen we een kraammand met voor elke dag van de kraamweek een cadeautje.

 5. 24 juni 2014 / 09:07

  Wat een leuk en origineel idee. Ik had een naamslinger van echte rompertjes gemaakt en die voor het raam gemaakt. Wel een werk: want het er een voor zowel een meisje als een jongen. Van het meisje ligt nu ongezien onder in de kast… Haha.

 6. 24 juni 2014 / 09:10

  Wat origineel en gaaf! Ik snap waarom die er zo lang hing. wij hadden ook geen ooievaar, eigenlijk hebben want het hangt nog. Er hangt een dikke tak voor het raam met witte houten hartjes aan linten met op elk hartje tekst zodat de zin ‘hoera het is een meisje’ er staat en een hartje met haar naam. Ze is nu zes weken en ik vind dat het nog wel mag blijven hangen even. 🙂

 7. Shirley
  Auteur
  24 juni 2014 / 09:39

  Wij hadden eigenlijk niks, haha. Heb mijn vriend laten beloven dat ik geen ooievaar kreeg die zogenaamd door het raam was gevlogen 😛

 8. 24 juni 2014 / 09:39

  Leuk hoor! Bij ons is het gebruikelijk dat anderen het doen en dat je het zelf niet hoeft te regelen. Ik had een leuke blauwe houten kinderwagen die mijn vader samen met een kennis gemaakt heeft! Liefs

 9. 24 juni 2014 / 10:02

  Wat leuk zeg!

  Ik vind het wat dat betreft wel jammer dat wij in een flat wonen. Het heeft niet heel veel zin om het stukje voor onze voordeur te versieren met baby-materiaal, want daar komt niemand. Ook dingen aan de ramen hangen zal niet heel veel zin hebben, want wij wonen op 5 hoog en het waait hier altijd heel hard. Meh! Dan maar binnen versieren (of: hopen dat familieleden binnen gaan versieren ;-))

 10. Angela
  24 juni 2014 / 11:43

  Erg leuk bord! Ik heb mijn familie en vrienden laten zweren dat ze ons huis niet gingen versieren met ooievaars, ik vind dat zo verschrikkelijk! Ik heb ons huis versierd met PomPoms en Honeycomb ballen in de kleuren van het kamertje van onze zoon, wit grijs en mint groen.
  En mijn ouders hadden in de voortuin een rood met wit verkeersbord geplaatst met daarop: sitatie gewijzigd, en dan een kinderwagen erop, heel subtiel.

 11. Laura
  24 juni 2014 / 17:03

  Wat leuk! Heb ik ook nog nooit eerder gezien! Ik vind het idee van Kelly ook erg leuk met de waslijn met rompertjes. Ga ik onthouden!

 12. Janine
  9 juli 2014 / 09:51

  Heel leuk! Ik ben op zoek naar een betrouwbare site om zo’n V-geboortebord te bestellen. Mag ik vragen via welke site jullie dit bord besteld hebben?
  Bedankt!

Secured By miniOrange